Çankaya trafiğine iyi bir neşter lazım

ÇANKAYA Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan semt sakinleri olarak uzun zamandır araç park problemi yaşıyoruz.

Binalarımız 30 yılın üzerinde olduğu için çoğunun park yeri yok. Park yeri olanlar ise binalarının müsait yerlerini araç park yerine dönüştürmek için Belediyeden ve tüm kat maliklerinden onay almak zorundadır. Bunun yanısıra Çankaya Belediyesi uzun bir zamandır Ataç Sokak, Mediha Eldem ve diğer yakın çevre sokaklarda kaldırımları iki katına çıkararak çift taraflı park imkanını tamamen kaldırmıştır. Ankara’da daha geniş cadde ve sokaklarda park imkanı varken ana caddeye açılan ara sokaklarda bu şekilde yanlı ve kasıtlı uygulamaya mantık yürütmek çok zordur.
Ayrıca diğer yakın sokaklarda (Sağlık Sokak, Halk Sokak ve Tuna caddesi gibi) her geçen gün park imkanı daraltılmakta ve her gün onlarca araba çekilmektedir. Sokağımızda araçlarımızı park etmekten vazgeçtik diyelim, eşyalarımızı taşımak için nakliye araçlarının duracağı ya da acil durumlarda ambulans gibi araçların yanaşacağı yer bile bulunmamaktadır.
Son olarak araçlarımızı parketmek zorunda kaldığımız çok katlı Kolej otoparkı da kapatılmış ve tadilata alınmıştır. Yetkililere sorduğumuzda bürokratik imza ve diğer prosedürlerin bir aydan fazla süreceği belirtilmiş olup bu bölegede arabası olanlar alenen cezalandırılmakta ve perişan durumda bırakılmaktadır. Bu duruma acil bir çözüm bulmak yada sokaklarımızı eskiden olduğu gibi hiç olmazsa tek taraflı park edilir hale getirilmesi için yetkililerinden anlayış ve yardım rica ediyoruz. F.O.

‘Okula YÜZ verin’ projesi için iki ünlü geliyor


ERKAN Oğur - İsmail Hakkı Demircioğlu. okula yüz verin kampanyası ile Ankaralılarla buluşuyor.
28 nisan 2010 çarşamba akşamı dinlemeye doyamayacağınız türkülerle dolu bir akşam sizleri bekliyor. (Biletler; 20, 25 ve 30 TL.)
Okula YÜZ Verin (100 TL’ye Okul) Projesi ODTÜ öğrencileri ve mezunları tarafından başlatılan ve ODTÜ Mezun Derneklerinin desteğiyle yürütülen bir ilköğretim okulu yaptırma projesidir. Proje ile, eğitim sorunlarına duyarsız kalınmadığının bir göstergesi olarak somut bir işe imza atmak, yaptırılan okulla sürekli bir bağ kurmak ve Üniversite - İlköğretim Okulu kardeşliğine öncülük edecek bir projeyi hayata geçirmek amaçlanmaktadır.
Gönüllü desteklerinizle yaptıracağımız ODTÜ Mezunları İlköğretim Okulumuz
ODTÜ’ye 30 km mesafedeki Yenikent’te, 24 derslikli, engelsiz, Spor salonu standartlarına uygun salonu olan, bahçesinde bir bilim parkı bulunduran, çağın gerektirdiği donanımlara sahip bir ilköğretim okulu olacaktır.
Mayıs 2010’da kaba inşaatının tamamlanması planlanan Okulun 2010?2011 eğitim ve öğretim yılında eğitime açılması hedeflenmektedir
Tüm eğitim gönüllülerini ODTÜ’lülerin başlattığı bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. (iletisim@okulayuzverin.org)
ODTÜ Mezunları Derneği

KISA ...KISA...

PETROL İş Konferans Salonunda (Yenişehir Adakale Sokak) bugün 13.00’de ‘Anayasa Tartışmaları, Demokratikleşme ve Toplumsal Barış’; konuşmacılar; Av. Hüsnü Öndül, Av. Yusuf Alataş, Av. Aysel Tuğluk, Dr. Levent Korkut, Osman Can, Kamil Ateşoğulları, Av. Öztürk Türkdoğan, Prof. Kadir Cangızbay, Prof. Serpil Sancar, Av. Hamit Geylani, Hidayet Tuksal, Ali Balkız, Sami Evren. (0312 425 65 60)


Yazarın Tüm Yazıları