Cumhurbaşkanı Gül’e bir öneri

BİZLER, bir elin parmaklarını bulmayan sayıdaki varlığımızla, yıllardır; çevre, tüketim, trafik, sağlık, vergi, rüşvet, milli servet, imar, iş ahlakı, imar, her şeyi devletten bekleme alışkanlığı sorunlarının yaşandığı alanlarda bazı ’okul dışı eğitim çalışmaları’ yapıyoruz.

Yaklaşık 20 yıldır devam eden bu çalışmaların bir aşamasında; yeni bir bilinç anlayışı geliştirdiğimizin ve yaşam tarzımızın toplumun çıkarını gözetecek biçimde, Kur’anı Kerim’in Haşr Suresi 9. ayeti’nde sözü edilen İsar kavramı ile bire-bir örtüşecek şekilde değişmeğe başladığının farkına vardık. Sonuçta, içimizden gelen bir sese uyarak, başkalarının farkında olmadıkları, olsalar bile umursamadıkları sorunlarla ilgilenmeğe başladık. Bu ilgiyi ’toplumsal sorumluluk bilinci’ olarak tanımladık.

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesinde yer alan bir haberden, sizin ’Trafikte dikkat, 10 bin hayat’ adıyla başlatılan bir kampanyaya destek verdiğinizi öğrendik. Cumhurbaşkanlığı makamına bir daha başvurmak ve destek istemek gereğini duyduk.

Æ Hürrriyet’teki haberde, "herkesi kurallara uymaya mecbur etmeliyiz’ dediğinizi okuyunca; yıllardır yapılan "trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım" ya da "çevremizi temiz tutaLIM" çağrılarında görüldüğü gibi ’meli’, ’malı’ ve ’lim’, ’lım’ takıları kullanılarak dile getirilen çağrı ve önerilerin bir işe yaramadığı gerçeğine dikkat çekmemizin uygun olacağını düşündük.

Æ Ayrıca, ’Trafikte dikkat, 10 bin hayat’ kampanyasının amacını, "üç yılda ölüm oranını üçte bire indirmek" şeklinde ifade etmiş olduğunuz da kaydediliyor.

Æ Bizler ’Trafik terörüne son verme ve demokrasiyi tabana yayma’ projesinin ilk ve orta öğretim okulları müfredat programına ’uygulama dersi’ olarak konularak yaşama geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Size ’okul dışı eğitim çalışmaları’mızla ilgili olarak bir brifing verebilir miyiz?

Önerimizi ’çevre’, ’tasarruf’, ’trafik’ ve ’vergi’ gibi konularda ne kadar bilinçsiz bir toplum olduğumuzu dikkate alarak olumlu karşılayacağınıza inanıyoruz. Durumu bilgileriniz ve gereğini takdirlerinize arz ederiz.

Galip BARAN- Rektör, Bilinç Üniversitesi, Turgutreis; Bilinçolog.

(0252- 382 34 77-0535-844 84 76) galipbaran@ttmail.com)

Kiliseye saldırısına tepki

ANKARA
Kurtuluş Kilisesi’ne geçen salı günü yapılan silahlı saldırı üzerine ’Kurtuluş Kiliseleri Derneği’ bir protesto bildiri yayınladı. Bildiride özetle şöyle deniliyor:

"Bu tür saldırılar ardından maalesef yetkililerden güçlü kınamalar, bu ülkenin öz evlatları olan Türk Hristiyanları savunan sözleri ne işitiyor, ne okuyoruz. Mesele tehdit alan kişilere koruma verilmesi değil koruma ihtiyacının kaldırılması girişimidir ve maalesef devletimizden bunu göremiyoruz. Neden diye sormak istiyoruz? Neden kötülenip hedef gösterilmemize göz yumuluyor?

TC vatandaşları olarak bu saldırıyı kınıyor ve herkesin bu tip saldırlara karşı direnç göstermesini istiyoruz. Zira zaman içinde ülkemiz tek tip düşünmeyen kimsenin yaşayamayacağı bir yer haline gelecektir."

Haydi Divriği’lim

HAYDİ
aynı sevdaya duyarlı dostum...

Cumhuriyetimiz için, bağımsızlığımız için, Mustafa Kemal Atatürkümüz için...

Çelenk koyma töreninde...

Bugün 13.00’de, Anıtkabir iç meydanında buluşuyoruz.

Divriği Vakfı (480 76 02-480 76 04)

24 saat yanıyor

ANKARA
’da bütün alt geçitlerde diyotlu lambalar 24 saat yanıyor. Duyarlı bir vatandaş olarak paylaşmak istiyorum.

Enerji yokluğunda bu kadar sarfiyatın niçin yapıldığını gerekli mercilerden kim soracak?

Haldun BABAOĞLAN

Biliyor musunuz

AHMET Duyar’ın başkanı olduğu AKP’li Yenimahalle Belediyesi’nin, dışarıdan pek çok tanıtım, tasarım ve reklam hizmetleri aldığını, bu kapsamda yaptırdığı işlerin bedellerini aylarca ödemediği gibi bazı tanıtım işlerinini de yaptırıp daha sonra bu hizmetleri yaptırmamış gibi davrandığının, bu konudaki şikayetlere duyarsız kaldığının iddia edildiğini (www.yenisiyaset.com’dan)... TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, Büyük Ankara Oteli’ndeki inşaat çalışmalarının mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına ve Çankaya Belediyesi’nin mührüne rağmen hala devam etmesinin dikkat çekici olduğunu bildirdiğini... KEÇİÖREN Belediyesi’nin, henüz resmi açılışı yapılmayan ancak vatandaşlardan yoğun ilgi gören, teleferiğin 11 Mayıs pazar günü annelere ücretsiz hizmet vereceğini...

24 saat yanıyor

ANKARA
’da bütün alt geçitlerde diyotlu lambalar 24 saat yanıyor. Duyarlı bir vatandaş olarak paylaşmak istiyorum.

Enerji yokluğunda bu kadar sarfiyatın niçin yapıldığını gerekli mercilerden kim soracak?

Haldun BABAOĞLAN

İranlı gazeteci türban uyarısı yaptı.

"Her şey yavaş yavaş oluyor, gözünüz açık olsun." dedi.

Türbanla kadınların gözlerini kapadılar.

Süleyman EKİM

Biliyor musunuz

AHMET Duyar’
ın başkanı olduğu AKP’li Yenimahalle Belediyesi’nin, dışarıdan pek çok tanıtım, tasarım ve reklam hizmetleri aldığını, bu kapsamda yaptırdığı işlerin bedellerini aylarca ödemediği gibi bazı tanıtım işlerinini de yaptırıp daha sonra bu hizmetleri yaptırmamış gibi davrandığının, bu konudaki şikayetlere duyarsız kaldığının iddia edildiğini (www.yenisiyaset.com’dan)... TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, Büyük Ankara Oteli’ndeki inşaat çalışmalarının mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına ve Çankaya Belediyesi’nin mührüne rağmen hala devam etmesinin dikkat çekici olduğunu bildirdiğini... KEÇİÖREN Belediyesi’nin, henüz resmi açılışı yapılmayan ancak vatandaşlardan yoğun ilgi gören, teleferiğin 11 Mayıs pazar günü annelere ücretsiz hizmet vereceğini...
Yazarın Tüm Yazıları