Doğum gününü Simi’de kutladı

Mustafa Oğuz, doğum gününü geçtiğimiz hafta Yunanistan’ın Simi Adası’nda kutladı.

Lüset-Mustafa Taviloğlu, Şehnaz-Mehmet Tuna, Dilek-Mustafa Toner ve Ömer Dinçkök de sınır ötesindeki bu kutlamada Oğuz’u yalnız bırakmadı. Üstelik hepsi de tıpkı Mustafa Bey gibi Simi’ye kendi yatlarıyla gitti. Kutlama için adanın en popüler restoranlarından Manos’un bir bölümünü kapatan Oğuz, Türk sosyetiklerinin tercih ettiği bu mekánda krallar gibi ağırlandı.

Basın diyetine girdim

Geçtiğimiz yaz kalbini Levent Aydan’a kaptıran ve bu aşk uğruna evliliğini gözden çıkaran Esra Gürsoy, basın diyetine girdi! Sinan Gürsoy ile boşanma davası devam eden Esra Hanım, bu diyeti arkadaşım Sinem Vural’a açıklamış. Gürsoy, ekonomik krize karşı ne tür önlemler aldığını öğrenmek için kendisini arayan Vural’a "Güzel bir araştırma konusu bu... Ama ben basın diyetindeyim, yanıt vermek istemiyorum" dedi.

Mönüye kış rötuşları yapıldı

Mönü hazırlıklarını tamamlamak için İtalya’ya kısa bir seyahat gerçekleştiren İstanbul Bice’nin executive şefi Giovanni Terraciano, klasik İtalyan tatlarının yanı sıra damak tadının yaratıcılıkla buluştuğu lezzetleri de yeni mönüye ekledi. Bu kışın olmazsa olmaz tatları ise siyah trüf mantarlı kuzu incik, kestaneli sufle ve volcano olacakmış.

Eski başkan restoran açtı

Büyük Kulüp’ün eski başkanlarından Duran Akbulut, restoran işine el attı. Levent’teki Coppa’nın açılışını önceki akşam yapan Akbulut, dünya mutfaklarından örnekler sunan bu restoranın özel davetler ve organizasyonlar için de uygun bir yer olduğunu söyledi.

Ege’de balıkçı akını var

7800 International Fishing Tournament, bu yıl 29 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Alaçatı Marina’da gerçekleşecek. Çeşme Residans sponsorluğunda düzenlenecek organizasyona dünya standartlarında donanımlı 44 tekne ile 170’den fazla profesyonel balıkçı katılacak. Turnuvaya geçen yıl iki tekne ile katılan Yunanistan’ın bu kez tekne sayısını dokuza çıkardığı da gelen haberler arasında... Kazanan tekneler ise toplam 8 bin 500 dolar tutarında ödülün ve çeşitli sürpriz hediyelerin sahibi olacak. Alaçatı Belediyesi ve Çeşme Kaymakamlığı’nın desteklediği turnuvaya katılanlar arasında tanınmış simalar da var. Mahmut Özgener, Mustafa Taviloğlu, Hakan Dalokay, İskender Atakan, Murat İyriboz, Elvio Pennetti, Berent Akdemir, Enriko Aliberti, Ricardo Aliberti ve Ömer Gençtürk, IGFA kuralları baz alınarak yapılacak turnuvada birincilik için mücadele edecek.

Contemporary Istanbul sosyetenin takibinde

Uluslararası çağdaş sanat camiası ve Türk sanatseverlerin merakla beklediği Contemporary Istanbul, Akbank Private Banking sponsorluğunda Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları’nda açıldı. Sanatçı Nezaket Ekici, açılışa canlı performansıyla renk kattı. Ekici, "Wirbelrausch/Şiddetle Dönmek Kendinden Geçmek" adını taşıyan ve 60 bin gül yaprağı kullandığı performansta, beden ile doğanın birleşimini gözler önüne serdi.

Contemporary Istanbul’un açılışına sosyetenin önde gelen simaları büyük ilgi gösterdi. Suzan Sabancı Dinçer’in ev sahipliği yaptığı gecede gözüme çarpan isimler arasında Feryal Gülman, Zeynep Fadıllıoğlu, Ebru Erberdi, Mine Kalpakçıoğlu, Cem Hakko ve Ronit Gülcan da vardı.

Gelelim organizasyonun ayrıntılarına... Kervansaray, 5533, URA, Hafriyat gibi sanatçı inisiyatiflerinin yanı sıra dünya çapında isimleri de Contemporary Istanbul’da görmek mümkün olacak. Andy Warhol’un yanı sıra Ansen, Semiha Berksoy, İnci Eviner, Kezban Arca Batıbeki, Ahmet Ertuğ, İrfan Önürmen gibi çağdaş sanat ustaları etkinlikte yer alacak isimlerden birkaçı... Amerikan Pop-Art’ının en önemli isimlerinden Tom Wesselmann’ın "Number Nine" adlı 550 bin euro değerindeki eseri de bu etkinlik kapsamında görülebilecek.

Akbank Sanat, Borusan Art Center, Doğançay Müzesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Ekavart.tv, İstanbul Modern, Proje 4L, Sabancı Müzesi, santralistanbul ve Devlet Resim ve Heykel Müzeleri Derneği, bu yıl Contemporary Istanbul bünyesinde yer alarak, Türkiye’de çağdaş sanatın gelişmesi ve desteklenmesinde kendilerinin de pay sahibi olduklarını gösterecekler.
Yazarın Tüm Yazıları