E. Org. Çetin DoÄŸan’ın feryadı

1. ORDU eski Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Ergenekon davasını açan üç savcı hakkında yargıya 50 bin liralık tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Doğan’ın kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle:

"Yargının’yargısız infaz’a alet edilme gayretkeşliği, ülkemize özgü yeni bir uygulama. Sözüm ona özgürlükler adına, ’derin devletle(!) mücadele’ adına yola çıkanların adım adım kendi ’F’ tipi derin devletlerini kurma yolunda mesafe aldıklarını hep birlikte dehşetle seyrediyoruz. Hakkımda 1997 yılında dönemin komutanlarına gönderilen imzasız ihbar mektuplarını hukuki mesnet sayarak; Ergenekon  iddianamesine geniş yer vermeleri (sayfa 1595, 1618, 1619, 1620) nedeniyle, 19 Mart 2009 tarihinde, Ergenekon savcılarına karşı İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası (ceza davası açma olanağı bulunmadığı için) açmış bulunuyorum.

GÜNÜN SÖZÜ
"Melih Gökçek bir vakıadır. Türk siyasetini kirletmiştir. Söylediği gibi DP’liler kendisine oy vermeyecektir."
(DP Genel Başkanı Süleyman Soylu)

Haberin Devamı

İddianamenin yukarıda belirtilen safsata niteliğindeki sayfaların içeriklerinin, önce belirli basın yayın kuruluşlarına servis edilmesi, bilahare resmen açıklanması, bana ve benim üzerimden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı iğrenç bir kampanyanın basın, televizyon ve internet vasıtası ile başlatılmasına neden olmuştur. İddianamedeki asılsız ’gizli konuşma notlarını’ esas alan laiklik karşıtı, irticai faaliyetlerin odağı haline gelmiş çevrelerin sahip oldukları internet sitelerinde, belirtilen kampanya halen de devam etmektedir.

Açtığım davanın dilekçesini bilgi ve değerlendirmeleriniz için ilişikte sunuyorum. Ergenekon davasında sanık, şüpheli veya tanık konumunda olmayan birisi hakkında, dava ile de hiçbir ilişkisi bulunmayan imzasız ve asılsız ihbar mektuplarının en geniş şekilde yer almasının ’iddianameye’ gölge düşürüp düşürmediğini takdirlerinize sunuyorum.
Çetin DOĞAN-E.Org."

Anadolu’da bir cumhuriyet köyü
Döngelliler, en iyi cevabı verdi

BİR dostumuz e-posta göndermiş "Bu kadar acziyet nedir? Vatandaşın canı, vatandaşa emanet" diye... Kazadan 47 saat sonra, Kahramanmaraş, merkez Döngel köyünden 17 köylü helikopteri buldular. Çağ atlayan Türkiye’de askeri-sivili ile devlet bütün imkanlarını seferber etti, enkaza ulaşamadılar.

Haberin Devamı

Enkazın bulunduğu yerde hava şartları çok kötü olmasına rağmen, B>Türkiye Cumhuriyeti’nin köylü yurttaşları işi başardılar.

Anlattıklarına göre, sabah kalkmışlar, 17 kişilik bir ekip kurmuşlar ve enkazı bulmak için bütün tehlikeleri göze alarak yola çıkmışlar, gerekçeleri basit; "Muhsin Yazıcıoğlu sevdiğimiz bir büyüğümüzdü bulmak zorundaydık" dedi ekip başı Cuma Gök. Amcaoğlu Remzi Gök ise "Siz de donma tehlikesi içindesiniz" diyen TV programcısına, "Önemli değil, din kardeşiyiz, gerekirse canımız feda olsun" dedi ve ekledi:

"Buralıyız, köylüyüz."Döngel’in yiÄŸit köylüleri kuru gürültü ile görüntü verenlere, samimi dindarlık nasıl olur, din kardeÅŸliÄŸi için fedakarlık nasıl yapılır gösterdiler. Â

Haberin Devamı

Anlaşıldı ki vatandaş sahipsiz.

