Cahide yenilendi

Dört yıl önce açılan İstanbul’un en bilinen mekanı Cahide, sezona dekorunu ve mutfağını baştan aşağı yenileyerek girdi.

’İlk’lerin mekánında, Alice Harikalar Diyarı’nın sayfalarından, Cinderella’nın "bir gecelik rüyası"na kadar masal kahramanları sizleri karşılayacak. Mekanın mutfağında ise, yeni bir tat; İspanyol lezzetleri sunulacak. Açık mutfağı "Pedro"da gece boyunca İstanbullular tapasların tadına varacak. Kızların bekarlığa vedalarının, en sıra dışı doğum günü partilerinin de değişmeyen adresi Cahide’nin şov grubu da bu yıl yeni gösterileriyle misafirlerine yine sıra dışı bir eğlence sunacak.

Ödülünü Yıldırım Mayruk’tan aldı

İstanbul Gelinlik Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği, önceki akşam özel bir gecenin ev sahipliğini yaptı. 1960’lı yılların en görkemli davetlerinde, dönemin siyasetçi hanımlarının ve sosyetesinin tercih ettiği iki ünlü terziden biri olan Lütfiye Arıbal’a bu özel gecede "Meslek Onur Ödülü" verildi. Portaxe’de gerçekleştirilen, sunuculuğunu Rana Elik’in yaptığı ve günümüz moda tasarımcıları ile İstanbul gelinlik sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı gecede Arıbal, ödülünü Yıldırım Mayruk’un elinden aldı. Bu arada Tuba Büyüküstün de Lütfiye Arıbal’ın 40 yıl önce tasarladığı gelinliği giyerek geceye renk kattı.

Tekila partisi

Tekila markası Olmeca’nın, World Fashion TV işbirliğiyle düzenlediği "Olmeca Partisi", geçtiğimiz hafta Blackk’te yapıldı. Partide, Kyo My Friend’in yeni koleksiyonu da tanıtıldı. Konuklar, parti boyunca DJ UFUK’un performansı eşliğinde keyifli saatler geçirdi.

Efsane gruplar sahnedeydi

Diana Ross’un da kurucuları arasında bulunduğu, şarkılarıyla pop ve soul dünyasını birleştiren 60’lı yılların popüler kadın gruplarından olan, "Dream Girls" filminin de gerçek kahramanları The Supremes ile "Legacy" şarkısıyla mükemmel bir çıkış yapan The Temptations, önceki akşam İstanbul Arena’da müzikseverlerle buluştu. Aynı sahneyi paylaşması beklenen gruplar, son anda ayrı ayrı çıkma kararı aldı. Sedat Aloğlu, Atilla Aksoy ve oğlu Kerim, Ceylan Pirinçcioğlu ve nişanlısı Zuhal Kırmaç’ın da izleyiciler arasında yer aldığı konser alanında, geniş boşluklar ise dikkatlerden kaçmadı.

Öğrencileriyle sergi açtı

İran asıllı 42 yaşındaki ressam Cevat Süleyman Pur, Kadıköy Moda Caddesi üzerinde bulunan Seven Art Resim Atölyesi’nde ders verdiği öğrencileriyle ilk resim sergisini açtı. Yağlı boya ve pastel çalışmaların yer aldığı sergide, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden manzaralar ve nü resimler bulunuyor. Türkiye’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Cevat Süleyman Pur ile 73 öğrencisinin eserleri, Kadıköy Seven Sanat Galerisi’nde 9 Haziran akşamına kadar sergilenecek.

Gökyüzünde nefes kesen mücadele

İstanbul halkı, geçtiğimiz hafta sonu son yılların en büyük havacılık organizasyonlarından birine şahit oldu. Red Bull Air Race, Abu Dabi, Barcelona, Berlin ve St. Petersburg’dan sonra Haliç’te yapıldı. 11 pilotun özel parkurda zamana ve yer çekimine meydan okuyarak yaptığı müthiş mücadele, binlerce kişi tarafından izlendi. Pilotların nefes kesen gösterilerini izleyenler arasında, çok sayıda ünlü de vardı. Sabahın erken saatlerinde Haliç kıyılarına gelip gözlerini gökyüzüne dikenler, yarışları nefeslerini tutarak izledi.

Yaz sezonuna hazır

Blackk çok başarılı bir sezonun ardından, geçtiğimiz günlerde Restolounge ve Club bölümlerini kapattı. Sonbahar aylarında, yeni sezona yeniliklerle merhaba diyecek olan mekanın diğer bir bölümü olan Levendiz Rum Meyhanesi ise yaz boyu konuklarını ağırlamaya devam edecek. Yapılan yeni düzenlemelerle açık ve havadar bir hale getirilen Levendiz, unutulmaya yüz tutmuş Rum mezelerinden oluşan fiks mönüsü ve canlı Rum müziği performansıyla, yaz gecelerini hareketlendirecek.
Yazarın Tüm Yazıları