Dinmeyen hizmet aşkı Eczacıbaşı

Ekonomi, kültür ve spor alanındaki başarılar, Süleyman Ferit Eczacıbaşı’ndan üçüncü kuşağa aynı bilinçle uzanmakta..

Haberin Devamı

ECZACIBAŞI Topluluğu, ülkemizin önde gelen özel sektör kuruluşlarından biridir. Ekonomideki öncü kimliği, sürekli üretim heyecanı, kültür girişimciliği, başarılı spor etkinlikleri tartışılmaz biçimde bu kuruluşumuzu, Türkiye’nin gurur verici markalarından biri yaptı.
Topluluğun başkanı Bülent Eczacıbaşı, 60. yılı dolayısıyla Milliyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Türk Rönesansı” için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti. Efes Antik Kenti’ni dünyaya tanıtmak için kurulan Efes Vakfı’nın kurucuları arasında Eczacıbaşı da bulunmakta.

Büyük hedefler

Topluluğun CEO’su Erdal Karamercan, 2012’ye dek satın almalar hariç 500 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini açıkladı. Eczacıbaşı-Monrol, nükleer farmasotik alanına giriyor, Dubai, Bükreş, Kahire, Sofya ve Varşova’da yeni tesisler kuruyor, her yıl yüzde 20 büyümeyi hedefliyor. Akfen Holding ile ihale sürecindeler. Zekeriyaköy ve Kartal projeleri son aşamalarına geldi. Üstelik topluluk, sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak için enerji ve su tüketimini azaltmış bulunmakta. Topluluğun manevi ve maddi desteğindeki “İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı” ile “Modern Sanat Müzesi” etkinlikleri tüm hızıyla ve yaygın biçimde başı çekiyor. Bütün bunları alkışlamamak elde mi?..

Haberin Devamı

Kanyon konferansım/images/100/0x0/55ea7eeff018fbb8f883bcef

Tüm bu ekonomik gelişme sürecinin bir başı, yaratıcısı, öncüsü vardır. Topluluğu yöneten üçüncü kuşak Eczacıbaşılar’ın dedesi olan, “İzmirli Süleyman Ferit Eczacıbaşı”, bu sürecin eli öpülesi önderidir. İzmir ve Ege’nin milli tarihinde eşi bulunmaz bir hizmet portresi olan “Süleyman Ferit Eczacıbaşı”, Kahramanlar’daki Süleyman Ferit Eczacıbaşı Verem Dispanseri, İzmir Huzurevi Kemal-Şefika Caferi Pavyonu, Kızılay İzmir Şubesi ve Kan Merkezi, Bayraklı Süleyman Ferit Eczacıbaşı İlkokulu, Karataş Hacı Şakir Eczacıbaşı Ortaokulu, Cicipark Sedat Eczacıbaşı Ana ve Çocuk Sağlığı Merkezi, İkiçeşmelik Şerife Eczacıbaşı İlkokulu, İzmir Devlet Hastanesi Saffet Eczacıbaşı Anestezi ve Reanimasyon Servisi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Kürsüsü Onkoloji Pavyonu gibi, Ege’mize ve İzmir’e nice armağanlar sunmuştur.
1986’da yayınlanan, “Bir Kent-Bir İnsan” isimli kitabımda yaşamını yazdığım “Ferit Dede”nin evlatları, başta Dr. Nejat Eczacıbaşı ve Şakir Eczacıbaşı ülkemize ve toplumumuza yine çok değerli hizmetler sundu. Babalarının yarattığı süreci ileri götürdüler. Şimdi üçüncü kuşak işbaşında.. Bülent Eczacıbaşı, Faruk Eczacıbaşı, Filiz Sarper Eczacıbaşı bu hizmet aşkının İstanbul ve İzmir’deki başarılı üyeleri olarak görevlerini yapıyorlar. Hepsine şükran borçluyuz. İşte geçenlerde, İstanbul’da Kanyon İş Merkezi’ndeki Eczacıbaşı konferans salonunda topluğunun önde gelen yöneticilerine bunları anlattım. İzmir’in kulaklarını bol bol çınlattık..

Haberin Devamı
İzmir’e büyük hizmeti geçti.

1960 yılında yine bir Süleyman Ferit hizmeti.. Eşrefpaşa Cicipark’ta “Sedat Eczacıbaşı Ana ve Çocuk Sağlığı Merkezi” açılışında Süleyman Ferit Eczacıbaşı kurdeleyi kesmekte. Ortada görülen 27 Mayıs İhtilali’nin İzmir Valisi Burhanettin Uluç Paşa’dır.

Süleyman Ferit sanki aramızdaydı..

İstanbul Kanyon İş Merkezi’ndeki “Süleyman Ferit Eczacıbaşı ve İzmir” konulu konferansımda, bu büyük hayırseverimiz sanki aramızdaydı. Resimde Faruk Eczacıbaşı, Yaşar Aksoy, kızım Ressam Neslihan Karaağaç, Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu CEO’cu Erdal Karamercan, Eczacıbaşı Kamu İlişkileri Danışmanı Dr. Suphi Ayvaz.

 

Yazarın Tüm Yazıları