TT’den AKP tacizi

ATAŞEHİR’de oturan bir sakin olarak dün çalıştığım yerde telefonum çaldı. Sesi biraz sonra tanıdım; Erdoğan’ın kasete çekilmiş sesiydi. Büyükşehir başkanlığı yaptığını, partisinin bu konudaki tecrübesini anlattıktan sonra Ataşehir’de AKP adayını bize emanet ettiğini anlattı. Ayrıca Ataşehir’de işyerimiz olmasına rağmen AKP’nin Ümraniye Belediye Başkanı aradı. Oda da bize oylarımızı AKP’ye vermemizi öğütlüyordu. Bir kere rahatsız olmasam da aynı telefonlar yine geldi. Bunlar YSK’ya göre acaba kural ihlali midir. Değilse bile benim yaşamıma taviz değil midir.
Aytaç GÖÇMEZ

Biliyor musunuz

Güçlü adaya oy

Haberin Devamı

DSP İstanbul Milletvekili ve eski Genel Sekreteri Ahmet Tan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’e bir telgraf çekerek "Merhum Ecevit’in siyasal, toplumsal, parasal mirasının tümden yok olup gitmesini önlemek için bu seçimde size Türk Siyasetinde oynayacağınız tek rol kalmıştır: ’Cumartesi (bugün) günü saat 17’ye kadar, AKP’ye karşı en güçlü adayı destekleme çağrısı’ yaparak ’Ecevit’in vasiyetini’’ yerine getirmek" dediğini...  DSP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, hakkında iftira atanları yargıya verdiğini belirterek "bu hukuk tanımazlığın hiçbir işe yaramadığını 29 mart akşamı göreceğiz" dediğini... DSP ve SHP Sarıyer İlçe Başkanları ortak bir açıklama yaparak, CHP’nin kendilerine destek verdiğini açıkladığı kişilerin aslında eski partililer olduğunu belirterek "Biz DSP ve SHP ilçe başkanları yönetim, örgüt ve tüm üyelerimizde birlikte hareket ediyor ve DSP adayını destekliyoruz" dediklerini... CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Opt. Dr. Bülent Kerimoğlu’nun " Bağcılar’ı, Sultanbeyli’yi, Bahçelievler’i, Esenyurt’u AKP’den alacağız ve yalana, talana, soyguna, yandaş kayırmaya son vereceğiz" dediğini...  ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 30 marttan itibaren yardımlara yeniden başlayacaklarını ve bu arada söz verdiği şekilde eşi ile bir ay tatile çıkacağını... CHP Adalar Belediye Başkan adayı Mustafa Farsakoğlu’nun listesindeki meclis adayı, gazeteci-yazar, sinemacı Raffi A. Hermonn’un Kınalıada’daki evinin cam ve çercevelerinin saldırıya uğradığını...  ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Salih Uzun’un "Alternatif oluşturma sorumluluğu sadece siyasilere yıkılamaz. Seçmene düşen görev de var. Alternatif yok deyip kenara çekilmek olmaz. Siyasi akrabalarımızdan destek bekliyorum" dediğini... CHP Maltepe Belediye Başkan adayı Prof. Mustafa Zengin’in "29 Mart’tan sonra "Maltepe’ye by-pass yaparak düzelteceğiz" dediğini... ARALARINDA Tarık Akan, Genco Erkal, Arif Keskiner, Zeki Ökten Rutkay Aziz, Altan Erkekli’nin de bulunduğu bir grup aydının yaptıkları açıklamada "Evrensel değerleri özümsemiş bir Türkiye için, daha demokrat bir Türkiye için, İzmir’in, İzmir olararak kalması için" CHP İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu desteklediklerini... ESKİ milletvekili olan CHP Bayrampaşa Bahri Sipahi’nin "15 yıllık başkan Hüseyin Bürge’nin sürekli yandaşlarını koruduğunu, bir Öğretmenevi yapmayı bile akıl edemediğini" söylediğini... CHP Esenler Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Yüksel Kılıç’ın, Büyükşehir’ in tüm yatırımlarını ilçeden ayrılan Başakşehir’e yapıldığını belirterek "Esenler’e yapılan sadece bir dere islahıdır" dediğini... CHP Kartal Belediye Başkan adayı Opt.Dr. Altınok Öz, kültürsanat, kadın-çocuk, gençlik,  demokratik kitle örgütleri ve muhtarlık, sağlık, engel-siz, istihdam ve sosyal, imar ve kentsel projelerle Kartal’ı fethetmeye" hazır olduğunu...

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU
TARIM Bakanlığı, yeni bir uygulamaya geçti. Alo 174 gıda hattı... Aldığınız gıdalarda karşılaştığınız tüm sorunları hatta iletebilirsiniz. Unutmayınız...
Alime GONES Y.Gıda Müh.

Yazarın Tüm Yazıları