Kurban Bayramının ilk günü geleneksel olarak kurulan sofralarda et kavurma olmazsa olmazdır. Ancak kurban etinin sert olması sebebiyle, et kavurma pişirmenin bazı püf noktalarını da bilmek gerekir. Ayrıca kesim, pişirme ve dinlendirme tekniklerinin doğru zamanda uygulanması önem taşır. Peki, kurban etinden et kavurma nasıl yapılır? İşte, yumuşacık et kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Et KavurmaKurban Bayramı'nın olmazsa olmazı et kavurma tarifi yumuşacık olması için araştırmaları başladı. Kurban etinin pişirme aşamaları yumuşak et kavurma için önem taşıyor. Peki, kavurmanın tuzu ne zaman atılır? Kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? İşte, et kavurma tarifi püf noktaları...
#Et KavurmaEt insanlar tarafından tüketilen ve insanların en önemli ihtiyacı olan proteini fazlasıyla karşılayan bir besin ögesidir. Üstelik et tüketen bireyler tüketecekleri eti beyaz et ya da kırmızı et şeklinde tercih edilebilmektedir. Et yiyen insanlar etin tadını lezzetli ve doyurucu bulmaktadır. Et türleri nelerdir, et çeşitleri nasıl seçilir, kırmızı ve beyaz et çeşitleri nelerdir detayları ile derledik.
Eti doğru şekilde pişirmek oldukça zordur. Kurban Bayramı yaklaştıkça en çok merak edilenlerden biri ise etin nasıl yumuşacık lokum gibi pişirileceğidir. Bunun için pek çok etkili yöntem var. İşte yumuşacık et pişirmenin püf noktaları…
#Kurbanbayrami2020Etin bol olduğu Kurban Bayramı mangal yapmak için de kaçınılmaz bir fırsat. Ancak mangal keyfi yapayım derken henüz yeterince dinlenmemiş; üzerine bir de iyice yanmış etin sağlığınızı olumsuz etkilemesini istemiyorsanız bu yazıyı okumanızda fayda var.
#BayramMutfağın ustası Refika Birgül, et ve tavuk pişirmede kullanılan marinasyon yöntemlerinin her birini sizin için denedi. Süt, soğan suyu, kefir gibi malzemeleri kullanarak etleri ve tavukları marine eden Birgül, mükemmel lezzetin formülünü de açıkladı.
#EtEt marine etmenin (bir nevi ‘terbiye etmenin’) farklı yollarını bu hafta deneyip, sonuçlarına baktık. Yoğurt, süt, sirke, soğan suyu, limon, kefir ve kremada et ve tavukları marine ettik. Pişince çıkan sonuçları dört kategoride -doku, yumuşaklık, lezzet, baharatı içine geçirme gücü- olarak değerlendirdik.
#MarinasyonAmerikan usulü et restoranları "steak house"lar başta olmak üzere lüks et restoranlarına talep her geçen gün artarken, bu restoranların aşçıları, fiyatlarındaki artışla gündeme oturan etin en iyi kısımlarını kasapların yeterince değerlendiremediğini öne sürdü.
#EtArjantin’de 2002’de patlayan ekonomik kriz yerel şarap endüstrisinin gelişmesini sağlamıştı. Peso’nun değeri düştükçe yüksek kaliteli şarap, ucuz fiyatlarla satılıyordu. Yıllar sonra canlı bir şarap piyasası, farklı damaklara uygun şarap seçenekleri, yaratıcı şarapçılarla karşı karşıyayız.
#SeyahatMegayatlarla dolu marinası, Ferrari ve Bugatti’lerin turladığı rıhtım caddesiyle Fransız Rivierası’nın pırıltılı kenti yine hareketli bir yaza hazırlanıyor. Gelecek hafta başlayıp 26 Mayıs’a kadar sürecek Cannes Film Festivali sırasında şehir dünya sinemasının yıldızlarıyla dolacak. Fırsatı değerlendirip Le Suquet’te kentin geçmişini, Rue d’Antibes’te modadaki yeni gelişmeleri, restoranlarında lezzetleri, gece kulüplerinde Cannes usulü eğlenceyi keşfedebilirsiniz.
