Frankfurt’ta bir basketbol koçu

MURAT Didin, Almanya Beko Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Frankfurt Deutsche Bank Skyliners’ın koçu... Ankaralı ve ODTÜ’lü...

Haberin Devamı

Basketbol, sevdası olmuş; ama hocalığa da erken yaşlarda başlamış. DSİ, Yenişehir, Beslen, Kolej, FB, Kombassan, Karşıyaka, GS, Ülker ve Beşiktaş ile dışarda da İtalya’da Dimini ve Opel’i çalıştırmış; üç sezondur da Frankfurt’ta görev yapıyor.

Türk dostları kendisini hiç yalnız bırakmıyor. Geçen hafta bizim Almanya Hürriyet’ten Sevda Boduroğlu, Bülent Mumay, Abdurrahim Kurtiş, Murat Didin ve Frankfurt’taki diplomat arkadaşlarla yemek yedik... Murat Hoca bizi ertesi gün takımının antrenmanına çağırdı... İyi ki gidip ortamı görmüşüz. Ciddi bir çalışma ve eğitim ortamı, imrenmemek elde değil. Bizde niye olmaz diye düşündük. Hocanın inanılmaz bir görüntü arşivi var... Her basketbolcu bu dersleri almak zorunda. Önceki bir karşılaşmada, 1.5 saniye içinde nasıl yenildiklerini gösterirken, “Bak burada yanlış yaptınız” diye uyarıyordu. Her şey bir mühendislik hesabı ile oluşuyor. Zaten Didin’in kendisi de inşaat mühendisi... Başarısı da buradan geliyor anlaşılan. Bülent Mumay, Halit Çelikbudak’la bizi takımın iskeletini oluşturan Amerikalı ve Alman basketbolcularla tanıştırdı Didin. Türklerin gönderdiği baklavayı çok seviyorlarmış. ‘Baba’ diyorlar hocalarına.

Didin’in yardımcı antrenörü Engin Gençoğlu. İkisi de Türkler tarafından çok seviliyor. Her maçlarını 200-300 Türk izliyor. Frankfurt’un bir basketbol kenti olduğunu söylerken “Burada çok büyük basketbol ortamı, arzusu ve sıcaklığı var” diyor. Basketbol liginin adının Beko olması da çok önemli. THY’den sonra marka olarak ikinci sırada yer alıyor Beko...

Frankfurt’un Northwestzentrum denen ünlü alışveriş merkezi tam bir kompleks... 150 işyeri, rezidans ve altında da Deutsche Bank’ın Skyliners kulübünün idari bölümü ile takımın çalıştığı basketbol salonu da burada. Spor bölümünü anlatmıyoruz artık. İdari büroda halkla ilişkiler, bilet satış, forma satış ve arşiv var; sanki bir holding binası gibi... Dileriz, FB-Ülker’in yaptırdığı Kadıköy’deki tesisleri de bunun gibi olur.

Almanya Beko Basketbol 1. Ligi’nde Play-Off’a kalmak için mücadele veren Frankfurt Deutsche Bank Skyliners, geçen haftaki galibiyetiyle 3. sıraya yükselmiş... Bazı yeni oyuncular ayda 2 bin dolar maaş alırken, “büyükler” 125 bin dolara kadar çıkıyormuş... Altan gelen de ilerde bu rakama ulaşacak tabii... Didin’in takımının yıllık maliyeti yaklaşık 6 milyon Euro. Deutsche Bank gibi dünyanın sayılı bankalarının birinin sponsor olduğu Skyliners kulübünün sahibinin de yılda kazandığı 1 milyon Euro civarında.

Murat Didin henüz Türkiye’ye dönmez; çünkü takımını zirveye ulaştırmak istiyor.

Haberin Devamı

Patronum Vehbi Koç’u özlemle anıyorum!

Haberin Devamı

DÜN Vehbi Koç’un 14. ölüm yıldönümüydü. Amerika’da olan Can Kıraç, bu anma gününde dostlarına bir mesaj göndermiş. Değerli dostu Ahmet Tan’a gönderdiği bu iletiyi yayınlamak istedik, Tan da bizi kırmadı.

