Evde “dışarıdan” yemek

Artık herkes çalışıyor, kadın-erkek ayrımı kalmadı. Özellikle yeni nesil için “ev hanımı” diye bir kavram yok gibi.

Haberin Devamı

Kadın da erkek gibi sabah erken saatte evden çıkıp belki de erkekten bile geç geliyor evine. Dolayısıyla evde bütün gün yemek yapacak, ev işleriyle uğraşacak biri yok artık.

Tabii dışarıdan yemek söylemenin bu derece artmasının tek sebebi kadının çalışması değil. Teknolojinin gelişmesi, internet kullanıcılarının birkaç “tıkla” istedikleri yemeği sipariş edebilmesi, yemeksepeti gibi sitelerin tüketiciye çok alternatifli, kullanımı kolay bir sistem sunması da paket servise olan talebi artırdı.

Bir de restoranların ve fast food zincirlerin paket servise özel avantajlı kampanyalar yapması da önemli elbette. “Bir pizza alana bir pizza bedava” gibi avantajlı kampanyalar tüketicilerin eve yemek siparişi vermesinde etkili olabiliyor.

Sebep ne olursa olsun, paket yiyecek servisi sektörü gittikçe genişliyor ve genişleyip geliştikçe de tüketiciye daha çok alternatif sunuyor.

Haberin Devamı

Üstelik eskiden eve yemek söyleyenler sadece yüksek gelir düzeyindekilerken şimdi ortalama gelire sahip olanlar da paket servisi çok kullanıyor.  


Ispanaklı krep böreği

Krebin hazırlanması için; yumurta, süt, su, tuz ve un derin bir kapta, mikserle 4-5 dakika çırpılıp oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletilir. Hamurdan 1 kahve fincanı kadar alınıp 1 çay kaşığı sıvıyağla yağlanan teflon tavaya aktarılır. Krepler önlü arkalı kızartılıp bir tabağa üst üste dizilir. Böylece 13-14 adet krep hazırlanmış olacak.

Diğer taraftan, iç harcının hazırlanması için; yıkanmış ıspanak yaprakları incecik doğranır. Üzerine rendelenmiş soğan, zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenip elle ovuşturulur. Krepler mutfak tezgahına tek tek serilip uçlarına ıspanaklı harçtan ikişer yemek kaşığı kadar koyularak rulo yapılır. Rulolar yağlanmış fırın kabına yan yana dizilip üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir.

175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirilip çıkarılır. Domatesler rendelenip margarin ve domates salçasıyla beraber ufak bir tavada 7-8 dakika pişirildikten sonra ocaktan alınır. Son olarak, bu domatesli sos, fırından çıkarılan krep rulolarının üzerine gezdirilip ılık olarak servise sunulur. 

Haberin Devamı


Malzeme listesi

Krep için
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için
12-15 adet ıspanak yaprağı
1 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı sızma yağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (taze kaşar ya da tost kaşarı)
2 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası


 

Yazarın Tüm Yazıları