Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Evinizin renklerini burcunuza göre seçin

Astrolog Ayda Ersan, "Duygularımız, romantizmin ölçüleri ve duygusal tepkilerimiz ay burcumuza göre belirlenir.

Dolayısıyla yaşadığımız alanları burcumuzun etkisine göre düzenlersek, pozitif enerjimiz yüksek ve yaşam bağlılığımız daha çok olacaktır", diyor. Ersan, geçtiğimiz günlerde Marshall Key Showroom’da bir seminer verdi ve hangi burcun hangi renklerle rahat edeceğini anlattı.

Bedelsiz danışmanlık hizmeti sunan ev estetik merkezi Marshall Key Showroom’da düzenlenen etkinlik günleri, Astrolog Ayda Ersan’ın önerileri ile çok renkli geçiyor. Çıkarılan yıldız haritaları doğrultusunda elde edilen kişisel bilgilere, burç özelliklerine ve 2008’in etkilerine göre dekorasyon önerileri sunan Ersan, astroloji ile dekorasyonun ilginç etkileşimini katılımcılarla paylaşıyor. Renklerin hayatımız üzerinde çok büyük bir hükmü olduğunu belirterek, evlerimizde kullanacağımız renklerin çok önemli olduğunu vurguluyor. İşte Ersan’ın 12 farklı burç için önerdiği renkler:

KOÇ

Cömert tasarım anlayışınızla bir yerin idaresini ele geçirirsiniz. Canlı kırmızılar ve yoğun turuncular gibi alevli renklerin oradan buradan parladığı sade desenlerden hoşlanırsınız. Ruhu genç, cömert, fikir sahibi ve çocuksu taşkınlıkları olan bir insan olduğunuz anlamına gelir. Koçlar apartman dairelerinde bile özgür olmak isterler, dolayısıyla da eşya yığını onlara kendilerini hapisteymiş gibi hissettirebilir. Parlak vurgular (kırmızı bir duvar veya halı), içine kıvrılabilecekleri sıcak bir koltuk ve belki de yerde rahatlayabilecekleri en büyük boy yastıklar sizi mutlu eder. Yatak odanız her zaman canlılık ve yaşam dolu olmalıdır Bir Koç’un kendini sıcak bir yuvada hissedebilmesi için ateşli renk patlamalarına ihtiyacı vardır.

Renkleri: Ölçülü şekilde kullanılmış koyu kırmızı ve kehribarlar.

BOĞA

Konfora dayalı, lüks ve içinde genellikle müzik olan, geleneksel, karmaşık olmayan bir yer istersiniz. Bahar renkleriyle toprak tonlarını, pelüş malzemeler ve ahşap mobilyalarla kombinleyin. Aslında oturma odası sizin için evin en can alıcı yeridir, olumlu enerjinin akması gerektiği dünyanın merkezidir. Taze çiçekler alın. Çiçeklerin kokusu gününüzü aydınlatacaktır. Sizin için ideal yatak odası konforlu ve lüks olmalıdır.

Renkleri: Toprak tonları, açık doğal kahverengiler, zengin gülkurusu ve pembeler.

İKİZLER

Modayı ve revaçta olan şeyleri yakından takip eden İkizler burcu olarak evinizi yenilik ve yetenekle dolduruyorsunuz, aynı zamanda da çift yönlü olarak kullanılabilen objeler arıyorsunuz. Sarı gibi parlak renkler ilginizi çekiyor ama yeşilleri ve mavileri de seviyorsunuz. Göz alıcı son teknoloji elektronik cihazlarınızı sergileyebileceğiniz bir eğlence köşesi evinizin olmazsa olmazıdır. Oturma odanızdaki çizgilerin doğrusal ve düzgün olmasına özen gösterin. L şeklindeki kanepeler, sohbeti bir sanat olarak gören İkizler için icat edilmiştir. Yatak odası için temiz geometrik desenleri olan modern sanat eserlerini düşünün.

Renkleri: Açık sarı tonları, yeşiller ve maviler.

YENGEÇ

Siz dinlenmek ve düşlere dalmak için bir alana, aynı zamanda da insanların oturabileceği bir sürü rahat yere ihtiyacı olan bir şifacısınız. Odalarınızı beyaz, gümüş, menekşe ve inci gibi huzur veren renklerle doldurun. Odanıza yalnızca yaşam nefesi verecek şeyler koymalısınız. Anahtar kelimeleriniz: sıcak ve içten.

Renkleri: Beyaz, inci, sarı ve menekşe tonları.

ASLAN

İlgi odağı olmaya bayılıyorsunuz; dolayısıyla dramatik mobilyalar, egzotik aksesuarlar ve şık aydınlatmalarla dolu çarpıcı ve zarif bir tasarım anlayışınız var. Altın sarısı, koyu kırmızı, mor ve sarı tonları gibi gösterişli renkler evinizi tamamlayıcı unsurlardır. En sevdiğiniz odaları mumlar, saten yastıklar ve aynalarla doldurursunuz. Eviniz mizacınızı yansıtmalıdır ve rengarenk bir Aslan için beyaz duvarlardan daha sıkıcı bir şey yoktur! O yüzden öncelikle duvarlarınızı sizi yansıtan turuncu veya sarıya boyatın. Sonra da odanıza üzerine uzanabileceğiniz bir televizyon koltuğu veya zengin kadifeden bir minderi olan kral köşesi yapmayı unutmayın. Tabii kendinizi hayranlıkla seyredebileceğiniz, büyük ve yaldızlı bir ayna koymayı da ihmal etmeyin.

