Çocuklar tatilde nasıl gelişir?

Uzun yaz tatili kapıda...

Çocuklarımız heyecanla bir yandan karnelerini bir yandan da tatili bekliyor. Ev-okul-dersane-özel ders-spor kulübü-müzik/resim kursu çokgeninden çıkan çocuklar için tatil önemli bir zaman dilimi. Geleceğin Yıldızları’nın kurucusu Murat Gözet, çocukların gelişiminde yaz kamplarının önemini konu alan, önemli bilgilerle dolu bir yazı kaleme aldı. Anneyizbiz ekibi olarak bu yazıyı sizlerle paylaşıyoruz. Gözet, yaz kamplarını çocuk gelişimi açısından özel kılan farklılıkları beş başlıkta sıralıyor:

1. Kamplar kullandıkları yöntemlerle çocukların öğrenerek büyümelerine yardımcı oluyor. Çocukların okul dışında keyifli zaman geçirdikleri bir yerden daha fazlası aslında kamplar, çünkü on yıllardır bilinen, ülkemizde de yeni müfredatla yerleştirilmeye çalışılan başarılı eğitimin sırrı zaten kampların çıkış noktalarından birisini oluşturuyor. O da çocukların yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri...

2. Kamplar öğrenmede not baskısını kaldırarak çabayı ve kararlılığı ödüllendiriyor. Kampları özel kılan gücü iki sözcüğe indirmek mümkün; notsuz eğitim... Çocuklar, üzerlerinde not baskısı olmadan kamp yaşamının gereklerini yerine getirirken daha bir gayretli çalışıyorlar. Her etkinlik bir ödüllendirmeyle tamamlanıyor ama değerlendirme başarıya göre değil çaba ve kararlılığa göre yapılıyor.

3. Kampların çocukların başarılı bir geleceğe hazırlanmasında da tartışılmaz bir yeri var. Neredeyse daha dünyaya gelir gelmez çocuklarımızı her açıdan eğitmeye başlarız, hedef ise en iyi okullara giderek en iyi mesleklere sahip olmalarıdır. Günümüz iş dünyasının en sık kullandığı "ekip çalışması", "bağımsız karar verebilme" ve "kriz yönetimi" gibi kavramlar, kampların neredeyse her etkinliğinde yer alır.

4. Başarısızlığı hangi yaşta olursa olsun kabullenmek zorken, daha tam birey olamamış çocuklarda kapasitelerinin sınırını görmek erişkinlikte de süregelen birtakım olumsuzluklara ve doyumsuzluklara neden olur. Kamplar, çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimindeki bu eksiklik hatta yanlışlıktan yola çıkarak onları yetenekleri olmayan alanlarda çalışmaya teşvik eder.

5. Kamplar, özgüven duygusunu empati ve hoşgörüyle harmanlayarak dışlanmayla mücadele eder. Aidiyet duygusu, kampların çocuklara kattığı en önemli artılardan biridir. Her üyesine saygı duyan ve değer veren bir kuruma ait olma duygusu, çokgenlere hapsolunmuş çocukların yaşamında ister istemez gelişen yalnızlaşmanın dışlanmaya dönüşmesini engeller. Çünkü kamplar, dışlamayı değil, içine almayı teşvik eden bir yaşamı öğütler.

Yeşilçay Tatil Köyü

Şehrin gürültüsü, trafik karmaşası, hızla akan zaman, yorgunluk... İstanbul’un yanı başında, yeşille mavinin birleştiği, iki nehir arasında kalmış eşsiz bir doğa harikası olan Ağva’ya gelerek tüm bunları geride bırakabilirsiniz. Yeşilçay Tatil Köyü de Göksu Nehri kıyısında toplam 6000 m2’lik alana kurulmuş hoş bir mekan. Tümü kaliteli ahşaptan yapılmış, iç ve dış yalıtımı sağlanmış 24 adet çift, 7 adet üç ve 8 adet dört kişilik odası bulunan tatil köyü, keyifli zaman geçireceğiniz bir yer. Konaklama mekanları birbirinden bağımsız ahşap evlerden oluştuğu için rahatlık hissini yaşayabileceksiniz.

