Fahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatSonu er ile biten kelimeler listesi birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle bulmacalarda çıkması bakımından öğrenilmesi önemli konulardan biridir. Bu bakımdan sonu er ile biten kelimeleri öğrenebilir ve buna göre kullanabilirsiniz. Sonu er ile biten kelimeler listesi -3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli er ile biten kelimeleri derledik.
#EğitimUzunca bir süredir yeme-içme sektörüyle ilgili olsun ya da olmasın farklı yaşlarda ve gelir gruplarında arkadaşlarımızla, tanıdıklarımızla buluştuğumuzda konuştuğumuz konuların başında restoranlardaki yemek ve içecek fiyatlarının dramatik boyutlarda yükselişi geliyor.
#Müge Akgün2022’nin bu son gününde, restoran dünyasının bir analizini yapmak istedim. Hepimizi kasıp kavuran pandemi sonrasında, en hassas sektörlerinden biri olan gastronomide, tüm bu küresel tufana rağmen ayakta kalan restoranların daha da güçlendiği, yeni oyuncuların da oyuna dahil olduğu bir yıl geçirdik.
#GastronomiRestorana sadece yemek yemek için değil, zarif bir sofrayla gözümüzü okşamak, düzgün bir hizmet almak için de gidiyoruz. Ama Vedat Milor sosyal medyada kuver ücreti hakkındaki fikirlerimizi sorunca gördük ki hesabımıza yansıtılan hizmet bedelleri konusunda kafamız biraz karışık! Kuver ve servis ücretlerini, bunların neleri kapsadığını uzmanlara sorduk.
#Kuver Ücretiİnternette dolaşan, geçen cumartesi İstanbul’da ödendiği iddia edilen 19 bin 100 liralık bir hesap pusulası var. Tek bir masaya ait ve sadece içki hesabı. Yaklaşık 7 asgari ücret olduğu için inanan var, inanmayan var. Pazar günü vaktiniz de geniştir, gelin ben size bu hesap pusulasının analizini yapayım, kafanız dağılsın.
#Atilla DorsayKimi hastaneye gidemeyen hastalara internet üzerinden destek oluyor kimi sıcak yemeğe ulaşamayanların kapısını çalıyor. Aralarında sağlık çalışanları için siperlik, maske üreten de var, evini, iş merkezini onlara açan da... Sürecin başından beri ihtiyaç sahipleriyle dayanışan küresel markalar, şefler, doktorlar, sanatçılar ve küçük esnaftan birkaçıyla görüştük.
#YardımKuver, birçok restoranın menüsünde yer alması dolayısıyla vatandaşların da araştırdığı konular arasında yer aldı. Genellikle menülerde kuver ücreti olarak tabir edilen bu ibare, sipariş edilen menülere ek olarak tahsis edilen ücreti ifade etmektedir. Peki, kuver nedir ve ne anlama gelir? İşte, kuver ücreti hakkında merak edilen bazı detaylar
#Kuver2019 yılı için belirlenecek olan asgari ücret rakamı için ikinci toplantı perşembe günü gerçekleştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda sendika yöneticileri, 2019 yılı için talep edilen asgari ücret rakamlarını paylaştı. Peki, 2019 yılında asgari ücret ne kadar olacak? İşte, toplam 4 toplantı sürecek olan asgari ücret için 2. toplantıdan veriler ve üçüncü toplantının ne zaman yapılacağına dair detaylar
#Asgari ÜcretGünün şartlarında kuver ücretinin haksızlıktan da öte, müşterilere saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Adam başı 200 ve üstü hesap alan o salaş meyhane ve balıkçılarınızda kullanılan tabaklar Burgazada pazarında satılanlardan farklı mı? Genel olarak plastiğe âşık mısınız?
#KuverYaz başında hesap ücretlerine mekandaki müziği de ekleyen Alaçatı ve Bodrum’daki restoranlar, şimdi de hesaba eklenen hem kuver hem de yüzde 10 hizmet bedeli ile gündemde. Sektör temsilcileri de bu konuda görüş ayrılığı yaşarken, bazı vatandaşlar hem kuver hem de hizmet bedeline sosyal medyadan tepki gösterdi.
#Tüm Restoranlar Lokantalar Ve Tedarikçiler DerneğiBu bayramda Göcek’te tatildeydik. Son üç yıldır gittiğimiz otelin hizmeti, güler yüzlü çalışanları ve denizinden çok memnunuz. Bilmeyenler için Göcek aslında Bodrum ve Alaçatı kadar büyük bir yer değil ama altı adet marinasıyla mavi yolculuğa çıkacak turistlerin en önemli çıkış noktası. Yani Türkiye’de belki de en çok para bırakabilecek turistlerin geçtiği yer.
#Girişim20-30 sene öncesine kıyasla daha kötü ve sağlıksız yiyoruz. Ülkemiz mutfağı bir yana, lokanta ortalaması diğer yana. Lokanta ortalaması evlerde pişen yemek düzeyinin altında. Halbuki daha kaliteli olmalı. Peki neden böyle olmuyor?
#Türkiye'deki LokantalarPiraye’yi İstanbul’da 10 sevdiğim meyhane arasına sokamam ama ilk 20’ye girebilir. Kadıköy yakasında pek temiz ve düzgün yemek yiyebileceğiniz meyhane yok. Hem o açıdan hem de müşteriye iyi muamele ve hanımların rahat etmesi açısından baktığınızda, ‘Piraye’ bulunmaz Hint kumaşı.
#Piraye Taş Plak MeyhaneGerçek yemek bana göre, turistik bölgelerde turistlere göre tasarlanmamış, donmuş veya yarı pişmiş olmayan, taze ve genelde yöresel, aynı zamanda mideyi ve ruhu doyuran yemeklerdir. Elektrikli fırında ısıtılmış pizzalar, yarı pişmiş makarna ve risottolar, donmuş bol katkılı turistik hamburgerler vesaire vesaire dışındakiler.
#Floransa