Çözüm ortadadır!

ANKARA Belediye Başkanı Melih Gökçek, meslek kuruluşları ve ilgili kurumların tüm uyarılarına ve açılan davalara rağmen 11 yıldır Ankaralıların milyonlarca dolarını Akay Kavşağı için hiç çekinmeden harcamıştır.

Şimdiyse, o dönemden beri neredeyse düşman ilan ettiği kurumlardan medet ummaktadır!

Gökçek
açısından yaşanan çaresizlik gerçekten inkar edilemez boyutlara ulaşmış olmalıdır ki, çözüm için gözünü, her fırsatta dışladığı meslek odalarına ve kentin örgütlü kurumlarına dikmiş durumdadır.

Kentin kurumları ve meslek örgütleri olarak bizler, Gökçek’in aradığı çözümü yıllardır söylemekteyiz.

Tekrar etmek gerekirse; kapsamlı, uzun vadeli, planlı ve insan odaklı bir bakış açısı, çözüm için ilk şarttır.

Belediye yönetimi, 2015 Master planına uymalı, kentte toplu ulaşım ağları oluşturulup kaliteli, ucuz, sık aralıklı ve güvenli bir ulaşım biçimi hayata geçirilmelidir.

Sincan-Ümitköy-Keçiören metroları bitirilmeli; şehrin batı kısmı ile Çankaya arasında bireysel araca tercih edilebilecek düzeyde kaliteli ve düzenli toplu ulaşımın oluşturulması gerekmektedir.

Bu projeler tamamlandıkça şehir içindeki katlı kavşaklar kapatılmalı ve Ankaralıların toplu ulaşımı tercih etmesi sağlanmalıdır.

Metrolar 2004 ve 2009 seçimlerinde olduğu gibi seçim öncesi, içinde golf arabasıyla gezmek, vatandaşları gezdirmek ve oy almak için değil, Ankara’nın gelecekteki en büyük sorunu olarak görünen ulaşımı çözmek için kullanılmalıdır.

Nevzat ERSAN- İnşaat Mühendisleri Odası

Ankara Şube Başkanı


Millenicom Türkiye; 1045’de gizli maliyet yok

MİLLENİCOM Türkiye ’Ucuz hat modasının faturası’ (22.7.2009) başlıklı yazıya karşılık şu açıklamayı yaptı: "1045 bir Millenicom hizmetidir, Türk Telekom tarafından sunulan bir hizmet değildir. 1045’le yapılan tüm şehirlerarası, uluslararası ve cep telefonu görüşmeleri Millenicom kalitesi ve güvencesiyle gerçekleşirken, görüşme tutarı mevcut Türk Telekom faturasında yer alıyor. Dolayısıyla tahsilat da yine Türk Telekom tarafından yapılıyor. 1045 hizmetimizde abonelik yoktur. Aylık sabit ücret, bağlantı ücreti veya herhangi bir gizli maliyet bulunmamaktadır. 1045 hizmetini kullandığınızda sadece aradığınız numaranın 1045 tarifesindeki dakika fiyatı üzerinden konuştuğunuz toplam dakika kadar tutar faturalandırılmaktadır.

1045’le yapılan görüşmelerin tutarı 6 TL’nin altında olduğunda fatura gönderimi yapılmamaktadır. 6 TL’nin altındaki faturalar, 3 aylık fatura dönemi sonunda Türk Telekom tarafından gönderilmektedir.

Sayın Kenan Yumurtacı’nın 1045’i ilk kez kullandığı 2008 yılı ekim ayındaki görüşmeleri vergiler dahil toplam 3,87 TL olarak hesaplanmıştır. Ancak bu tutar 6 TL’nin altında kaldığından kasım ayında yapılan 6,46 TL’lik görüşmeleriyle birlikte toplam 10,34 TL olarak faturalandırılmıştır. Müşterimizin aralık ayındaki 2,23 TL’lik görüşmesi aynı aya ait faturada yer almaktadır. Ocak dönemindeki 1,50 TL, şubat dönemindeki 0,48 TL ve mart ayının 25’ine kadar yaptığı 0,48 TL tutarındaki görüşmeler ise mart ayı sonunda toplam 3,16 TL olarak faturalandırılmıştır.

Müşterimiz 1045’i kullanarak en son 29.3.2009 tarihinde 0,56 TL tutarında bir görüşme yapmıştır. Bu tutar bir sonraki fatura dönemine devretmiştir. Ancak müşterimiz 1045’i tekrar kullanmadığından 6 TL’nin altındaki bu tutar 3 aylık fatura dönemi sonunda haziran ayında müşterimize faturalandırılmıştır."

Antares’de özgün anahtar teslimi yaptı

ANKARA’nın "Alışveriş ve Yaşam Yıldızı" Antares Alışveriş Merkezi’nden alışveriş yapanlar arasında gerçekleştirilen çekilişi kazanan Bahattin Çınar, son model Audi Q5’in anahtarını şarkıcı Özgün’ün elinden aldı. Yoğun bir kalabalık arasında imza gününü gerçekleştiren Özgün, yoğun ilgiden çok memnun kaldığını belirterek talihliye son model aracın anahtarını teslim etti.

Açılışının birinci yılında müşterilerini hediye yağmuruna tutan Antares AVM, müşterilerine son model Audi Q5’in yanı sıra 1 LCD televizyondan diz 1ü1 st1ü 1 bilgisayara yüzlerce hediye dağıttı. Hediye kazanan talihliler, 2 Temmuz’da yapılan çekilişle belli olmuş ve sonuçlar 6 Temmuz’da açıklanmıştı. 16 Mart’ta başlayan kampanyaya, Antares AVM’den 30TL ve üzeri alışveriş yapan herkes katılma hakkını elde etti.
Yazarın Tüm Yazıları