İshal Tedavisi
İshal Tedavisi Haberleri
Bebek ve çocuklarda yaz mevsiminde artış gösteren ishale dikkat!
Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Ceylan, bebek ve çocuklarda özellikle yaz mevsimlerinde artış gösteren ve bazen yoğun sıvı kaybına neden olabilen ishale dikkat çekerek, erken dönemde önlem alınmazsa ciddi sağlık problemleri yaşanabileceğini söyledi.
Çocuklarda ishale ne iyi gelir? İshal nasıl geçer?
Akut ishalin, sıklıkla 0-5 yaş gurubu çocuklarda rastlanan bir hastalık olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seza Baykan, ailelere ishalle ilgili önerilerde bulundu.
Eriyip yeniden donan dondurmaları yemeyin
Yaz mevsiminde çocuklarda görülen ishallerde de artış oluyor. İshalin yaşlılarda ve çocuklarda risk oluşturabileceğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, “Yazın besinlerin kolay bozulması, sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop alma riskini arttırması ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesi ishale neden olabiliyor” uyarısında bulundu.
Dikkat! Yaz ishali yaşam kalitenizi bozabilir
Yaz ishalleri, tedavisi yapılmadığında hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Uzm. Dr. Salim Bereket, ishalin yol açtığı rahatsızlıkları ve alınması gereken önlemleri anlattı.
İshal neden olur? İshale ne iyi gelir ve nasıl geçer?
Sosyal hayatı olumsuz etkileyen bir sağlık sorunu olan ishalin neden olduğu ve tedavi yöntemleri vatandaşların merak ettikleri konular arasında yer alıyor. Tedavi sürecinde, hem ilaç hem de beslenmenin önemli bir rol oynadığı ishalle mücadele ederken dikkat edilmesi gerekenler var. Öte ayndan ishale evde bitkisel ve doğal çözümler getirmek de mümkün. Peki, ishal neden olur? İshale ne iyi gelir ve nasıl geçer?
İshalle birlikte kusma varsa dikkat!
Özellikle 2 yaş altı çocukların risk altında olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kesikminare, kusmanın da eşlik ettiği durumlarda vakit kaybetmeden hekime başvurulması gerektiğine dikkat çekiyor.
Kuyu’yu Ömür sahiplendi
GEÇEN ay Beykoz’da 70 metre derinliğindeki kaçak sondaj kuyusuna düşen ve 15 gün sonra kurtarılarak ‘Kuyu’ adı verilen köpeği Ömür Gedik sahiplendi.
Çocuklara evde ishal tedavisi için 10 öneri
Çocuklarda ishal ve mide bulantısı şikayetlerinde son günlerde artış yaşanıyor.
Tuzlu ayran ve pirinç lapası ishale iyi geliyor
Özellikle okul döneminde yaygınlaşan bu problem için çözüm önerileri...
Çocuğunuza dondurma ve çikolatayı eritmeden verin!
Yaz aylarında ortaya çıkan ateş, kusma ve karın ağrılarına dikkat!
Bebeklerde ishal tedavisi nasıl olmalı?
İshalli bebeğe hangi durumlarda neler yedirmeli?
Çocuklarda ishal ve su kaybına dikkat!
Yıkanmamış meyve ve sebzeler önemli ishal nedenleri.
İshal nedenleri ve bebeklerde ishal tedavisi
Bebeklerde ishale ne iyi gelir? İşte, uzmanından öneriler...
Fransız yardım uçağı Myanmar'a ulaştı
Fransız yardım kuruluşu Dünya Doktorlarının (Medecins du Monde), Nergis kasırgası kurbanları için 22 ton tıbbi ve diğer acil yardım malzemelerini taşıyan bir uçağın Myanmar'a vardığı bildirildi.
Formula 1 seyircileri dikkat!
Yazın sıcağına aldırmadan pistleri dolduran Formula 1 tutkunlarını tehdit eden en önemli tehlikelerden birisi de güneş çarpması.
Malatya’da virüsün adı; rota
Malatya’da 6 bin kişinin etkilendiği ishal salgınının 8’inci gününde, Ankara ve yerel kuruluşların tahlillerinin sonuçları belli oldu. Bu raporlara göre; hastalığa sudan geçen ‘rota virüsü’ neden oldu.
Sel bölgesinde salgın korkusu
Sel felaketinin ardından Karadeniz'de bu kez de salgın hastalık alarmı verildi. Giresun'da 1 kişi fare dışkısının suya karışması ile insana bulaşan Weil hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Uzmanlar, kaynağı bilinmeyen suların içilmemesi ve sel suyu bulaşması olası sebzelerin yenmemesi konusunda uyardı.
