"Evlilik aşkı öldürür evlenmeden yaşayalım" diyor

Sevgili Ablacığım, iki yıldır beraber olduğum genç bir adam var.

İkimiz de 25 yaşındayız, çalışıyoruz. Ve sık sık birlikte oluyoruz. Beni çok seviyor bundan eminim, ben de onu çok seviyorum. Ama ben onunla evlenmeyi düşürürken, o evliliğe hiç de sıcak bakmıyor... Evliliğin aşkı öldürdüğünü söylüyor, birlikte yaşamanın çok daha hoş olduğunu, insanın kendini özgür hissedeceğini belirtiyor. Ayrıca beni ne kadar süreyle aynı heyecanla seveceğinden de pek emin değilmiş. Evlenirsek ve onun heyecanı sönerse, mutsuz olurmuşuz. Ben böyle düşünmüyorum. Benim duygularım çok daha gerçek. Onu kolay kolay unutabileceğimi hiç sanmıyorum. Hatta onu ölünceye kadar sevebileceğimi, başkasıyla da olamayacağımı düşünüyorum. Ne dersiniz bu teklifini kabul etmeli miyim?

Rumuz: ÇOK ÖNEMLİ


Kızım, sanırım erkekler artık evlilik fikrinden iyice koptular, soğudular... Şimdi yeni moda birlikte yaşamak... Eskiden "ön evlilik" deniyordu buna. Ve bir süre birlikte yaşayıp, daha sonra evliliğe giden bir beraberlik söz konusuydu. Ancak şimdi artık evlilik sözünden bucak bucak kaçıyor erkekler. Yalnız erkekler mi, genç hanımların da bu durumdan memnun olduğunu görüyorum ya da memnun gibi görünmek işlerine geliyor. Çünkü evlilik sorumluluk demek, karşılıklı fedakarlık demek... Her iki taraf da şimdi çalışıp, kariyer peşinde olduğu için, ev işi, aile düzeni, giderek artan sorumluluklar kimsenin işine gelmiyor açıkçası. Belki de senin gibi birçok genç kız, sırf sevdikleri erkeği kaçırmamak için, "Bir süre birlikte yaşasak ne olur sanki?" gibi bir düşünceyle beraberliğe adım atıyor... Ama sonra bavullarıyla, kapının önünde buluveriyorlar kendilerini... Kırık kalpleri ve yıkılmış evlilik hayalleriyle tabii... Bu da erkekleri cesaretlendiriyor. Nasıl olsa birileri çıkıp, bu tekliflerine sıcak bakacak sonuçta. Bu sen olmasan, bir başkası olacak. Üstelik günümüz gençleri öyle fazla sıkıya gelemiyorlar. Oldukça tembel alıştırılmışlar. Evlilikte her şeyi paylaşmak zorunda olduklarını düşünmek bile istemiyorlar. İşte bu yüzden de evlilik fikri, evlilik sorumluluğu onlar için bir kábus haline gelmiş. Bence hata yine genç kızlarımızda. Böyle bir beraberliğe sıcak baktıkları için... Sen de atacağın adıma dikkat et. Bu ilişkin hüsranla sonuçlanacak gibi, hele "Bir şekilde onu evliliğe ikna ederim" diye düşünüyor da onu böyle kabul etmeyi planlıyorsan, yanlış yoldasın, derim. Yine de sen bilirsin kızım.

Herkes beni daldan dala konan bir kız sanıyor

Sevgili Güzin Abla, sana karşısında çaresiz kaldığım bir sorunumu açmak ve yardımını almak istiyorum. Ben aslında çok utangaç ve sıkılgan 19 yaşında bir genç kızım. Ancak çevrem beni çok daha değişik bir yüzle tanıyor. Bunun nedeni ise yine benim davranışlarım. Kendime bir takım havalar veriyorum ve daldan dala konan bir genç kız gibi görünüyorum. Pek çok gençle çıktığım, hatta onlarla ilişkiye girdiğim izlenimi yaratıyorum. Bunu özellikle yapıyorum. Tüm kız ve erkek arkadaşlarım beni böyle bilsin istiyorum. Ama işte şimdi gerçekten bir gence aşık oldum. Ama ona gerçeği açıklayamıyorum. Onun da beni gerçek yüzümle görmesi imkansız... Tabii şimdi her şey alt üst oldu. Ve bu saçma sapan davranışlarım yüzünden çok pişmanım. Ama geriye de dönemem. Sence ne yapmalıyım?

