Haftalık

Haberin Devamı

MEDENİ HALLER

11 yaşındaki çocuk-kadın şoku

Haftanın sonuna doğru Bolu’dan gelen haberle herkes şoke oldu. Mudurnu’da 11 yaşındaki bir kız çocuğu sekiz aylık hamileydi. 25 yaşındaki E.D, Z.Ç’yi Ağrı Patnos’tan alıp getirmiş, imam nikahıyla yaşamaya başlamıştı. Z.Ç. kısa süre sonra hamile kaldı. Bu hafta rahatsızlanan çocuk-kadın, hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, kızın kontrol altında tutulmasını istedi ama ‘kocası’ bu isteği kabul etmeyerek Z.Ç.’yle birlikte hastaneden ayrıldı. Z.Ç.’nin yaşının küçük olmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmadı. Ertesi gün valilikten, kızın yaş tashihi için mahkemeye başvurduğu ve kemik yaşının nüfusta yazılandan çok daha büyük olduğu açıklaması geldi. Ancak kızın yaşı hâlâ bilinmiyor.

İSTİHDAM

Atanamayanlar şimdide de bandocu

Haberin Devamı

Bundan yaklaşık iki ay önce Kastamonu Belediyesi’nin itfaiyeci sınavına giren atanamayan öğretmenler, şimdi de bandocu oldu. Olay Mersin’de geçiyor. Dört yıldır atama bekleyen Duygu Hardal tuba, iki yıldır atanamayan Sevil Gültekin ise klarnetçi olarak Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu’nda görev aldı. Bu arada Atanamayan Öğretmenler Platformu kurucularından şafak Bay, kanser nedeniyle hayatını kaybettikten beş ay sonra, daha önce yaptığı bir basın açıklaması nedeniyle üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

TALİHSİZLİK

Uyurken caydırdı

Mike Tyson’ın da rol aldığı ‘The Hangover’ filmi gerçek oldu. Dünyanın en talihsiz hırsızı, soymak için ünlü boksörün kaldığı otel odasını seçti ve hiçbir şey çalmadan kaçmak zorunda kaldı. Gerçi Las Vegas’taki The Cosmopolitan Hotel’de kalan Tyson, odasına hırsız girdiğini görevlilerden öğrendi ama belli ki odada biraz vakit geçiren hırsız, yatakta uyuyanın kim olduğu fark edince ardına bakmadan kaçtı.

TRAFİK

Gidon başına alkollü geçti

Manisa’nın Akhisar ilçesinde alkollü olduğu tespit edilen bisiklet sürücüsüne 590 lira ceza kesildi. Evine plakasız bisikletiyle giden Zafer Can (45), bir otomobil sürücüsüyle tartıştı. Bunun üzerine olay yerine gelen polis, Can’ın alkollü olduğu tespit etti. 112 promil alkollü olduğu belirlenen bisiklet sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan ceza yazıldı.

Mini Test

Haberin Devamı

1. Gazeteciler Nedim şener ile Ahmet şık, tutukluluklarının kaçıncı gününde savunma yaptı?

a. 362
b. 309
c. 38
d. 167

2. Sunday Man nedir?

a. Boşandığı için çocuğunu sadece pazar günleri gören babaya verilen ad
b. Pazar günleri televizyon karşısında yayılan adam
c. ‘Kuzey-Güney’ dizisindeki
pazarcının ıngilizce kendini tanımlaması
d. Pazar günleri süper güçlere kavuşan bir çizgi kahraman

3. Romanya iç istihbarat servisi SRI’ya bağlı bir ekibin Bükreş’te 50 prezervatif aldığı ortaya çıktı. Kurum hemen konuyla ilgili bilgi verdi. Prezervatifler ne için kullanılmış biliyor musunuz?

a. İçine su doldurulup su bombası yapılmış
b. Rus istihbaratındaki kadın ajanlarla yakın temas ihtimaline karşı alınmış
c. Yılbaşı gecesi balon yapıp kutlamalara katılmışlar
d. Su, jel veya kumla doldurulup mermi yapılmış

Cevap Anahtarı: 3-d 2-c 1-b

Yazarın Tüm Yazıları