Harita gibi yollar

Ankara’da yollar harita gibidir.

Haberin Devamı

Bilenler bilir, kasislerden kaçarken kazaya sebep olmamak için aşırı gayret sarfedersiniz. İyi sürücü dahi olsanız, ya çukur bir kanalizasyon kapağına ya da reklam panoları için yolu bölen derin kasislere düşersiniz. Yollar köstebek yuvasına benzer çünkü, Ankara’da işler kontrolsüz taşeronlara teslimdir! Metro istasyonları, yetersiz aydınlatma ve temizlik yüzünden başka yerde eşi görülmedik haldedir. Trafik keşmekeştir, yan yana park edenler trafiği engeller kimse ses çıkarmaz. Belediye taşeronu onlardan para kazanır. Şehir merkezi, sürücü ve yayalar için kaotiktir. Başkentte belediye hizmetleri açısından yetersizlik had safhadadır. Kaldırımlar yeni yapılıp yapılmadığına bakılmadan tekrar tekrar sökülür yapılır çünkü, partili taşeron baskısı, her zaman halk tepkisinin önündedir.Hizmetin adı ‘yandaşa rant yaratmaktır!’ Üstelik bu yap-bozlar esnasında yılların ağaçları acımasızca sökülmekte veya zarar görmektedir. Varoşlara dağıtılan kalitesiz kömür, havayı 70’li yıllardaki gibi kirletmektedir. Vatandaş bezmiştir, tepkisizdir. Tepkisizlik, belediye taşeronlarının keyfiliklerini fütursuzca sürdürmesine zemin oluşturur.
 Birde her vesilede “hizmet ediyoruz” geyiği ile halkın karşısına çıkan yerel yönetimin ileri gelenleri yok mu; gerçek ile sanal gerçek arasında kalan Ankaralıyı gülmekten kırıp geçirmektedir.
 M.A.

Haberin Devamı

Okur gözüyle Anıtkabir

Harita gibi yollar

Sayın Yalçın Bayer, İyi olmanız dileklerimle Kurban Bayramınızdan sonra Cumhuriyetimizin 89’ncu yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Bayramınızıda bugün Ankara’nın Ulus semtinde 1’nci TBMM meclisinin biraz yukarısında Atatürk Heykelinin avlusunda Ankara Valiliğinin, İçişleri Bakanlığından almış oldukları talimatları uygulamaları sonucunda biber gazını yememizin etkisiyle kendimizi nasıl o hızla Ulu Önder Mustafa Kemal Paşamızın Anıtkabirinin avlusunda yüzbinlerce kişiyle birlikte bulduysak bütün engellemelere rağmen Cumhuriyet Bayramımızı da Atamızın yanında kutlarken sizinde kutlu olsun dileklerimi o müthiş kalabalıkların resmiyle gönderiyorum.

Haberin Devamı

2023’te CHP iktidar

CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, bir internet sitesine konuşmuş ve “2023 yılında CHP iktidar olacak”demiş.
Karakaş’ın sözleri özetle şöyle:
“2023 yılında biz iktidarda olacağız. Bize yakışır. Cumhuriyeti kuran bir parti. CHP’nin Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkartmayı aklından hiç çıkartmaması lazım. Bunlar; insan hakları, tam demokrasi, hukuk devleti, kadın-erkek eşitliği, özgürlükler, sosyal devlet, farklı inançlara, farklı kimliklere saygıdır, dayanışmacı, hoşgörülü bir toplumdur, çevreyi, doğayı tahrip etmeden gelişmesini sürdürebilen bir toplumdur. Bunlara ulaşmak için bizim programlar yapmamız lazımdır, bu programların daha iyi olduğuna halkı inandırmamız ve bu yolla halkın güvenini kazanmamız ve iktidar olmamız gerekiyor. Ben CHP’nin 2023 yılına doğru, böyle bir çizgide başarılı olabileceğini düşünüyorum çünkü AKP hükümetinin metal yorgunluğu başladı zaten.”
(CHP PM üyesi Ercan Karakaş)
 
Gerçekliğin tadı
 
Aydınlanma, bilim akıl adalet için gelin. İçsel özgül gücünüzü çıkarmak için gelin. Bu çağrı, vatan ve Cumhuriyet aydınları içindir.
Bir de emeğe çağrımız var. Milli güçlerle emeğin güçlerini birleştirememiş bir mücadele, hem eksik hem de alınacak sonuçlar için anlamsızdır.
 Hepinizin geleceğinden o kadar eminim ki, tıpkı kazanacağımızdan emin olduğum gibi.,, Gerçek yolcu, yolculuk sever yolları.

Yazarın Tüm Yazıları