Rumuz: ÇAPKIN KIZ

Sevgili kızım, korkarım, seni böyle tanıyan çevrenden senin için bu tür dedikodular duyduğu için o genç adam da seni pek fazla ciddiye almıyor, önem vermiyor, sana pek yaklaşmak istemiyordur. Oysa özel hayatını bu kadar ortaya dökmek, olmayan şeyleri olmuş göstermek ne kadar yanlışmış gördün mü? Bunu yine utangaç olduğun, çevrenin seni gözlerinde büyütmesi için yapmış olmalısın. Ama hiçbir şey için geç sayılmaz, artık gerçek kimliğine bürünmelisin. Kendin hakkında gereksiz ayrıntılara girmesen de olur. Sevdiğin gence, çevrenin senin hakkında yanıldığını söyleyebilir, aslında tertemiz bir geçmişin olduğunu anlatabilirsin. Zaten seninle yakınlığa girdiği anda, saflığından ve davranışlarından tüm anlattıklarının sahteliği ortaya çıkacaktır. Ama ona bunları özellikle yaptığını, böyle bir izlenim bırakmak istediğini de tabii ki söyleme...

Cildimi ucuz yoldan nasıl temizleyebilirim

Sevgili Ablacığım, ben 28 yaşında bir genç kadınım. Benim cildim çok yağlı. Ayrıca siyah noktalardan şikayetçiyim. Bir keresinde bir güzellik uzmanına başvurmuştum. Cildimi temizlemişti. Bir süre için gerçekten çok güzel bir cilde sahip oldum. Ama daha sonra yeniden yağlanmaya ve siyah noktalarla dolmaya başladı. Ancak ne yazık ki benim sık sık bu güzellik enstitülerine gidecek maddi imkanım yok. O zaman yüzüme buhar tutmuşlardı. Bu buhar çok güzel kokuyordu. Daha sonra bir losyonla temizlemişlerdi. Acaba ben bunları evde ucuz yoldan kendi kendime yapabilir miyim? Bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

Rumuz: GÜZELLİK


Sevgili kızım, güzellik enstitülerinde, cildinizi temizlemek için yüzünüze püskürtülen buharın içindeki güzel kokunun ıhlamurdan başka bir şey olmadığını söyleyebilirim. Çünkü ıhlamur, cildinizi temizlemek için başvurabileceğiniz en doğal bitkidir. Evde, enstitülerdeki ileri teknolojinin sağladığı aletler ve imkanları bulamayabilirsiniz ama evinizde bir kap kaynar suyun içine atacağınız bir avuç ıhlamurun buharına, başınızı bir havluyla kapatarak, yüzünüzü l0 dakika tutarsanız, gözeneklerin açıldığını, cildinizin parladığını görürsünüz. Bu işlemden sonra biraz papatya suyu ve gülsuyu karışımıyla ve pamukla cildinizi silerek temizlersiniz. Gözenekleriniz açılınca, temiz bir pamuk ya da gazlı bezle bu siyah noktaları sıkıp, temizleyebilirsiniz. Ancak bu sırada ellerinizin de çok temiz olması çok önemli. Aksi halde siyah noktalar sivilceye dönüşebilir. Tüm siyah noktaları temizledikten sonra, biraz kuru papatya kaynatır, bunu bir kahve fincanı gülsuyu ile karıştırıp, gözenekleri sıkıştırıcı bir losyon yaratabilirsiniz. Papatya suyu ve gülsuyu karışımıyla cildin gözenekleri kapanacak, yağlanıp siyah noktalar oluşmayacaktır. Bu işlemi 15 günde bir tekrarlarsanız, siyah noktalardan korunmuş olursunuz. Her akşam yüzünüzü yağlı ciltler için önerilen kükürtlü bir sabunla iyice yıkamalısınız. Asla makyajınızı temizlemeden de (temizleyici sütü her yerde bulabilirsiniz) yatmamalısınız.
Yazarın Tüm Yazıları