Gemi, deniz ve köpekbalığı

RUMUZ: ERASER

Rüyamda bir gemiyi kullanıyorum. Gemide eski ev arkadaşlarım ve onlardan birisinin dedesi olduğunu düşündüğüm, yaşlı bir adam var. Yaşlı amca yüzmek istiyor. Torununu da alarak suya giriyor. Biraz yüzdükten sonra bir köpekbalığı onlara yaklaşıyor. Onlar hızla gemiye doğru yüzüyorlar, torunu gemiye çıkarken o geride kalıyor. Ve tam çıkacakken köpekbalığı onu ısırıyor ve amca kendini sulara bırakıyor. Derken ben hemen oradan gemiyle ayrılıyorum. Biraz süre sonra, arkadaşlarım geminin kenarında oturarak, ayaklarını sallamaya başlıyorlar. Ben de onlara kızıyorum "Delirdiniz mi? Amcaya olanları hatırlamıyor musunuz?" diye bağırıyorum. Çabucak ayaklarını geri çekiyorlar. İleride kırmızı renkli asma bir köprü görüyorum. Ona doğru yaklaştığımızda üzerinde insanlar olduğunu fark ediyoruz.

Arkadaşlarım onları da gemiye almamızı söylüyor, ben ise "Delirdiniz mi siz? Gemiyi batırmak mı istiyorsunuz?" diyorum. Ve geminin beton bir merdivenin yanından geçmekte olduğunu fark ediyorum. Merdivenden çıkıp karşısındaki bir eve giriyorum. İçeride genç bir baba, anne ve 7-8 yaşlarında bir kız çocuğu bulunuyordu. Bir telaş içerisindeydiler. "Nereye gidiyorsunuz" dedim. Evin hanımı "Gemiye" diye yanıtladı. "Neden?" diye sordum. "Kıyamet kopacak" dedi ve tek kurtuluşlarının o gemi olduğunu söyledi. Ben de "Oturun oturduğunuz yerde. O gemiyi ben kullanıyordum. Dışarıda milyonlarca insan var. O gemi batmadan suyun üstünde kalamaz. Sizin için en güvenli yer bu evin içi" dedim. Bir süre sonra yağmur dindi... Dışarı çıktım ve yavaş adımlarla gemiye doğru ilerledim Gemim paramparça olmuştu. Suyun içi ceset kaynıyordu.

YORUM:

Eğer çok fazla sayıda aksiyon filmi seyrediyorsanız ya da Karaip Korsanları hayranıysanız, rüyanız, seyrettiğiniz filmlerin etkisinde kalarak gördüğünüz bir rüyadır. Böyle bir durum yoksa, bugünlerde çevrenizde bulunan kişilerin maddi ya da manevi sorunları ve bu sorunları çözerken gösterdikleri fedakar tavırlar ve de tüm bu gayretlere rağmen, etrafta sorunu olan çok fazla sayıda insan olması sizi rahatsız etmiş olabilir ve bu nedenle bu rüyayı görmüş olabilirsiniz. Rüyada kullandığınız cümleler ve guruplara hitap şekliniz ise, içinizdeki lider ve korumacı yönü ortaya çıkartıyor. Rüyanız kanalı ile, sizi biraz cesaretlendirmek istiyorum, yaşınızın 21 olduğunu yazmışsınız, yeteneğinizi doğru yönlerde kullanırsanız başarılı bir yönetici olabilirsiniz, bilginize.
Yazarın Tüm Yazıları