Büyükşehir, dergi için ’salma’ para topluyor

ANKARA’da faaliyet gösteren bir ticari kuruluşuz.

Önceki gün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bir kişi telefonla arayıp, 75 TL değerindeki dergilerinden bir tanesinin bize ayrıldığını, bir belediye yetkilisi tarafından teslim edileceğini bildirildi. (Dikkat edilirse karar verilmiş ve tebliğ ediliyor. Bize alıp almayacağımızı soran yok. İtiraz edersek başımıza neler geleceği belli...)

Biz şimdi neyi finanse ediyoruz?

Ankara’da hukuk yok mu? Yargı yok mu?

Diğer partiler; siz bu olanların peşine düşmezseniz, Ankara’da seçim kazanabileceğinize inanıyor musunuz?

Biz Ankara’da bu mafyavari yöntemlerle nasıl başa çıkabileceğiz?

Nasıl ispatlayacağız?

Sesimizi duyan var mı?

Mehmet GÖKMEN

Sipariş formu imzalandığında satış sözleşmesi yerine gelir

GÖRAL Otomotiv ’Kriz fırsatçılğı mı" (24.3.2009) başlıklı yazıya şu açıklamayı yaptı: "Müşterilerimizle görüşüldüğünde ilk olarak araç satış bedeli baz versiyon ve opak renk için söylenir. Daha sonra müşterinin isteği doğrultusunda renk ve aracın donanımına göre fiyat belirlenir. Kesinlikle sözlü şekilde araç satışı yapılmaz. Belirli bir miktar kaparo karşılığında araç müşteri ismine ayırtılır. Sipariş formunda anahtar teslim satış fiyatı, araçın özellikleri, şasi numarası, kimlik bilgileri, ödeme bilgileri bulunur. Bu form müşteriye imzalatıldıktan sonra bir nüshası müşteriye verilir. Bu şekilde imzalandıktan sonra satış işlemi başlamış olur. Bu aşamadan sonra müşterilerimize vekálet örneği verilir ve noterden onaylatılıp getirilmesi istenir. Kesinlikle sipariş formu olmadan müşteriden vekálet örneği istenmez. Satış danışmanlarımız görüşmelerinin hepsinde araç baz fiyatını, sipariş formu düzenlendikten sonraki prosedürü tüm müşterilere anlatmakla yükümlüdürler.

Nitekim okurunuz İrfan Bınaz isimli müşteri ile de aynı şekilde; sadece fiyat söylenmiş fakat resmi olarak bir sipariş formu düzenlenmemiştir. Bınaz adına şirketimizde herhangi bir kayıt bulunmamaktadır. Göral Otomotiv olarak bütün araçlarımıza ÖTV indirimini tam olarak yansıtmış bulunmaktayız. Ayrıca İrfan Bey’in söylediği Peugeot Partner araçlarımız 24.03.2009 tarihi de dahil 19.900 TL+ 1.250 TL’den (aksesuar paketi) satılmıştır. Sipariş formu düzenlendikten sonra araça zam gelse bile müşteriye yansıtılmaz. Bınaz adına şirketimizde herhangi bir kayıt bulunmamaktadır. Kesinlikle Göral Otomotiv Tic. ve San. A.Ş. olarak ÖTV indirimini fırsatçılığa dönüştürme çabası içine olmadığımızı ve müşterilerden fazla paralar kazanmaya yönelik bir çabamız olmadığını bildiririz. ÖTV indirimi sayesinde mart ayında beklenenin 3 katı kadar araç satışı gerçekleşmiştir. Bu sebepten dolayı Göral AŞ olarak kaliteli hizmet anlayışımızı devam ettirerek yıllardır araç satışı ve servis girişinde Peugeot bayileri içerisindeki Türkiye birinciliğimizi sürdürmeye devam etmekteyiz.

Nezih ALLIOĞLU-GÖRAL Otomotiv Tic. San. AŞ
Yazarın Tüm Yazıları