Kıraç’ın mesajı şöyle:

“1970’li yılların başıydı. İşyerim Mecidiyeköy’deki Lalezar Apartmanı’nda bulunuyordu. Bir gün, seyahate çıktığım bir hafta başında, Trakya’daki traktör bayimiz bir kamyonet dolusu kavun ve karpuzu, mevsim armağanı olarak getirmiş, beni bulamayınca da hepsini apartmanın girişine boşaltmış! Kapıcıya, ‘Aman ne olur, Can Bey’in dönüşüne kadar bunları idare ediver!’ ricasında bulunmuş. Aynı gün, Vehbi Bey bir toplantı için Lalezar’a geldiğinde kavun ve karpuzları görmüş ve bana gönderilmiş olduğunu öğrenince, ‘Bunların iyilerini seçip arabamın bagajına koyun’ talimatını vermiş! Ve ‘Can Bey’e gelen hediyelerde benim de hakkım var!’ açıklamasını yapmış! Kapıcıya da ‘Bu sözümü Can Bey’e aynen nakledersin, sakın unutma!’ demiş.
Ben o günden beri bana gelen hediyelerde Vehbi Bey’in payının bulunduğunu hiç aklımdan çıkartamadım. Her ne kadar, emekli olduktan sonra, hediyelerin arkası kesildiyse de ‘Patronun hakkı patronundur’ inancımı aynen muhafaza ediyorum!

Yıllar akıp gidiyor!

Özlemler, gönüllerimizde büyüdükçe büyüyor.”

Haberin Devamı

Toprak döküm ihalesi

MALTEPE’den, CHP Belediye Meclis üyesi, muhasebeci Cemal Atagül’le ilgili bir belge geldi önümüze... Son seçimlerde listenin 2. sırasına konulmuş ve bir süre önce de Belediye Başkan Yardımcısı yapılmış Atagül; hem de, başarılı olarak bilinen Veteriner Hekim Fevzi Karaağaç’ın yerine... ‘Naylon fatura’dan İstanbul 5. Vergi Mahkemesi’ne düşen bir kişinin, yukarıdaki genelgeye göre ne yapılması lazım? Genel Sekreter Önder Sav’ın hani ünlü bir genelgesi vardır; yolsuzluğa karışanları partiden ‘kışlayın’ diye... Belgeleri gönderen okurumuz “Baykal’a küfrederek istifa eden Atagül, bu ilişkileri nasıl ayarlayarak CHP’nin içine girdi?” diye soruyor. AKP ile çatışarak bu makama seçilen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Mustafa Zengin, ‘gol’ yememek için çok dikkatli davranması gerekmiyor mu; özellikle de, ‘adam seçmimi’ konusunda. Bu arada bir soru:

Maltepe Başıbüyük’teki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin arsalarına Emek İnşaat tarafından geçen aralık ayında yapılan toprak döküm ihalesinin kim tarafından kazanıldığının hâlâ ilan edilmemesinin arkasında neler döndüğünün merak edildiğini biliyor musunuz?

HİSTORİA SATILIYOR


AKP’li meclis üyeleri tarafından Fatih Belediyesi’ne ait taşınmazların satışa çıkartılmasına ve satış yetkisinin belediye başkanı Mustafa Demir’e verilmesinden sonra Vatan Caddesi üzerinde yapılan Historia’nın, Belediye’nin hissesinin diğer ortak, AKP İl Yönetim Kurulu üyesi Kemal Danışman’ın yakınlarına satılacağı konuşuluyor.

Haberin Devamı

Turkcell’in umurunda değil

EŞİM emekli öğretmen olduğu için, Avea’daki Milli Eğitim paketi GSM numaralarımızdan 2009 Kasım’ında Turkcell ‘bizbizekamu’ tarifesindeki 1500 dk her yöne 45 TL’ye geçtik. Ocak faturasında bu tarife tutarının 59 TL olduğunu görünce şaşırdık. Ben bu % 32 zam dolayısıyla Turkcell’e yazı yazdım. Artan maliyetler dolayısıyla ayarlama yapmışlar! Birisi de bizi ayarlasın da geberelim gidelim. Bu nasıl çaresizliktir? Hiçbir şey yapamıyoruz.
Hüseyin ÖZ

Yazarın Tüm Yazıları