Sel bölgesinde salgın korkusu
Korona virüs belirtileri neler? Corona virüs belirtilerinde kritik süreç 10. günün sonunda başlıyor... İşte günlük Covid 19 belirtileri
Korona virüs belirtileri mutasyon verilerinin ortaya konmasının ardından gündeme geldi. Tüm dünyada virüsle mücadele sürerken, Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, mutasyonlu virüsün öldürücü hızının daha az olduğunu belirterek öksürük ve solunum semptomlarının daha fazla olduğunu açıkladı. Öksürük, nefes darlığı ve yüksek ateş ile kendisini gösteren korona virüs günlük belirtileri için dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz koronavirüs bulaşında kritik sürecin genellikle 10 günün sonunda yaşandığını belirtti. İşte, korona virüs belirti takvimi ve konunun ayrıntıları.
Koronavirüs geçiren çocuklarda bu hastalığa dikkat! Tedavisi geciktirilmemeli
Sars CoV-2 virüsüne maruz kalan çocuklarda virüsün bağışıklık sistemini tetiklemesine bağlı olarak MIS-C, yani “multisistem inflamatuar sendrom” görülebiliyor.
Chaple sendromunun kesin tedavisini buldu
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji İmmunoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, çocukluk çağının ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalığı CHAPLE Sendromunun kesin tedavisini buldu. Özen ve ekibinin tedaviyi anlattığı makalesi tıp dünyasında yoğun ilgi gördü.
Türk doktora tıp dünyasından büyük övgü! Chaple sendromunun tedavisini bulmuştu...
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji İmmunoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, çocukluk çağının ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalığı CHAPLE Sendromunun kesin tedavisini buldu. Özen ve ekibinin tedaviyi anlattığı makalesi tıp dünyasında yoğun ilgi gördü.
Romatizmal Rahatsızlıkların Tedavisini Ertelemeyin! Kalıcı Sorunlara Neden Olabilir
Yeni tip koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde, uzmanlar yaşadığımız diğer sağlık sorunlarını da ihmal etmemiz gerektiğinin altını çiziyor. Çünkü birçok rahatsızlığın tedavi sürecinin ertelenmesi kalıcı sorunlara neden olabiliyor. Bu problemlerden biri de vücuttaki birçok eklemi etkileyebilse de, genellikle ellerde ve parmaklarda başlayan, ilerleyen süreçte ise nesneleri tutmayı veya kapları açmayı bile zorlaştıran romatoid artrit (RA) yani bilinen adıyla iltihaplı romatizma karşımıza çıkıyor.
Seren Serengil: Çok pişmanım, sakın yapmayın
Zayıf olma uğruna geçirdiği ameliyat sonrası 70 kilodan 46 kiloya düşen Seren Serengil, "Kilo vermemi durduramıyoruz" dedi. Serengil zayıflama merakı konusunda ise kadınları uyararak, "buradan hanımlara söyleyeceğim şey; her kadına Allah güzellikler vermiştir. Kaşını vermiştir, gözünü vermiştir, bir şeyini vermiştir. Biz çok fazla bunun organiğiyle oynadığımız zaman mutlaka bir problem yapıyoruz. Kalbimiz güzel olduktan sonra biz her halimizle güzeliz. Bu konuda hiç örnek olmak istemiyorum. Çok yanlış bir karar verdim" dedi.
Pandemi döneminin yeni kabusu: Hemoroid
Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
Erkeklerde daha fazla rastlanıyor... Çeşitli belirtiler gösterebiliyor
Apandisitin herhangi bir yaş grubuna ait kişide meydana gelebileceğini belirten İç Hastalıkları Bölümü'nden Uzman Dr. Taner Has, "Görülme sıklığı erkeklerde kadınlara göre biraz daha yüksektir. Apandisite bağlı şikayetler hastaların 4'te 3'ünde yapının iltihaplanmasını takip eden ilk 24 saat içerisinde oluşur." dedi.
Pandemi döneminin yeni kabusu 'hemoroidal hastalık'
Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
Glutensiz Beslenme Nedir? Glutensiz Diyet Nasıl Yapılır?
‘Glutensiz diyet’… Son zamanlarda adını ne kadar sık duyuyoruz değil mi? Çölyak, çölyak olmayan gluten duyarlılığı, buğday alerjisi, gluten ataksisi gibi hastalıklarda glutensiz diyet zorunlu bir tedavi yöntemi iken bazı durumlarda kilo vermek, sağlığı geliştirmek gibi inanışlarla edilen bir tercih. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak glutensiz diyet hakkında bilgiler verdi.
Kanseri ağrısız yenmek mümkün mü?
Kanser ağrısı uyutmayan, depresyona yol açan, yorgunluk, bitkinlikle ortaya çıkan dayanılmaz bir ağrı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı, “Kanser olmak her zaman ağrı çekmek anlamına gelmez. Kanser ağrıları en şiddetli ağrılar arasındadır ve yüzde 60 ila 95 arasında tedavi edilebilir. Kanser hastaları hiçbir zaman umutsuzluğa ve ıstıraba terk edilmemeli ağrı tedavisi bu hastaların en doğal hakkıdır” dedi.
