Büyükşehir ve ASKİ onarım bedelini ödesin

SU konusunda çarpıcı yazılar yazan okurumuz İlyas Özel, dünkü ASKİ’nin tasarruf yapması konusundaki görüşlerinden sonra Tüketici Derneklerine dikkat çekici bir öneride bulunuyor:

Özel şöyle diyor:

"Ankara’da hem kendi binamda hem de yakın çevremde yaptığım bir araştırmada, geçen yıl ’seyreltilerek’ verildiği iddia edilen ’Kesikköprü Suyu’ nedeniyle ortaya çıktığı ileri sürülen, özellikle metal boru kullanılan bina şebekelerinde ciddi hasarlar ve boru patlakları meydana gelmiş durumdadır.

Sadece kendi binamızda böyle bir durum nedeniyle 7.000 TL civarında tutan bir tamirat yaptırmak zorunda kaldık. İnanmayan çevresindeki su tesisatçıları ile konuşabilir ve Ankara Belediyesi, ASKİ ve Melih Gökçek’e nasıl hayır duaları ettiklerini kendi ağızlarından duyabilir.

Tüketici Dernek ve Federasyonları,
bu tip arızalarla karşılaşan binaları örgütleyerek, ortaya çıkan masrafların, ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nden tazmin edilmesinin yolunu açacak bir girişimde bulunurlarsa, yüzyılın örnek tüketici hareketini başlatmış olurlar diye düşünüyorum.

Çarşamba’nın gelişi Perşembe’den bellidir, ayrıca son pişmanlık da fayda vermez."

İlyas Özel’
in önerisi nasıl karşılanacak acaba?

Şinasi Candan’dan okurumuza teşekkür

ANKARA Vergi Dairesi Başkanı Şinasi Candan ’Maliye denetim araçları düğünde’ (9.6.2009) başlıklı yazıya karşı şu açıklamayı yaptı:

"5 Haziran 2009 cuma günü Kocatepe Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda, Başkanlığımız Eğitim Müdürlüğü’nce personelimize bir program düzenlenmiştir. Söz konusu programa yaklaşık 800 civarında personelimiz katılmıştır. Yapılan programın söz konusu kültür merkezinin diğer salonlarında yapılan etkinliklerle karıştırıldığı anlaşılmaktadır.

Etik değerlere bağlılık ve kamu kaynaklarını yerinde kullanmak Başkanlığımızın temel prensibidir.

Bu çerçevede Eğitim Müdürlüğümüzce Başkanlık personelimiz için düzenelenen programa tanık olan Emre Eroğlu başta olmak üzere vatandaşlarımızın duyarlılığı için teşekkür ederiz."

Belmek’in kıymetini Büyükşehir bilmiyor

ANKARA Büyükşehir Belediyesinin yaptığı en güzel işlerden birisi BELMEK kursları, tüm Ankara’daki resim öğrencilerinin yıl boyunca yapmış olduğu birbirinden güzel çalışmalar Sağlık 1. Sokak’daki BELMEK kurs binasında sergileniyor.

Ancak Büyükşehir Belediyesi bu konuda hiçbir tanıtım yapmamış, gözden uzak bu köşedeki başarılı ve görülmeye değer sergiye Ankara’lıları bekliyoruz.

Kemal TUĞRUL


GÜNÜN SÖZÜ

"Türkiye’de ne altyapı hizmeti var, ne de üst yapı hizmeti var. Göç edip büyük kente gelen kişiye ne şehrin yollarını öğretiyoruz, ne de nasıl davranılabileceğini."

(Sosyoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Birsen Gökçe)


KISA KISA

"NACİYENUR Avlupınar Çini Sergisi" Balgat Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi’nde 15-26 Haziran 2009 tarihleri arasında sergilenecek.

HASAN
Kıran ’Ağaç Baskı Sergisi’ 12-26 haziran tarihleri arasında Galeri Soyut’ta. www.galerisoyut.com.tr
Yazarın Tüm Yazıları