Gezi yazıları denince tarihin en eski eserlerinden biri olan Marco Polo'nun Geziler Kitabı akla gelir. Çeyrek asırdan fazla zaman boyunca Ortadoğu ve Asya'yı dolaşan Venedikli tüccar Marco Polo'nun gördüğü yerlere dair anlattıkları, bugün bile kafaları kurcalıyor. Polo'nun anlattığı o gizemli hikâyelerin ne kadarı gerçek? İşte cevabı...
#Marco Poloİtalya’da ‘mezzanotte’ yani gece yarısı aile bireyleri birbirlerine sıkıca sarılarak yeni yıla merhaba der. Bu özel günde sokaklardan yemek kokuları yayılır. Nesilden nesile geçen tarifler pişirilir. Mutlaka bir mercimek yemeği, lazanya, panettone gibi lezzetler sofradadır…
#YılbaşıEkvadorlu Pía Salazar dünyanın en iyi pasta şefi seçildi. Il Forno Ristorante, İstanbul’da açıldı. Butterfly Chocolate menüsüne çeşit çeşit mochi ekledi. Overdose, Hollywood yıldızlarının favori içeceklerini menüsüne taşıdı. Yeme-içme dünyasından haberler burada...
#GİZEM DİNÇBAŞİtalya'da uzun zamandır tartışılan "federasyon" formülü yeni bir yasa tasarısıyla gerçekleştirilmeye bir adım daha yaklaştı. Bakanlar Kurulu’nda dün kabul edilen tasarıyla bölgeler eğitim, sağlık, enerji gibi 23 başlıkta özerklik alabilecek.
#İtalyaİtalya’nın sembollerinden biri, lazanya... Kendini farklı damaklara sevdiren bu yemeğin çeşidi de çok! Kimi yerlerde kıyma yerine mantar kullanılır, domates sosu yerine pesto sosla yapan da var. Ben bu hafta size, kızarmış patlıcanlı, ricotta peynirli ve bol domates soslu bir versiyonunun tarifini vereceğim. Sicilya’ya özgü, nefis bir lazanya bu... Eminim çok hoşunuza gidecek.
#LazanyaAlplerin bir bölümünü oluşturan Dolomit Dağları'nın en yüksek noktası olan Marmolada'da meydana gelen çığ felaketi, iklim değişikliğinin olumsuz etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Peki Türkiye’deki buzul dağlarında da erime yaşanıyor mu? İtalya’dakine benzer bir çığ felaketi bizde de yaşanır mı? İşte Marmolada felaketine tanık olanların anlattıkları ve Türkiye’deki buzul dağlarının son durumu…
#İklim DeğişikliğiÜlkemde sayısız versiyonu yapılan risotto’yu hazırlamak aslında basit ama pişirme aşamalarını çok dikkatli takip etmek gerek. Pirinci önce tavada kavurmak en önemli adım... Taze hazırlanmış et ve sebze suyunun etkisini de hafife almayalım tabii! Gelin, bu ünlü İtalyan klasiğini birlikte pişirelim...
#RisottoSardunya’da un, sebze ve peynir karışımı bir hamurla yapılıyor, Ligurya’da pizza hamuru sızma zeytinyağına batırıp pişiriliyor. Lombardiya’daki pizzalardaysa karabuğdaylı özel bir un kullanılıyor. İtalya’nın kuzeyinden güneyine bu şöhretli yemeği tatmak için o kadar çok seçeneğimiz var ki...
#PizzaKüçük bir İtalyan kasabasında 47 yıldır park edildiği yerden hiç kıpırdamayan bir araba bölgenin en önemli turist çekim merkezlerinden biri haline geldi. Angelo Fregolent'in sahibi olduğu bu 1962 model arabanın oldukça ilginç bir hikâyesi var...
#İtalya