Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

Engelliler Haftası Etkinlikleri (2)

Merhabalar sevgili okurlar. Bana ulaşan “10 -16 Mayıs Engelliler Haftası” etkinliklerini sizlerle paylaşmaya devam ediyorum bugün de…

Haberin Devamı

İlk haber, bir önceki yazımda da söz etmiş olduğum gibi, Patnos’tan… İlk kez geçen yıl düzenlenen Patnos Engelliler Festivali geleneksel hale dönüştürülmüş bulunuyor. “Geleneksel Patnos 2.Engelliler Haftası Festivali" 18 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Etkinlikler Saat 13:30'da engelli öğrencilerin sahne gösterileriyle başlayacak. Program, “Engellilerin Eğitiminde Anne’nin Yeri ve Rolü” konulu Panel ile devam edecek. Ardından, engelli öğrenciler tekrar sahne alacaklar. Daha sonra da, Patnos Kaymakamı öncülüğünde tüm kurum amirlerinin ve engelli çocuğu olan ailelerin de katıldığı, "Geleneksel Patnos 2.Engelsiz Yürüyüşü" gerçekleşecek. Yürüyüş sırasında engelli öğrenciler çevreye çiçek dağıtacaklar. Etkinlikler engelli öğrencilerin folklor gösterisiyle son bulacak.

Haberin Devamı

“Geleneksel Patnos 2.Engelliler Haftası Festivali" ile bu yıl, bir anlamda, Anneler Günü kutlaması da yapılmış oluyor. Festival Komitesi’nce Yılın Annesi seçilen eşi ve oğlu görme engelli olan annenin adı Festival sırasında ilan edilecek. Ayrıca, engelli çocukları olan anneler Festival girişinde kermes düzenleyecek. Engelli çocuklar için Milli Eğitim Müdürü’nün girişimleriyle açtırılan Takı Tasarım Kursu’nda eğitim alan engelli öğrencilerin emekleri de yine Festival girişinde sergilenecek.

Türkiye Beyazay Derneği’nin engellilerle yaşama kültürünü arttırmak amaçlı‘’Birlikte Yürüyoruz’’ kampanyası oldukça büyük bir aşama kaydetmiş bulunuyor. Kampanyanın tanıtım yüzü olan görme engelli çizgi karakter FATİ, pilot ilçelerde yapılan konferans, tiyatro, uygulamalı eğitim, materyal dağıtımı, tanıtım filmi, animasyon gösterimi ve basın tanıtımları gibi faaliyetler sonucunda 1.000.000 kişi ile tanıştırılmış bulunuyor. Ayrıca; resimli, sesli, kabartma ve dijital olmak üzere 4 farklı şekilde yayınlanacak Fati Çocuk Dergisi’nin hazırlıkları da Nisan ayı içinde tamamlandı. Üç ayda bir çıkacak Dergi, Dernek üyelerine hediye olarak dağıtılacak. Bu dergiye; http://fatininmaceralari.com/index.php?sayfa=dijital_dergi.php#.UZAFObW-2So  adresinden “Fati Kulübe üye olunarak ulaşılabilir.

Haberin Devamı

Türkiye Beyazay Derneği, Engelliler Haftası nedeniyle, 16 Mayıs 2013 Perşembe günü paydaş olarak çalıştığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başakşehir, Esenler ve Üsküdar Belediyelerinin de katılımıyla, 1.000.000 gönüllü namına, İncirli Caddesi Dikilitaş Durağından başlayan bir yürüyüş gerçekleştirecek. FATİ eşliğindeki yürüyüş Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda, yapılacak basın açıklaması ile son bulacak.

Genç sanatçı Timur Soyoğuz ve müzisyen arkadaşları, zihinsel engelli çocuklara destek veren Tomurcuk Vakfı yararına, Türkçe Pop ve Klasik Türk Müziği repertuarından oluşan “Bir Parça Müzik / A Piece of Music” isimli bir konser verecekler. Konser, 22 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 20:00’de, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Kardelen-2 salonunda gerçekleşecek. Sanatçılar, tüm müzikseverleri bu eğlenceli gecede Tomurcuk Vakfı’na destek olmaya davet ediyorlar. Gelin yanıt verelim biz de bu çağrıya…

Haberin Devamı

Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...

Yazarın Tüm Yazıları