Ozel Saglik Sigortasi haberleri sayfasında Ozel Saglik Sigortasi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2206 Ozel Saglik Sigortasi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortalarına yönelik yapılan yeni düzenleme, 1 Ocak 2026’da başlıyor. Geçmiş yazımda nelerin değişeceğini genel hatları ile yazdım. Okuyuculardan ise; ömür boyu yenileme garantisi, yaş şartı, bekleme süresi, şirket değişiklikleri, primler, mevcut sigortalıların durumu ile ilgili sağlık sigortasında yeni dönem hakkında çokça soru alıyorum. 1 Ocak sonrası sağlık sigortasında neler değişeceğini soru cevap olarak hazırladım. İşte, tüm merak edilenler.
#Sağlık SigortasıÖzel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortasının şartları değişti. Yeni uygulama 2026’nın başında başlayacak. Sağlık sigortasında bekleme süresinden ömür boyu yenileme garantisine, grup sigortalardan bireysele geçişe kadar birçok alanda yeni düzenlemeye gidildi.
#Özel Sağlık SigortasıKoronavirüsün pandemi ilan edilmesiyle hem özel hastanelerden alınacak sağlık hizmeti hem de özel sağlık sigortasının kapsamı değişti. Salgın hastalık özel sağlık sigortasının kapsamına girmiyor, tedavi giderlerini devlet karşılıyor. Koronanın teşhisi de tedavisi de özel hastanelerde yapılamıyor.
#YAZARRahminde polipler (genellikle iyi huylu küçük tümörler) olduğu iddiasıyla doktoru tarafından eksik bilgilendirmeyle ameliyata sürüklenen bir hasta isyan ediyor: “Ameliyat sonrası doktorum bende polip olmadığını müjdeledi. Bende sordum. Polip yoksa beni niye kestiniz?”
#Özel HastaneÇalışanların en çok merak ettiği konulardan biride, özel sağlık ve hayat sigortası primlerinin net maaşlarını arttırıp arttırmadığı konusu. Bu hususta bilgi edinmek isteyen vatandaşlar konu hakkında internette araştırma yapıyor. Peki, özel sağlık ve hayat sigortası primleri maaşı yükseltir mi?
#Özel Sağlık SigortasıKamu, sigortacılar, özel hastaneler anlaşarak, tamamlayıcı sağlık sigortası başlattı. Yıllık primi 500 lira olan sigorta, yatarak ve ayakta tedavilerde SGK’nın ödemediği giderler ile hastanelerin fark ücretlerini karşılıyor. Fiyat cazip olunca kısa zamanda 140 bin kişi sigortalandı.
#Özel Sağlık SigortasıAK Parti, mali düzenlemeleri de içeren, ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı'na sundu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bedelli askerlik ücretinin artacağını söyleyerek yeni tutarı açıkladı.
#AK Parti2026’da şirketlerin ücret politikalarına yakın mercek tuttuk. PERYÖN yeni yıl öncesinde tüm çalışanların ve işverenlerin gündeminde olan ücret trendlerini irdeledi. PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eylem Derya Özgür, “Ücret hâlâ, yeteneği çekmenin ve elde tutmanın hijyen faktörlerinden biri” derken öne çıkan en belirgin trend ‘ücret artışının bir kez’ yapılacak olması. Şirketlerin yüzde 80’e yakını bu yıl tek artış yapmaktan yana. Boyden Türkiye Yönetici Ortağı Murat Ergene ise, bu yıl ücret artışı oranının ortalama yüzde 20-25 seviyelerinde planlandığını belirtti. Ergene, “Elbette iyi adamları kaçırmamak için her zaman ortalama 5 puan fazla verilir” dedi.
#Yasemin SalihÇalışan ebeveynler olarak, çocuğumuz gece boyunca ateşlendiğinde ya da karın ağrısından şikâyet ettiğinde çoğumuz çoğu zaman endişeye kapılıyor, değil mi? Şimdi çocuğuma kim bakacak? Aileden kimse yoksa geriye çoğu zaman tek bir seçenek kalır, o da kendimiziz. Peki bu durumda bir çalışan olarak Almanya‘da hangi haklara sahipsin?
#Çocuk Hastalık ParasıAlmanya’nın sağlık sisteminde ‘adalet’ sorunu giderek derinleşiyor. Teleclinic adlı tele-tıp sağlayıcısı adına YouGov tarafından yapılan ve yaklaşık 2 bin kişiyi kapsayan temsili bir anket, doktorlara ve tedavi randevularına erişimdeki eşitsizliğin günlük hayata nasıl işlediğini ortaya koydu.
