Eskişehir Yolu bu yoğunluğu çekemez

Ankara-Eskişehir Yolu bundan 20 yıl önce Ankara’nın tahıl ambarı olarak anılır, çiftçiler buradan verimli ürünler alırdı.

Haberin Devamı

Buraya yapılan üniversiteler ardından konutlar ve AVM’ler buraları yaşanmaz hale getirdi. Eskişehir Yolu deprem bölgesinde olup her zaman risk tasıyan bir bölge. Daha önce en pahalı evlerin olduğu Angora evlerinde zemin kayması olmuştu, şu anda da Türkkonut’un yapmış olduğu kooperatiflerde zemin kayması oluşmaktadır.
Burada oturan halk evlerini satmaya başlamıştır.
Oysa Ankara’nın doğusu tarım alanı olmadığı gibi taşlı arazidir.
Deprem riski taşımamaktadır, şehirler batıya doğru ilerler diye saçma bir düşünceden dolayı Ankara batıya doğru ilerlemiştir. Yakında Ankara’nın doğusu mecburen konut ve üniversite alanı olacaktır.
Artık Eskişehir Yolu’na konut, AVM gibi izinler verilmemelidir.
Nejat TEKİNER

Tabela vergisini çift mi ödemem gerekiyor

Ben Birlik Mahallesi 365 AVM’de esnafım, mağazamı açalı dört ay oldu. İşyeri açma ruhsatı için Çankaya Belediyesi’ne başvuru yaptım ve ruhsatımı aldım.
Bu arada tabela vergisinide yatırmamı söylediler ve onu da yatırdım.
Geçen hafta Büyükşehir Belediyesi’nden memurlar gelip tutanak tuttular. Tabela Vergisinin Büyükşehir’e yatırılması gerektiğini söylediler.
Ben Çankaya Belediyesi’ne yatırdım dememe rağmen “Onlar alamaz, yetki bizde” dediler.
Çankaya Belediyesi’ne gittim onlar da AVM içi bize ait olduğunu söylediler.
Anlayacağınız biz arada kaldık, ne yapmamız gerekiyor bilmiyoruz.
İki belediyenin bu konuda mahkemelik olduğunu söylediler.
Buyrum çözün bakalım!
Umut ALCI

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

- Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ın yarın 13.00’te, CHP Ankara İl Başkanlığı binası önü Güven Park’ta, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığını açıklayacağını...

KISA... KISA...

- “Turizm ve Ankara” paneli yarın 16.00’da Ankara Kulübü Derneği’nde yapılacak. ‘Ankara’nın Turizm Potansiyeli’ temasıyla düzenlenecek paneli Ankara il Kültür ve Turizm Müdür Doğan Acar yönetecek. Panelde; Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nevzat Aypek, Atılım Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Gül Güneş, Restorasyon Uzmanı Nevin Apaydın ve Ankara Araştırmacısı Timur Özkan birer bildiri sunacaklar.
- Türk Japon Vakfı’nın düzenlediği “Türkiye ve Japonya Arasındaki Eğitim ve Teknolojik İşbirliğinin Geliştirilmesi” konulu paneli bugün 14.00’te yapılacak.
Açılış Konuşmaları: Prof.Dr. C. Tayyar Sadıklar. Sunum: Prof. Dr. Koichi Ito. Panelistler: Dr. İbrahim Arıkan, Shigeru Kıkuma, Masahiro Uekı, Prof. Dr. Koichi Ito, İlyas Yılmazyıldız.

Yazarın Tüm Yazıları