EGO zararının lafı bile olmaz

ANKARA Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaya zamma hazırlanıyor. Belediye Başkanı yeni yılda ulaşıma zam yapılacağını söyledi.

Gökçek, “EGO ayda 10 milyon TL zarar ediyor. Yılbaşında zam kaçınılmaz olacak. Bu zarar daha da katlanıyor. Bunu tamamen karşılamak mümkün değil, bunun için bilet fiyatlarını tam iki katı yapmak lazım. Onu da yapamayacağımıza göre zararı en alt düzeyden halledebilecek bir çözüm arayacağız. Şu anda her ay belediye kasasına giren paradan 10 trilyon lira sübvanse olarak toplu taşıma kullanıyoruz” demiş...
Durakta otobüs bekleyen her Ankaralı bilir ki, dört halk otobüsünden sonra belki bir EGO otobüsü gelir. Bazı hatlar, nerdeyse tümüyle özel halk otobüslerine emanettir. Sincan hattında, belediyeye yakın taşeronların işlettiği kaptı-kaçtı tarzı midibüslerin çalıştığı, tevatürden öte herkesin malumudur. Söylenmek istenen odur ki, ‘piyasadan’ bu denli çekilen EGO değil, kim olursa olsun zarar eder.
Yeni yılla beraber yapılacağı söylenen zamlar, resmi özel bütün otobüsleri kapsıyacağı için kâr eden kârına kâr katarken, nerdeyse bilerek yaratılan zararlar, hiç suçu olmayan vatandaşın sırtına binecektir. Hemen akla gelen; futbol kulüplerine ‘ceplerden’ yaratılan sübvansiyonlar, yardımlar, hergün binlercesi bedava dağıtılan ekmekler ve bu yüzden nerdeyse bedavaya çalışan ‘halk ekmek’, yaklaşan seçimler nedeniyle her vesileyle saçılan paralar, dağıtılan kaynaklar, kollanan yandaşlar, belli anlarda bedava taşıma, yaşlı kartları zarar nedeni değil midir? Bunlar da ‘sübvansiyondur’. Sebep oldukları açıklar-zararlar başka zamlarla karşılanacak o da vatandaşın cebinden çıkacaktır; ulaşım zammının izahı budur. Normalde ‘devede kulak’ EGO zararının lafı dahi edilmez, edilmemelidir. Sübvanse etmek sıkıntı yaratıyorsa, seferler artmalı, özel halk otobüsleri nasıl kâr ediyorsa EGO da meydanı boş bırakmadan rekabete dahil olmalı kâr etmesi sağlanmalıdır. Çetin T.

Lösante yardım bekliyor

LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) 3.5 yıllık bir vakıf olmasına rağmen Türkiye’nin ilk lösemili çocuklar hastanesi LÖsante’yi Ankara’da kurdu. Yemeğinden pijamasına, muayenesinden tahliline herşey ücretsiz olarak çocuklara sunuluyor. Ankara dışından gelen ailelere de apart oda hizmeti veriliyor.
Vakıf kullanmadığımız giysi, ev eşyası, oyuncak, bisiklet ve yiyecek yardımlarını kabul ettiği gibi, YKB 477 Şube 1-002666 hesaba tutar ne olursa olsun bağış da yapılabiliyor. (Tel: 0312-447 06 60)

Torba yasadaki ‘uzman’ sıkıntısı

BEN Çevre ve Orman Bakanlığında çalışan mühendis kökenli bir uzmanım. Şu an büyük bir haksızlığa maruz kalarak çok düşük ücretlerle çalıştırılıyoruz. Bir yıldır beklediğimiz düzenleme ‘Torba Yasası’ kapsamına alınmışken, Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı bu konudaki haksızlığı ve düzenlemenin yapılacağını sürekli dile getirmişken uzmanlarla ilgili neden madde tasarıdan çıkarıldı?
Halime BEDİRHANOĞLU- Çevre ve Orman Uzmanı

Yaylabağ taştı

TRT Genel Müdürlüğü arkasında Eymir gölü ile Yaylabağ Mahallesi yolu üzerinde ve Yaylabağ deresi üzerinde Koçak binicilik tesislerinin ‘dere yatağını’ kapatması sonucu bahçe ve evler sular altında kaldı. Gören ve çözüm düşünen var mıdır?
Emrah KAYMAK

KISA... KISA...

TÜRKİYE Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV)’ün düzenlediği ve İÇASİFED Genel Başkanı Mehmet Akyürek’in de konuşmacı olarak katılacağı ‘KOBİ’ler Açısından Kapsamlı Mali Af’ konulu toplantı 20 Aralık Salı 14.00’de Ankara Hilton Oteli Çankaya Salonu’nda yapılacak.

GÜNÜN SÖZÜ

“Nefis üç köşeli dikendir; ne türlü koysan o tarafa batar.” (Mevlana)
Yazarın Tüm Yazıları