Tam bir et aşığı Cüneyt Asan (52). 10 yaşında bir kasap dükkanında çırak olarak başladığı bu aşk halen Günaydın Steak House’un patronu olarak devam ediyor. Etsiz bir gün bile geçiremeyen Asan en iyi et çeşitlerini, pişirmenin püf noktalarını, kendi geliştirdiği et kurutma tekniklerini anlattı
Dana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatKaliteli ürün, geleneksel pişirme tarzları, usta aşçılar, taş fırın ve odun ateşi... Evlerindeki gibi hamur açan kadınlar... Ekoloji konusunda bilgili ve bilinçli, damak tadı gelişmiş bir patron...…Zeytinyağlılardan mantıya Edremit Bahar Lokantası’nda tattıklarım iyi ya da çok iyiydi...
#Vedat MilorBir hafta önce bütün bir tavuk alıp haşladınız. Kavanoza koyduğunuz haşlama suyunu sonradan çorba yaparım diye sakladınız. Bu tavuk suyunu dolapta kaç gün bekletebilirsiniz? Bir hafta sonra o tavuk suyu sizi zehirleyebilir mi? Dondurucudan çıkardığınız çiğ kıymadan köfte yapıp tekrar dondurabilir misiniz Çözdürdüğünüz et ya da tavuğunuzu pişirmeden ne kadar süre dolapta bekletebilirsiniz? Dondurucuda peynir, kaymak, peynir saklıyor musunuz? Son kullanma tarihi yaklaşan tavuk ya da eti dondurulduğunuzda hangi tarihe kadar saklıyorsunuz?
#Gıdaları DondurmaKısa sürede tüketemeyeceğimiz, pratik olsun diye önceden hazırladığımız bazı besinleribuzluk ya da derin dondurucuda saklarız. Et, ekmek, soğan, sarımsak, sebze, meyve ne bulursak buzluğa atıyoruz ama yaptığımız bazı hatalar bu gıdaların besin değerlerini yitirmelerine, lezzetlerini kaybetmelerine ve en önemlisi zararlı hale gelmemelerine neden oluyor. Biz de Prof. Dr. Nevzat Artık’tan bu konuda kafaları karıştıran soruların yanıtlarını aldık.
#Gıda DondurmaO, 10 parmağında 10 marifet olanlardan. Tiyatro sahnesi, beyazperde, ekran, yönetmenlik, yazarlık... Birçok alanda üretiyor. Bütün şöhretine rağmen “Popülerlik gelip geçici bir illüzyon. Bugün var, yarın yok” diyor. Buğra Gülsoy’la yaşadığı değişimleri, projelerini, baba olmayı ve ilişkileri konuşuyoruz: “Aşk bir yanılsama. Önemli olan iki tarafın birbirlerini çok iyi tanımış olması ve aralarındaki sevgi bağı.”
#Buğra GülsoyHani Michelin listesine girse diye hayal ettiğimiz yerler var ya; işte tam öyle bir yer İzmir’deki Kasap Fuat. Lokal, iyi malzeme ve doğru pişirme teknikleriyle lezzetin özüne odaklanan, nevi şahsına münhasır bir aile işletmesi. Listeye girmesinin ardından ziyaret ettim ve uykuluk, pikanya gibi imza lezzetlerini tattım; burası artık İzmir’deki vazgeçilmez durağım.
#Kasap FuatEn lezzetli et türlerinden birisi kaburga olarak bilinmektedir. Birçok kişi bu kaburgalardan alarak çok nefis bir yemek yapmaktadırlar. Kaburgayı sevdiğiniz bir yöntem ile kolayca pişirerek tüketebilirsiniz. Tabi kaburgayı pişirirken küçük ayrıntılara dikkat etmelisiniz. Kaburga nasıl pişirilir? Kuzu ve dana kaburga fırında, tavada nasıl pişirilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaburgaEt pişirirken yemeğe uygun et seçimi kadar o eti nasıl işlediğiniz de önem kazanıyor. Özellikle büyük parça etlerde pişirmeden önceki yumuşatma aşaması leziz bir yemek için çok önem taşıyor. Etinizi yumuşatmak için kullanabileceğiniz birden fazla teknik mevcut. En işe yararlarını aşağıda listeledik…
#Et