Evi kaybedince otele yerleştiler

Feryal-Kemal Gülman çifti, her yaz bir aylığına Fransa’nın Nice kentine gider, eski büyükelçi Tuna Köprülü’nün evinde kalırdı.

Karşılığında da Köprülü’ye kira öderlerdi. Ancak duyduğuma göre Tuna Hanım artık evini kiralamaktan vazgeçmiş. Gülman çifti bu duruma çok üzülse de Nice tatillerinden vazgeçmemiş ve geçen yaz Nice’in en pahalı otelinin suitini bir aylığına kiralamış. Servisten ve otelden çok memnun kalan Gülman çifti, bundan böyle her yaz aynı suiti bir aylığına kiralayacakmış.

Anne-kızın ortak sergisi

Ressam Sedef Yılmabaşar Ertugan, seramik sanatçısı ve ressam olan annesi Jale Yılmabaşar ile birlikte sergi açmaya hazırlanıyor. Yeni eserlerini 2 Kasım’dan itibaren Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlere sunacak olan Yılmabaşarlar, 1 Kasım’da da İstanbul’un elit isimleri için bir kokteyl verecek. Sergi 23 Kasım’a kadar gezilebilecek.

Bir Eczacıbaşı klasiği

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin ikinci uluslararası sergisi "Venedik-İstanbul"un açılışı önceki akşam yapıldı. Oya-Bülent Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinı yaptığı açılışa katılanlar arasında Mehmet-Leyla Günyeli, Alev-Halis Komili, Aslı-Altuğ Başar, Yasemin Aloğlu gibi birçok tanınmış sima vardı. Oya Eczacıbaşı davette, serginin sponsorluğunu üstlenen Türk Telekom şirketinin yönetim kurulu başkanı Paul Doany’e bir de teşekkür plaketi verdi. Bu arada konuklar arasında bulunan eski bakanlardan Yıldırım Aktuna, önümüzdeki genel seçimlerle yeniden siyasete atılacağını açıkladı.

Kanyon’da alışveriş

Önceki gün alışveriş merkezi Kanyon’daydım. Elif Dürüst de kız kardeşi Şirin Yalçın ve eniştesi Neşet Bey’le oradaydı. Önce Konyalı Restaurant’da yemek yiyen grup, ardından açıldığı günden beri ünlülerin akınına uğrayan Harvey Nichols mağazasına girerek alışveriş yaptı. Duyduğuma göre Elif Hanım buradan kendisine 20 bin dolar değerinde bir çanta almış.

Çocuk gelişimine destek

Oyun grubu alanında 30 senelik tecrübeye sahip Amerikan firması Gymboree, 0-5 yaşa yönelik oyun, müzik ve resim programları sunuyor. Firmanın tüm programları da Amerikalı pedagoglar tarafından hazırlanıyor ve "Zero to Three Vakfı" tarafından desteklenip her sene geliştiriliyor. Çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunan programlarla ilgili detaylı bilgiyi www.gymboreeturkey.com adresinden almanız da mümkün.

Köpek koleksiyonunun geliri Evsiz Hayvanlar Derneği’ne

Dünyanın en zengin kaşmir koleksiyonunu Barcelona’dan St Moritz’e, Amsterdam’dan Zurih’e, Sibirya’dan Paris’e kadar onlarca şehirde satışa sunan Silk&Cashmere, şimdi de şanslı ev köpeklerini giydirecek. Firmanın köpek giyim koleksiyonu henüz raflarda yerini almadı ama siparişler birbiri ardına gelmeye başladı. Bu arada Silk&Cashmere yönetim kurulu başkanının kızı Yasemin Zamanpur’un önerisiyle, tüm köpek koleksiyonunun satışının kárının sokak köpeklerine hizmet eden Evsiz Hayvanlar Derneği’ne bağışlanmasına karar verildi.

İtalyan yemekleriyle oruç açtı

Kerem Alışık, önceki akşam Etiler’deki bir restoranda, annesi Çolpan İlhan’la birlikte iftar yemeği verdi. Küçük Sahne Sadri Alışık Tiyatrosu oyuncularının tam kadro katıldığı yemekte Gülsen Işık da vardı. Faruk Saraç’la aynı masayı paylaşan Işık, ağırlıklı olarak İtalyan yemekleri ile donatılan masada, orucunu büyük bir iştahla açtı.
Yazarın Tüm Yazıları