Çatılar depo olmaktan çıktı yeşil yaşam alanlarına dönüştü

Yıllardır atıl durumda olan çatılar, son dönemde gelişen teknoloji ile birlikte konforlu, işlevsel ve bol yeşilli yaşam alanları oldu.

Haberin Devamı

BİR yapının en önemli noktalarından biri hiç şüphesiz çatı... Evi yağmurdan, soğuk ve sıcaktan korumak adına yüklü miktarda paralar ödenerek inşa edilen çatılar, depo olmanın dışında kullanılmıyordu. Ama artık çatılarda da gelişen mimari ve teknolojiyle birlikte yaşam başladı. Ekonomik yalıtım seçenekleriyle hem yeni bir yaşam alanı ortaya çıktı hem de evininizin hemen üzerinde yeşil bir alanınız oldu. 8 milyon çatının yalıtımsız olduğu ülkemizde bu gelişme oldukça olumlu.

Çatılar depo olmaktan çıktı yeşil yaşam alanlarına dönüştü

Bu alanda farklı projelere imza atan Bodrumlu bir firma var. Lamda Yalıtım... Şirketin kurucusu Birol İnan, yeşil çatılar ve bahçe teraslarında su yalıtımıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Yeşil çatıların yapılarda atıl halde kalan bölgelerinin nitelikli şekilde kullanılmasına olanak verdiğini anlatan İnan, şöyle devam etti:“Burada da su yalıtımının önemi ortaya çıkıyor. Su yalıtımının başarısı sürekliliği ile mümkün. Bunun için çeşitli sistemler kullanıyoruz. Bu sistemler, su yalıtım uygulamalarında sürekliliği ve hemen her tür yapı elemanına uyum sağlıyor. Ayrıca; su tutma, filtrasyon, bitki kökü koruması ve neme karşı koruma için nefes alan bir yapı oluyor. Böylece yeşil çatılar ortaya çıkıyor. Bu sistemin mevcutlara kıyasla daha da ekonomik ve estetik olduğunu söylemekte fayda var.”

Haberin Devamı

Çatılar depo olmaktan çıktı yeşil yaşam alanlarına dönüştü

Önemli projelerde yer alıyor

Çatının dışında havuz, dilatasyon, temel altı ve perde su yalıtımları da uygulamalarının arasında yer aldığını ifade eden Birol İnan, su yalıtımında son teknolojiyi kullandıklarını belirterek, şu bilgiyi verdi: “Sorunsuz su yalıtımı referanslarımız, hızla büyümemize ve yeni işlerde çözüm ortağı olarak tercih edilmemize neden oluyor. Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Türkbükü Mandarin Astaş Konutları, Vicem Bodrum Konutları, İzmir Folkart Bayraklı Kuleleri, TAV Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali, Mavi Şehir Park Yaşam Konutları, CMS Jant Fabrikaları, Suv Yapı A.Ş. otel ve konut projeleri hizmet verdiğimiz çalışmaların sadece birkaçı.”

***

Haberin Devamı

Tapuyu aldım 3 oda eve geldim 15 oda

NASLI Grup’un 13 şirketinden biri olan Naskon İnşaat, 36 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği konut sektöründe edindiği birikimi İzmir’e de taşıdı. Şirketin İzmir’deki ilk projesi olan ‘Panarama’ Narlıdere’de başladı. Projenin en büyük farkı ‘oda-ekle-çıkart’ sistemi. Sistem, evinizi istediğiniz gibi büyütme ve küçültme imkanı veriyor. Naslı İnşaatlar Grubu Panarama Residence Satış Koordinatörü Gökhan Üge, sistemin işleyişini şöyle anlattı:

“Diyelim ki, Panarama’nın 3+1 dairelerinden birini aldınız ve çocuklarınız için 2 oda, kendiniz için 1 oda döşediniz. Misafir odası yapmadınız. İstanbul’dan kardeşiniz gelirse ne olacak? Hemen Panarama’nın özel misafir odasını hazırlatacaksınız. Panarama misafir odası evinde fazla odası olmayanlar için tasarlandı.”

Haberin Devamı

Çatılar depo olmaktan çıktı yeşil yaşam alanlarına dönüştü

Fiyatların minimum seviyede tutulduğunu belirten Üge, bunun proje bitiş tarihine kadar düzenli periyotlarla artırılacağını ve sonuçta herkesin proje tamamlandığında yaptığı yatırımdan kar sağlayacağını sözlerine ekledi.

***

Mavişehir Modern3 yıl sonunda teslim ediliyor

İZMİR’in gözde bölgesi Mavişehir’de, “Sözde değil, özde” anahtar teslim anlayışıyla 440 dairenin teslimini gerçekleştiren Gergül İnşaat, 2013’ün sonunda da 306 konuttan oluşan Mavişehir Modern3 projesini sahiplerine sunmaya hazırlanıyor. Aralık 2011’ de teslimini gerçekleştirdiği Mavişehir Modern’den sonra Mavişehir Modern2’yi de 30 Ekim 2012’de erken teslim eden Gergül İnşaat, MG Mustafa Gültekin işbirliği ile hayata geçirdiği Mavişehir Modern3’te de inşaatın büyük bölümünü tamamlamış bulunuyor.

Haberin Devamı

Çatılar depo olmaktan çıktı yeşil yaşam alanlarına dönüştü

Satış Müdürü Fatih Gültekin, Mavişehir Modern projelerinde daire teslim anlayışıyla fark yarattıklarını belirtti. Gültekin, “Sadece anahtar değil, tam anlamıyla, kat mülkiyetine geçiş işlemleri tamamlanarak tapuları kat mülkiyetine dönüştürülmüş, yapı kullanma izin belgesi hazır, DASK yapılmış, Gediz A.Ş. elektrik, İZSU şebeke suyu ve doğalgaz abonmanlığı alınmış, site yönetimi oluşturulup işletilmeye başlanmış ve yaşamaya hazır durumda konut teslim ediyoruz” bilgisini verdi.

Yazarın Tüm Yazıları