Hakan Esmer’den Renklerin Senfonisi

Türkiye’de sanatseverlerin merakla beklediği sergilerden birisi 7 Mart’ta Ankara’da açılacak.

Haberin Devamı

Serginin sahibi, önde gelen koleksiyonerlerin tercih ettiği, müzayedelerde eserleri için önceden pey verilen, birbiri ardına bayrakların kalktığı, genç kuşağın önemli ressamlarından birisi.
Evet, “Renklerin Senfonisi” adını verdiği sergisiyle Hakan Esmer, daha önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da Galeri Soyut’ta (Hilal Mah./Çankaya) sanatseverlerle buluşuyor.
Hakan Esmer bir yandan harıl harıl çalışarak eserlerini sergiye yetiştirmeye çalışırken, diğer yandan bize duygu ve düşüncelerini anlattı. İsterseniz artık hem sizin, hem de sanatçımızın fazla vaktini çalmadan sözü Esmer’e bırakalım:
“Uzun dönemdir yer verdiğim su ve su kültürü izlerini taşıyan ‘Heyamola’ temalı resimlerim bu sergide de yer almaktadır. Vazgeçemediğim peyzaj soyutlamalarım ve zaman-mekân birlikteliğini paylaşan kent insanlarım da misafir olmaya devam etmektedir. Figürlerim aslında hızlı akan zamanda, renklerle kurgulu bir dünyanın içerisinde sıradanlaşan yaşama inat kendilerini göstermektedirler.

Haberin Devamı

İLK KEZ NİLÜFERLER

Özellikle ilk defa bu sergide ele aldığım ‘Nilüferler’ de bir sonraki sergi için bir ipucudur. Çünkü her sergimde bir sonraki serginin konusuyla ilgili izlenim bırakmayı seviyorum. Aslında temalar tuvallerimde kendince yer alır ve çıkar. Asıl olan, renk olan her şeyin resmedilebilmesidir. Diğerleri ruh haline bağlı misafirlerdir.

PROJELERE DEVAM

Daha önceki yıllarda olduğu gibi, farklı projeleri de gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Projelerin ortak amacı, sanat eğitimi alan ve mezun olmuş genç sanatçı adaylarını profesyonel sanat ortamında bir araya getirerek paylaşımları çoğaltmak. Tabii ki bu ortam gençlere birçok olanak ve imkan sunarken benim de gençlerin yeni bakış açıları ve enerjilerinden beslendiğim kaçınılmaz bir gerçektir. Yani karşılıklı paylaşımların yeni sinerjiler oluşturması, yerinde sayma, kendini tekrar etme olumsuzluklarını ortadan kaldırır. Sanat ve sanatçı için bunu görebilmek çok önemlidir. Sanatta da çok seslilik ve demokrasi şarttır.

SONRAKİ SERGİLER

Bu sergimden sonra, Nisan’da sanat anlayışları ve dostlukları ile çoğaldığım Ahmet Yeşil, Serdar Leblebici ve Semih Kaplan ile İstanbul’da Terakki Vakfı’nda karma bir sergimiz olacak. Mayıs başında ilk defa Güneydoğu’da gecikmiş olan sergimi Gaziantep Sanko Holding Sanat Galerisi’nde açacağım. Daha sonra yine Ankara’da bu kez Paris grubumuzla sanatseverlerle buluşacağız.”

Haberin Devamı

KENTTE NE VAR?
Ustalardan karma sergi (Mart boyunca-Galeri Valör/Hilal Mah.), Devrim Erbil (2 Nisan’a kadar-ARETE Sanat/Yıldız), İhsan Çakıcı (7 Mart’ta açılacak/Galeri Akdeniz/Hilal Mah.), Gültekin Serbest (Yarın açılacak-M.Ayaz Müzesi/Balgat), Mehmet Turgut portreler fotoğraf sergisi (Yarın sona erecek/Cer Modern/Sıhhiye), Orhan Umut (20 Mart’a kadar-Platform A/Taurus AVM), Aslı Işıksal (4 Mart’ta açılacak-Atlas Sanat Galerisi/Çankaya), Cafer Ersus (6 Mart’ta açılacak/İsmail Altınok Sanat Merkezi/Kolej), Karma resim ve heykel sergisi (Mart boyunca-Armoni Sanat/Hilal Mah.), Ustalardan karma sergi (14 Mart’ta açılacak-Güler Sanat/Ümitköy), Karma sergi (5 Mart’ta açılacak-KAV Sanat/Yıldız), Karma sergi (17 Mart’a kadar-Doku Sanat/Çankaya).

Yazarın Tüm Yazıları