Covid-19 günlerinde mevsimsel gripten nasıl korunmalı?
Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde, mevsimsel gripten korunmanın önemi bir kat daha arttı. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hakan Evren, gripten (influenza) korunmak için neler yapılması gerektiğini değerlendirdi.
Bazı hastalıklar çocukların koronavirüse yakalanmalarında risk oluşturuyor
Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Özyurt, özellikle bronşit, ağır astım gibi kronik solunum yolu hastalıkları ile kistik fibrozis hastalığının, bağışıklık sistemi ve immün tedavisi alma zorunluluğunun çocuklarda koronavirüs için risk faktörü olduğunu söyleyerek aileleri uyardı.
MIS-C sendromu nedir? İşte MIS-C belirtileri ve tedavi yöntemleri
MIS-C sendromu son yapılan araştırmalarla yeniden gündeme geldi. Uzman Dr. Binnaz Çelik, "Çocuklarda koronavirüs sırasında veya 4-6 hafta sonrasında Multifinflavotuvar Sendromu (MIS-C) sendromu gelişebiliyor. Bu sendroma yakalanan çocuklarda ateş oluyor, sonrasında ciltte döküntüler, kalple ilgili yorulmalar olabiliyor" dedi. Multisistem İnflamatuar Sendromu yani MIS-C ‘Kawasaki’ hastalığına benzer bulgularla kendisini gösteriyor. Peki, MIS-C sendromu nedir? İşte, belirtileri ve hastalıkla ilgili bilgiler.
AIDS hayatımızın içinde... Korunmak için neler yapılabilir?
En anlaşılır haliyle insan bağışıklık yetmezliği olarak bilinen HIV, vücut direncini neredeyse çökertiyor. Direncin düşmesi ile de AIDS ortaya çıkıyor. İlk defa 1980’lerde ortaya çıkan bu virüs her geçen gün artarak devam ediyor. Pek çok şekilde bulaşabilen virüs hakkında tüm merak edilenleri 1 Aralık Dünya AIDS günü vesilesiyle Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Elnur Rufullayev açıkladı…
Yaşla birlikte görülme sıklığı artıyor! Çabuk yoruluyorsanız...
Fonksiyonları açısından vücut sağlığı için oldukça önemli olan tiroid bezleri, uyku düzeninden kalbe kadar pek çok metabolik aktiviteyi etkiliyor. Eksik veya fazla çalışması da hayat kalitesini düşürebiliyor. Peki tiroid hastalığının belirtileri neler, kimler risk altında? Tiroid hastaları nasıl beslenmeli, bu konuda nelere dikkat etmeli? Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Taşan ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, konuyla ilgili merak edilenleri detaylı bir şekilde anlattı.
Pankreas kanseri hem sinsi hem hızlı ilerliyor!
En çok hayat kaybına yol açan kanser türleri arasında dördüncü sırada yer alan pankreas kanserinin tedavisindeki başarı, erken tanıya dayanıyor. Ancak ilk dönem ortaya çıkan ağrı belirtileri çok önemsenmediği için pankreas erken tanıya çok rastlanmıyor.
Çin SARS virüsü nedir, nasıl bulaşır? İşte SARS virüsü hakkında bilgi!
Şiddetli Akut Solunum Yolu Sendromu (SARS) akut viral bir solunum yolu enfeksiyonudur, etkeni Coronavirus (CoV) cinsine dahil bir virüs olup SARS-CoV olarak adlandırılmaktadır. Son günlerde gündemi meşgul eden koronavirüs salgını nedeni ile SARS'la ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki, Çin'de ortaya çıkan SARS virüsü nedir ve nasıl bulaşır?
Dikkat, hem grip hem de Covid-19 vücutta aynı anda yer bulabilir!
Havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel grip vakalarının sayısı artmaya başladı. Aynı anda koronavirüs ve mevsimsel gribe yakalananların sayısında da artış olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Merda Erdemir Işık, belirtilerin aynı olsa da dirençli ve yüksek ateşin ayırt edici olabildiğini söyledi.
Uzm. Dr. Işık: Covid-19 ile mevsimsel gribi karıştırmayın
HAVALARIN soğumasıyla birlikte mevsimsel grip vakalarının sayısı artmaya başladı. Aynı anda koronavirüs ve mevsimsel gribe yakalananların sayısında da artış olduğunu ifade eden Medicana International İzmir Hastanesi'nde görevli Uzm. Dr. Merda Erdemir Işık, belirtilerin aynı olsa da dirençli ve yüksek ateşin ayırt edici olabildiğini söyledi.