Evinizin yanında zeytin ve zeytinyağınız hazır

Haberin Devamı

Evinizin yanında zeytin ve zeytinyağınız hazır

Yaklaşık 18 bin metrekarelik inşaat alanın 9 bin metrekaresini yeşile ayıran Tanyer İnşaat, bir de zeytinlik oluşturdu. Böylece, konut sahiplerinin zeytin ve zeytinyağı ihtiyacına cevap verecek.

SEKTÖRDEKİ 19 yılı geride bırakan İzmir’in köklü firmalarından Tanyer İnşaat tarafından Narlıdere’de yapımı süren ‘Asma Bahçeler’in yüzde 45’i tamamlandı. Babil’in Asma Bahçeleri’nden esinlenerek tasarlanan projede yer alan 92 konutun da yarısı satıldı. 2015 Haziran ayında projeyi tamamlamayı hedefleyen firmanın, gündeminde ayrıca kentsel dönüşüm yer alıyor. Tanyer İnşaat, bu kapsamda 2014’te İzmir’de kentsel dönüşüm kapsamında projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Zor bir arazide çalıştıklarını söyleyen Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, üst yapıdan çok zemine zaman ayırdıklarını aktararak, gelinen son aşamayı şöyle özetledi:

“Şu anda projenin yüzde 45’ini tamamladık. Örnek dairemizi görücüye çıkardık. Bununla birlikte insanların kafasında proje daha da net oldu. Yüzde 50’sini sattık. 2015 Haziran ayında da mülk sahiplerine konutları teslim etmeyi hedefliyoruz. 22 ay süremiz var. Zemin zor olduğu için proje uzun sürüyor. Üst yapıyı yapmak kolay, bütün mesele alt yapıda geçiyor.”

Dört tip konut var

1+1, 2+1, 3+1 ve dubleks villalardan oluşan dört farklı tipte toplam 92 konut bulunduğu bilgisini veren Tanyer, fiyatların 495 bin ile 850 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Tanyer, “Belirli bir tanışma fiyatıyla başladık. Şimdi de üç ayda bir enflasyon oranında artışı yapıyoruz. Doğayla uyumlu bir proje için aşırı rakamlarımız yok” diye konuştu.

Evinizin yanında zeytin ve zeytinyağınız hazır

GEZİ PEKİŞTİRDİ

Yeşile ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Tanyer, 18 bin metrekarelik inşaat alanının 9 bin metrekaresini yeşil alan olarak ayırdıklarına dikkat çekti. Tanyer, bunun yanında bölgeden çıkan zeytin ağaçlarını taşıyarak projenin yan tarafından bir zeytinlik oluşturduklarını da aktardı. Tanyer, “Buradan ev alanların zeytin ve zeytinyağı hazır. Ayrıca,
her adada 10 tane bağımsız bölüm oluşturduk. Buralarda, 20-30 metrelik hobi bahçeleri yaratılacak. Biz yeşili hep önemsiyorduk. Ama Gezi Parkı olayları sadece bizi değil Türkiye’de yeşile olan hassasiyetin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. Duyarlıydık, ama Gezi Parkı düşüncelerimizi pekiştirdi” dedi.

Haberin Devamı

SIRADA KENTSEL DÖNÜŞÜM VAR

Önümüzdeki dönem hedefleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tanyer, gündemlerinde kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, şunları söyledi: “İzmir’in şiddetle kentsel yenilemeye ihtiyacı var. Yoğun bir gecekondulaşma sözkonusu. Bu nedenle hem kent estetiği, hem de deprem gerçeği nedeniyle bu dönüşüm şart. Bu nedenle sağlam, çağdaş ve ekonomik bir dönüşüm yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreçte de yerimizi almak için çalışıyoruz. Başta Narlıdere ve Bayraklı olmak üzere ilgilendiğimiz bölgeler var. Proje çalışmalarımız devam ediyor. 2014’te bunları hayata geçirmek için mesai harcıyoruz. Burada İzmirli müteahhitlerle ortaklık da gündeme gelebilir.”

Haberin Devamı

DAĞ BİSİKLETİ HEDİYE

Spora da önem verdiklerini belirten Tanyer, bu kapsamda İzmir Bisiklet Kulübü ile bir protokol imzaladıklarını dile getirdi, “Eylül ayının ortasında bir bisiklet yarışı düzenliyoruz. Sitenin hemen yakınında 7 kilometrelik bir parkurumuz var. Burada bir yarışma organize ettik. Ayrıca, bizden daire alan her müşterimize anahtar teslimi sırasında bir tane de dağ bisikleti hediye edeceğiz. Sitede de sportif bir grubun olmasını amaçlıyoruz” dedi.

CEO’nun tercihi Dikili

AVUSTURYA merkezli HSL High Standart Living’in yapımını üstlendiği Dikili Su Evleri, dünyanın önde gelen şirket yöneticilerinin ilgisini çekti. Piyasa değeri 12 milyar doları bulan ve yılda yaklaşık 71 milyar dolarlık para akışına yön veren Western Union’un CEO’su Hikmet Ersek, yazlık ev tercihini Dikili’deki Su Evleri projesinden yana kullandı. İki adet modelin bulunduğu projede, 3+1 A tipi müstakil villa ile 3+1 B tipi ikiz villalar yer alıyor.


Yazarın Tüm Yazıları