#Sağlık AdaletsizliğiSon dönemde lise ve lise altı mezunlarının dört senelik üniversite mezunlarından daha fazla kazanmaya başlaması ve gençlerin artık daha erken meslek sahibi olmak istemesi, mavi yakalı mesleklere talebi artırdı. Konuyla ilgili Hürriyet İK’ya konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, meslek liseleri ile meslek yüksek okullarına yönelik talebin giderek güçlendiğini ve ailelerin bu okullara bakışlarının olumlu yönde değiştiğini söylüyor. Meslek okullarına talebin son 3 yılda 3 kat arttığını belirten OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci ise bu talebin gelecek sene itibarıyla işgücüne dönüşmeye başlayacağınaişaret etti.
#Hürriyet İKÇalışan bağlılığı liderler düzeyinde de alarm veriyor. Yapılan araştırmaya göre, dünya genelinde üst düzey liderlerin yaklaşık yarısı önümüzdeki beş yıl içinde mevcut şirketlerinden ayrılmayı düşünüyor. Türkiye’de ise yöneticilerin yüzde 60.4’ü başka bir şirkete geçmeyi planlıyor.
#Çalışan BağlılığıAhmet P., ömür boyu yenileme garantisi ile özel sağlık sigortası yaptırdı. Genç adam, nadir görülen ve hayati tehlikesi olan kan hastalığına yakalandı. İddiaya göre hastane, tedavi masraflarını karşılamayarak kendisini ölüme terk etti. Ahmet P. sigorta şirketine 17 bin 715 Euro alacak ve 5 milyon lira da manevi tazminat davası açtı.
#SigortaKartalkaya’daki otel yangını, ardından 6 Şubat depremlerinin yıldönümü derken; Fatih Çekirge’nin, bana da atıfta bulunarak, ‘Sağlık Bakanı Sayın Memişoğlu bu isyan mesajlarına lütfen biraz ilgi... Özel sağlık sigorta zamlarına isyan var’ yazısına değinmeye fırsat bulamadım.
#Sağlık SigortasıBirçok araştırma gösteriyor ki çalışanlar için yan haklar artık maaş kadar önemli. Kolay İK tarafından hazırlanan ‘2024 Türkiye İnsan Kaynakları Raporu’ da bunu doğruluyor. Bin profesyonelin katıldığı çalışmaya göre; her üç çalışandan biri yan hak olarak sağlık sigortası, her dört çalışandan biri ise yol-fatura desteği talep ediyor. Şirketlerin yüzde 53’ü yan hakları belirlerken çalışanların önceliklerini dikkate aldıklarını ifade ederken, yüzde 17’si herhangi bir yan hak desteği sunmadığını belirtiyor.
#Sağlık Sigortası18 yaş altı tip 1 diyabet hastası çocukların, sensörlü glikoz izleme cihazları SGK tarafından geri ödeme kapsamına alındı. Bu, yıllardır ‘Parmak uçlarımız bize kalsın’ sloganıyla yüzlerce ailenin beklediği bir karardı. Şimdi uygulamanın nasıl olacağı, cihazların özel sağlık sigortalarının da kapsamında olup olmadığı soruluyor. Detayları sizler için araştırdım...
#DiyabetABD'nin en büyük özel sağlık sigortası şirketi United Healthcare'in CEO’su Brian Thompson, New York’ta konuşma yapmaya hazırlandığı bir yatırımcı konferansı öncesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
#ABDYetenek açığı arttıkça şirketlerin çalışanlara sunduğu yan haklarda da rekabet kızıştı. Yan haklar, toplam maaş paketinin yaklaşık yüzde 20 ila 35’ini oluşturur hale geldi. Sağlık sigortası, ücretsiz iletişim artık çalışanlara yeterli gelmiyor. Çalışana, özel emeklilik, kritik hastalıklar sigortası, kimlik dolandırıcılığı koruması, hukuk hizmeti, spor ve yoga hizmeti gibi yan haklar sunulmaya başlandı. Peki, dünyada ve Türkiye’de şirketler çalışanlara hangi yan hakları sunuyorlar?
#İş GücüBuğra Özdemir, Danimarka’da aldığı eğitimin ve yaptığı araştırmaların sonucunda ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının altını dolduran en önemli şeflerden biri. Üstelik henüz 29 yaşında. Çoğumuza örnek olacak mutfak öğretileriniyse Silivri’deki The Barn’da hayata geçiriyor.
#Buğra Özdemir“Çalışan bağlılığı son yıllarda neredeyse tüm şirketlerin en öncelikli gündem maddelerinden biri oldu” diyen Gelecek Varlık Yönetimi İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Gaye Kaleağası, “Bu konudaki rekabetçi insan kaynakları ve iç iletişim uygulamalarımızla sektörümüzün cazibe merkeziyiz. ‘Gelecek Birlikte Güzel’ dünyamızla çalışma arkadaşlarımıza sosyalleşme olanaklarından eğitim ve gelişim fırsatlarına, zindelik uygulamalarından takdir ve ödüllendirme süreçlerine kadar aynı amaca hizmet eden farklı farklı imkânlar sunuyoruz” dedi.
#Çalışma Hayatı

