Adres: Yakuplu Cad. No:118 Ağva - İstanbul Tel: (0216) 721 73 48

Piknik için ideal bir mekan

Yaz mevsimi ile birlikte aileler de akrabalarıyla ve dostlarıyla planladıkları hafta sonu görüşmelerini açık havaya taşımaya başladılar. Boğaz’da bir yemek veya yürüyüş, bahçe içerisinde evi olan tanıdıkları ziyaret, yemyeşil bir doğada piknik veya mangal keyfi en çok tercih edilen aktiviteler arasında... Garden Fiesta da kış boyunca özlem duyulan piknik ve mangal keyfini, eşsiz doğası ile sunuyor. Garden Fiesta’da hem iç mekan olanaklarının tümünü bulabilir hem de sevdiklerinizle yemyeşil doğada oksijene doyabilirsiniz. Siz dostlarınızla, ailenizle mangal başında veya lezzetli yiyeceklerle donatılmış piknik sofranızda keyifli sohbetinizi sürdürürken, çocuklarınız da mini oyun parkında eğlenceli saatler geçirebilir.

Adres: Bahçeköy Kilyos Yolu Sarıyer Tel: (0212) 277 82 33


Fare Şehri

Eleştirmenlerce yılın en beğenilen filmi olan "Fare Şehri", şımarık, evcil bir fare olan Roddy St. James’in maceralarını anlatıyor. Roddy, istediği her şeyi elde edebileceğini düşünen, lüks içinde yaşayan bir asilzadedir; ta ki ninja kurbağalar, fare uşaklar ve şarkı söyleyen sümüklüböceklerin yeraltındaki hareketli dünyasına yollanana kadar. Shrek’in yaratıcılarından muhteşem bir animasyon filmi... Yönetmen: David Bowers, Sam Fell

Kırmızı Şemsiye

Kırmızı şemsiyeli adamın macerasını konu alan bu kitapta, bir bakıyorsunuz çizgi roman sayfalarıyla karşılaşıyorsunuz, sayfayı çevirince ise el yazısıyla... İki farklı macera, iki farklı tarzda, iki ressamın çizgileri ve iki yazarın kaleminden... Bu ilginç kitabı merakla okuyacaksınız.

Yazan: Aytül Akal-Mavisel Yener Uçanbalık Yayınları Tel: (0212) 323 36 74

Bilim içerikli doğum günü partileri

3-12 yaş arası çocuklara, bilimsel konuları dokunarak, hissederek, uygulayarak ve aynı zamanda eğlenerek öğreten yüksek enerjili Mad Science Doğum Günü Programları artık İstanbul’da. Doğum günü parti programları, çocukların hayal gücünü ve merakını ateşleyecek heyecan verici, canlı ve interaktif bir eğitim sunmasıyla dikkat çekiyor. Maddenin 3 halini keyifle öğreten "Kurubuz gösterisi" ve havanın kaldırma gücünü üzerine binerek hissettikleri MS Hovercraft’ın yanı sıra çocuklar kendi pamuk şekerlerini yapabiliyor, polimer dünyasını keşfederek yeryüzünün sırlarını öğrenebiliyorlar. Akılda kalıcı bir doğum günü partisi düşünenlere tavsiye ederiz. Tel: (0212) 637 2722

’Anne Karnında’ kitabı

çıktı


Üç boyutlu görüntülerle insanoğlunun embriyodan doğuma kadarki 9 aylık yolculuğunu anlatan Peter Tallack imzalı "Anne Karnında" kitabı piyasaya sunuldu. Bebeğin, ana rahmine düştüğü andan doğumuna kadar olan yolculuğuna yine bebeğin gözünden tanıklık ettiğinizi hayal edin! Bu benzersiz yepyeni kitabı resimleriyle zenginleştiren çok boyutlu ultrason teknolojisi sayesinde artık bu mümkün. İnanılmaz güzellikteki renkli resimlerle ve etkileyici metniyle "Anne Karnında" birbirinden tamamen farklı iki hücrenin, dünyaya gelmeye hazır, tam donanımlı bir bebeğe dönüştüğü olağanüstü süreci belgeliyor. Bu mucizeye siz de tanıklık edin.

NTV Yayınları Tel: (0212) 335 00 00

Çocuğunuz oynayarak

yemek yesin


Günaydın Et Lokantası, et kalitesi ve leziz yemeklerinin yanı sıra çocuklu müşterilerini düşünerek oluşturduğu çocuk oyun odası ile anne-babaların daha keyifli yemek yiyebilmelerine de olanak sağlıyor. Sahip olduğu geniş çocuk odası ve tecrübeli görevlileri ile yer tercihlerinde ilk sırayı alan Günaydın; çocuklarınızın huzurlu ve güvenli bir ortamda zaman geçirmelerine imkan veriyor. Özel bir çocuk mönüsü bulunmasa da istendiğinde çocuklara özel tabaklar oluşturulabilen restoran, hafta sonu ailece gidilebilecek keyifli adreslerden.... Adres: Altıntepe Mah. Kasaplar Çarşısı No: 10 Bostancı Tel: (0216) 417 92 09
Yazarın Tüm Yazıları