Güzelliğin tatlı yanları

Hayatımızdaki mutluluklar şimdilerde vanilya, tarçın veya hindistancevizi kokuyor.

Tatlı güzellik iksirleri sadece ruhumuzu büyülemiyor, aynı zamanda cildi olumsuz dış etkenlere karşı koruyarak genç ve diri kalmasını sağlıyor.

Çikolata, bal ve süt... Ağızlarımızı sulandıran bu üçlü, zannedildiği gibi sadece yediklerimizde değil, son dönemlerde güzelliğimize hizmet eden krem, şampuan ya da losyonların içeriklerinde de yer alıyor.

Her geçen gün daha etkili ürünlerin arayışıyla değişik güzellik iksirleri geliştiren kozmetik endüstrisi, artık gözünü tabağımızdaki yiyeceklere dikmiş durumda. Aslında bu bir mucize değil, çünkü vitaminler, enzimler ya da proteinler, cilt uzmanları olarak uzun süredir elimizin altında... Ayrıca aromaterapiden de bildiğimiz üzere, etkileri sadece duygularımızla sınırlı kalmıyor.

Çikolata, erken yaşlılığın düşmanı

Ağzımızda tatlı bir tecrübe olan çikolata, ciltte ise erken yaşlanmaya karşı etkili bir koruma. Aztekler'in "besinlerin tanrısı" olarak tanımladıkları çikolata, kozmetik laboratuvarlarında artık bir anti-aging silahı olarak adlandırılıyor. Ayrıca besin kalitesi yüksek siyah çikolata da en etkili antioksidan olarak gösteriliyor.

Kakao polifenolleri, kırmızı şarabın sahip olduğu polifenolün iki katı etkisiyle dikkat çekiyor. Kakao tanelerinde bulunan vitaminler, proteinler ve mineraller de kollajen ve elastin üretimini artırıcı etkileriyle öne çıkıyor. Böylelikle cilt mükemmel bir şekilde serbest radikallerden korunuyor, gergin bir görünüm kazanıyor ve sıkılaşıyor.

Tabii, sadece çikolata değil tarçın, süt, bal, hindistancevizi ve meyankökü de güzelliğin yeni anahtarları olarak kadınlara sunuluyor. Yüzyıllar önce Çin'de zengin bileşimiyle kralların gözdesi olan tarçın da, kremlerin içinde cildin kan dolaşımının sağlıklı olmasında ve bağ dokusunun yenilenmesinde etkili.

Doğal güzellik

pH değeri cilde en yakın olan süt, gerçek bir güzellik iksiri olarak biliniyor. Bu yüzden kuru ve hassas cildin yenilenmesinde özellikle tavsiye ediliyor. Sütteki yağın rahatlatıcı ve yağlanmayı önleyici etkisi bulunurken, içeriğindeki şeker nemlendiriyor, süt enzimleri hücre oluşumunu destekliyor ve asitler zararlı dış etkenlere karşı cildi koruyor. Bal da hücreler için mükemmel bir enerji deposu... İçeriğindeki glikoz cildi pürüzsüzleştiriyor. Vitaminler ve mineraller elastikiyeti artırıyor. Hindistancevizi ise nemlendirici özelliğiyle cildi besliyor.

ÜRÜN MARKET

Süt kıvamında...

Pupa'nın yeni vücut bakım serisi "Miss Milkie Shower Gel", cilde süt gibi hafiflik ve tazelik hissi veriyor. Özel enzimleri sayesinde süt proteinleri, amino asitleri harekete geçiriyor. Güne başlarken alınan sabah duşunun ardından kullanmak için ideal...
Yazarın Tüm Yazıları