Etken madde: El becerisi

Eczaneden aldığınız ilaçların içindekileri okumaya çalışmaktan yoruldunuz mu?

Haberin Devamı

Öyleyse, kendi mutfağınıza yönelmenin vakti! Malzemeleriniz, damar tıkanıklığından sindirim problemlerine kadar birçok derdinize derman olabilecek 9 mucize bitki

Gül
Gül yaprağı reçeli, hassasiyet ve adet sancılarını azaltarak ‘adet öncesi sendromu’ denilen (PMS) problemi hafifletmeye yardımcı olur.

Isırgan otu
Isırgan otunun enflamasyona (yangı) iyi geldiği bilinir. Isırgan otu aynı zamanda kaşındırıcı alerjilere iyi gelmesi için de kullanılır. Isırgan otu yaprağı kapsülü kullanabilir veya sağlık ürünleri satan mağazalardan çayını alabilirsiniz.

Zencefil
Zencefili, yemeklerinize aroma katmasının dışında bu denli özel yapan şey nedir biliyor musunuz? Zencefil aynı zamanda, mide bulantısı ve özellikle taşıtlarda meydana gelen hareket kaynaklı bulantılara karşı kullanılan mucize bir bitkidir. Üstelik eczanelerden aldığınız bulantı önleyici ilaçların yan etkilerini yaşatmaz.

Haberin Devamı

Nane
Kaşınan gözlerinizi rahatlatmak için ılık kompres olarak nane çayı poşetlerini kullanın. Çay poşetini sıcak suyun içinde 30 saniye bekletin ve hafifçe ılımasını bekleyin. Ilık hale gelen poşetleri göz kapaklarınızın üzerinde 5-10 dakika kadar tutun.

Neem ağacı (Yalancı tesbih ağacı)
Neem yağı, hem kurumuş ciltleri rahatlatır hem de kaşınan, tahriş olmuş ve kızarmış cilde iyi gelir. Mantar enfeksiyonları, bit, kafa derisinin kuruması, kepek gibi sorunlarda ve bazı deri problemlerinde kullanılır. Neem aynı zamanda anti-bakteriyel özellikleri sayesinde sivilce ve aknelere de iyi gelebilir.

Sarımsak
Sarımsağın kan basıncını düşürdüğü ve kolesterol seviyesini dengelediği kanıtlanmıştır. Amerikan Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırma Konseyi’ne (National Health and Medical Research Council) göre günde yarım veya bir diş sarımsak tüketmek kolesterolü yüzde 10’a kadar düşürüyor. Nefesiniz şikayetçi olabilir ama kalbiniz size şükredecek!

Karahindiba
İçerdiği flavanoidler sayesinde karahindiba yaprakları ve kötü karaciğerin temizlenmesinde, diyabet, akne, kanser, anemi, yüksek tansiyon, safra kesesi hastalıkları, şişkinlik, gaz ve su tutulmasının neden olduğu kilo alımı gibi adet öncesi semptomları ve idrar yolu hastalıkları gibi sağlık sorunlarına bire bir.

Haberin Devamı

Biberiye
Bitki uzmanları biberiyenin, vücudun temizlenmesine yardımcı olduğuna inanılan sindirim, dolaşım ve sinir sistemlerini harekete geçirdiğine inanıyor.

Maydanoz
Tabağınızda garnitür olarak önemsiz bir yere sahip olsa da maydanoz enflamasyonu azaltmaya ve vücudu toksinlerden arındırmaya en yardımcı bitkilerden biri. Ayrıca maydanoz, kardiyovasküler (kalp-damar) hastalık ve artriti (kireçlenme) önlemeye yardımcı omega-3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit içeriyor.

Yazarın Tüm Yazıları