Ekmeğe beyazlatıcı girdi sağlıklı yaşam sona erdi

KİM olursa olsun, ’ekmekle kimse oynayamaz’ ve buna müsaade etmemeliyiz.

Günlerdir halkın sağlığı ile oynayanlara göz açtırmayacağımızı söylüyoruz, sanıyorlar ki, biz işin gırgırındayız. Ekmeğe %20 zam vermek resmen adaletsizliktir ve resmi yetkililerin umurunda bile değil.

Ekmeğe ’beyazlatıcı’ girdi, halkın sağlığı bozuldu.

Bilinçsizce kullanılan ’beyazlatıcı’ Benzoil Peroksit, Potasyum Bromat adlı maddelerin ölüme yol açtığı bilinen bir gerçek. Bu maddeler bilinçsiz kullanılmakta ve kanserojen içeriklidir.

İkinci üçüncü kalite undan ekmek yapıyorlar, bir bakıyorsunuz bembeyaz bir görünüm.

O görünümü katkı maddeleri sağlıyor. Esmer unu beyazlatmak için içine beyazlatıcı KATKI MADDESİ konuyor. İç kof ekmek üretiliyor. Gramajları farklı üretiliyor. Ekmeğe zamma dur diyoruz.

Çağrı yapıyorum:

Milletin sağlığı ile oynayanlara dur diyecek yetkili arıyoruz.

Ayın 11-12’sinde Tüketiciler Birliği’nin çağrısına uyun ve ekmek almayın. Tepkinizi ulusal olarak koyun.

Unutmayın insanımızın %44’ü enerjisini ekmekten alıyor.

Mustafa GÖKTAŞ

İktisatçı, Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği

(ÇETKODER)


Fırıncıların peşindeyiz

- Ekmek hijyenik ortamda üretilmiyor. Bir çok fırın hijyenik değil. Göstermelik basın önünde yapılan birkaç denetimle halkın gözü boyanıyor. Fakir fukaranın hali düşünülmüyor.

- Ekmeğe %20 zam yapılması, resmen devlet eliyle bir soygundur, ayıptır.

- Buğdayda artış %5 olurken, ekmeğe %20 zam olacak bir iş değildir. Ama buna karşı bir yatırım bulunmaması halkın ne kadar düşünüldüğünü göstermektedir.

- Ekmek üzerinde kirli hesapları olanlar ile hukuksal mücadele edeceğiz. Koşullara uymayanların ruhsatını iptal etmek için Tarınm Bakanlığı ve belediyeler neden duruyor?.

Amca oğlu ile evlenilmez

Bu nasıl kültürdür

TÜRKİYE’de önemli haber bir okurken , o haberin içinde esas konudan çok daha farklı sosyal yaralar olduğunu fark ediyorsunuz.

DTP’li bir milletvekili, eşinin PKK’lı olması ile ilgili haber de böyleydi. Bununla ilgili haberleri okurken çok daha başka bir detay gözüme çarptı. ".. amcasının oğluyla evlendi’’ diye yazıyor.

Amca dediğiniz akraba genetik olarak yarı babadır, amca çocukları da yarı kardeş, ve Anadolu’da bu tür evlilikler -hem de çocuk yaşta- sürekli yapılmaktadır.

Bu nasıl bir kültürdür, nasıl bir örftür, adettir. Devlet bu işe seyirci kalmayı bırakıp, bu insanlara ne zaman bu işin... sosyolojik, psikolojik ve en önemlisi biyolojik açıdan sakıncalarını anlatacak ve yasaklamalar getirecektir.

Osman DALGÜN-ANKARA

Hamdolsun istediğimizi aldık!

BATI medyası ne diyor operasyon engellendi.

Bizimki ne diyor hamdolsun istediğimiz aldık. Hangisine inanacağız.. Milyonlarca müslümanın katili Bush’la görüşmesi üzerine hamd eden Müslüman bir başbakan. Sonra hamd Allah’a yapılır. Bir kişi ile dünyevi bir konuda görüşme sonucu nedeniyle yapılmaz. Yapılır diyen varsa açıklasın.

AKP-DTP-PKK-ABD ilişkiler ağı, çelişki gibi görünmesin. Yakında daha bir çok ilişkideki sis perdesi aralanacak.

Prof.Dr. Nurullah AYDIN- Gazi Üniversitesi

Yük gene velilere

EĞİTİM Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer "2008 MEB ve Yükseköğretim Bütçesi sorunların çözümüne yetmeyecek" derken, şu saptamalarda bulunuyor:

- 2008 yılında bütçeden eğitime ayrılan pay, eğitime katılan öğrenci sayısı her yıl arttığı bir dönemde, zorunlu ihtiyaçları karşılamaktan bile uzaktır.

- Hükümet, eğitim harcamalarını büyük oranda öğrenci ve velilerin sırtına yıkmaya çalışmaktadır.

- Üniversite harçları kaldırılmalı, bütçeden yükseköğretime ayrılan pay en az %50 arttırılmalıdır.

2008 Yılı Eğitim ve Yükseköğretim Bütçesi, Zorunlu İhtiyaçları Karşılamaktan uzaktır.

GÜNÜN SÖZÜ

"Atık sorunu olan, riskli ve pahalı olan nükleer enerji de hükümetin bu kadar ısrarlı olmasının ardında Avrupa’nın tercih etmediği nükleer santraller nedeniyle işsiz kalan nükleer lobi var" (TMMOB 2.Başkanı

Hüseyin Yeşil)

Biliyor musunuz?

n ANKARA’da yaşayan Karadenizlilerin, 17 Kasım gecesi Açıköğretim Vakfı salonunda bir araya gelerek hasret gideceklerini, Rizeli Alper Şişman ve Ahmet Remzi Sönmez’in organizasyonuyla gerçekleştirilecek ’buluşma’ya Başbakan Erdoğan ile Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’ın da davet edildiklerini...

n SAKÜDER- Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği’nin, Çankaya Belediyesi SSK İşhanı’nda Türk sanat ve halk müziği dalında koro çalışmalarına başladığını, koronun ilk konseri Ocak 2008’de, final konserinin de 2008 haziranında verileceğinin açıklandığını (Ali Eser; 0535- 851 17 85; sakuder@mynet.com; www.sakuder.org.tr)...

n TMMOB Elektronik Mühendisliği Ankara Şubesi’nin öncülüğündeki ’Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Kongresi’nin 14-18 Kasım tarihlerinde Ankara’ta toplanacağını (231 44 74, dahili 127/140; ankara@emo.org.tr ankarabulten@emo.org.tr)...

n KEÇİÖREN Belediyesinin, İzmir’deki tarihi saat kulesini andıracak 30 metre yüksekliğindeki bir kulenin FSM Parkı içerisinde inşa ettirmekte olduğunu...
Yazarın Tüm Yazıları