Sel bölgesinde salgın korkusu

Güncelleme Tarihi:

Sel bölgesinde salgın korkusu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 30, 2002 11:01

Sel felaketinin ardından Karadeniz'de bu kez de salgın hastalık alarmı verildi. Giresun'da 1 kişi fare dışkısının suya karışması ile insana bulaşan Weil hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Uzmanlar, kaynağı bilinmeyen suların içilmemesi ve sel suyu bulaşması olası sebzelerin yenmemesi konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Giresun'un Çaldağ beldesinde yaşayan Durmuş Yılmaz, 20 Haziran'da yaşanan sel felaketinin ardından yapılan kurtarma çalışmalarına katıldı. Başta fare olmak üzere kemiricilerin pisliğinin karıştığı suda çalışmalarını yürüten Yılmaz, burada Weil hastalığına yakalandı.

Halsizlik, kırgınlık, ateş, kas ağrısı, karın ağrısı, ishal nedeniyle sağlık ocağına başvuran Yılmaz burada ishal tedavisi gördü. Ancak tedaviye cevap vermemesi sonucu Trabzon Tıp Fakültesine gönderilen Yılmaz'a sarılık teşhisi konuldu. Yılmaz sarılık tedavisine de cevap vermeyerek yaşamını yitirdi. Yapılan inceleme sonucu Yılmaz'ın Weil hastalığı  nedeniyle yaşamanı yitirdiği belirlendi.

Giresun Devlet Hastanesi Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mustafa Torun, selin ardından bölgede su, çevre kirliliğinin arttığını belirtti. Sel nedeniyle fare ve diğer kemiricilerin pisliğinin suya karıştığını, bunun insana geçerek ölümcül hastalıklara neden olduğunu kaydeden Torun, Weil hastalığının özellikle fare sidiğinin suya karışması ile insana bulaştığını belirtti.

Weil'in teÅŸhisi zor bir hastalık olduÄŸuna dikkat çeken Torun, halsizlik, kırgınlık, ateÅŸ, karın aÄŸrısı, kas aÄŸrısı ve ishalin hastalığın belirtileri olduÄŸunu söyledi. Torun, Weil'in önlem alınmazsa sarılığa çevirdiÄŸini, bunun da karaciÄŸer ve böbrek yetmezliÄŸine neden olarak hastanın ölümüne yol açtığını kaydetti.Â

Haberin Devamı

VALÄ°LÄ°K, DERE VE PLAJLARA GÄ°RMEYÄ° YASAKLADI

Torun, Giresun'da Valiliğinin Batlama ve Aksu Dereleri ile şehir merkezinde bulunan 12 plajda yüzmek, balık tutmak ve temizlik ihtiyacı görmeyi yasakladığı bildirdi. Selden sonra bulaşıcı hastalıkların korkuttuğunu anlatan Torun, alınan önlemlerle bulaşıcı hastalık riskinin azaltıldığını söyledi. Torun, sel gibi felaketlerde dizanteri, tifo, sarılık, mantar, parazitel hastalıklarda artış görüldüğünü belirtirken bunun için önceden önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!