Renkleri: Turuncular, sarılar, kırmızlar ve morlardır. Yani güneşin ve ışıklarının yansımaları.

BAŞAK

En mantıklı burç olarak her şeyin düzenli ve yerli yerinde olduğu bir yer arzuluyorsunuz. Organize olabilmeniz için raflar olmazsa olmazlardan ama aynı zamanda eski parçalar, hafif ahşap ve cam objelerden de hoşlanıyorsunuz. En önemli özelliğiniz düzen olmasına rağmen, bu sizin sıkıcı biri olduğunuz anlamına gelmiyor. "Her şey için bir yer ve her şey yerli yerinde" isimli yıldızın altında doğmuşsunuz ve temiz bir ortak kullanım alanı size çekici geliyor. İlk olarak farklı depolama-saklama üniteleri almak için alışverişe çıkın. Eşya yığınlarını göze hoş göstermek sizi neşelendirebilir.

Renkleri: Açık mavi, sarı-yeşiller ve krem

TERAZİ

Dengeli bir hayat yaşıyorsunuz ve bütün elementlerin birlikte aktığı geniş ve açık bir ortama ihtiyacınız var. Uzakdoğudan esinlenen rahat bir oturma grubu, loş ışık, saten ve mumlar tam size göre. Hava grubu burcu olarak temiz çizgiler ve nefes alabileceğiniz alanlar arzuluyorsunuz. Terazilerin modern ve hoş duyarlılıkları vardır. İnce, rüzgarda salınan perdeler, özenle seçilmiş sanatsal objeler gibi...

Renkleri: Pastel renkler, yeşil ve maviler.

AKREP

Gizemli mizacınız yüzünden dış dünyadan saklanabileceğiniz bir yere ihtiyacınız var. Bordo ve siyah gibi koyu renkli ipek ve deriler ilginizi çeker. Koyu renkli perdeler, kilitli sandıklar ve egzotik bitkiler gizli alanlarınıza en uygun aksesuarlardır. Siz sırların, gizemlerin ve sürprizlerin kraliçesisiniz. Brokar ve kadife gibi şehvet uyandıran kumaşlar tam size göre.

Renkleri: Canlı turuncu, kırmızı, bordo ve siyah.

YAY

Renkleri ve aksesuarları eklektik biçimde karıştıracağınız sosyal etkileşimin mevcut olduğu geniş bir alana ihtiyacınız var. En sevdiğiniz odalarda mumlar, dini semboller ve haritalar bulunur. Evinize mor, turkuaz veya parlak koyu mavi gibi eğlenceli renkler ekleyin. Hangi tür olursa olsun Yaylar konfor arar. Kocaman, yumuşak yastıklara para harcayın. Hem de bir sürü. Koleksiyoncu olarak seyahatlerinizde aldığınız ıvır zıvırdan sıkılabilirsiniz. Bunları koyacak bir dolap işinizi görecektir.

Renkleri: Gökkuşağının herhangi bir tonu veya her tonu ama özellikle maviden açık morlara doğru.

OĞLAK

Soy kütüğünüzü ve şahsi başarılarınızı tasarımınıza katmak istersiniz. Yumuşak renklerde pahalı kumaşlar ve eski mobilyalar bakın, bolca da kırlent. Kullanılacak en uygun renkler koyu kahverengi ve yeşildir, özellikle de deri koltuk veya sandalyede. Güçlü ve katı temel eşyalar (kırmızı tonlu ahşap bir dolap ve büyük, sağlam deri bir sandalye gibi) ve leopar desenli bir halı gibi eğlenceli aksesuarlar hoşunuza gider.

Renkleri: Koyu toprak tonları, siyah, gri, kahverengi, orman yeşili.

KOVA

Asi kişiliğinizi yansıtan ultra modern ve elektronik eşyalarla bezeli mekánlar tam size göredir. Soyut sanatı ve oyuncaklı parçaları seversiniz. Tüm bu çılgın mobilya ve donanımın, adeta bir uzay üssünü hatırlatan, eflatun ve metalik tonlamalardaki duvarlarla çevrili olmasını istersiniz.

Renkleri: Gümüş, metalik renkler, maviler.

BALIK

Artistik bir Balık olarak gerçeklerle bağlantısı olmayan hayalgücüne dayalı, yaratıcı bir mekan istersiniz. Odaları transandantalizm ve düşlere dayalı bir estetik anlayışıyla dekore edersiniz, genellikle de deniz temalı objeler bulundurursunuz.

Renkleri: Su yeşili ve mavisi, solgun sarı.
Yazarın Tüm Yazıları