Burası Ankara abi!

Yaşadığım bir olaydan sonra 41 kere maşallah dedim.

Haberin Devamı

Bilindiği gibi dolmuşların yolcu taşıma kapasitesi 14 kişi. Ancak bu sınırlamaya uyan bir dolmuş görmedim bugüne kadar. Normal denilebilecek sayıda ayakta yolcu alınmasına artık yolcular da, trafik polisleri de bir şey demiyor. Ancak ayakta yolcu alınmasının sınırları rekor denemelerine konu olmaya başlamış durumda. Ulus-Sincan hattında çalışan 06 J 1484 plakalı dolmuşa bindim. Araca bindiğimde, ayakta yolcu taşınması için özel tasarlanmış bir otobüse bindiğimi sandım. Adeta koltuklar yok gibiydi. Daha ODTU’ye gelmeden içindeki yolcu sayısı 41 olmuştu. Bu, o anı goren herkese kinayeli olarak 41 kese masallah dedirtecek kadar vahim bir durumdu... Düşünebiliyor musunuz, büyük bir yolcu otobüsünün taşıdığı kadar yolcuyu, şehir icinde bir minibüse istiflemesine dolduruyorlar. Sonrada en ufak bir kaza, ölümlerle sonuçlanıyor. Bunların önüne yollarda yapılan anlık denetlemelerle geçilmesi mümkün değil. Çünkü ekiplerin denetim yaptıkları, şoförlerin kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmalariyla hemen duyuluyor. Bunun köklü çözümünde, bu araçların standartlara uygunluğunun denetlenmesi çok önemli. Nasıl bizler arabalarımızı iki yılda bir trafik muayenesine götürdüğümüzde, en ince ayrıntısına kadar inceleniyor, bu minibüsler de layıkı ile muayene edilmeli. İçinde ayakta yolcu taşınmasını engelleyecek şekilde içinin standartları belirlenmeli ve denetimlerde, muayenelerde ayakta fazla yolcu alacak sekilde düzenlenmiş minübüslere muayenelerde onay verilmemelidir.
Mehmet GÜRKAN

Haberin Devamı

Ehliyet sınavı trafiğe kapalı alanda yapılsın

Önceki gün Ankara’da ehliyet sınavının yapıldığı bir yer olan Ovacık’taydım. Ancak ehliyet sınavı için hiç uygun olmadığını gözlerimle gördüm. Yol üzerinde çalışmalar vardı, bir çok sürücü kursu küçücük bir alana sığmaya çalışmış. Bir çok yerde çukur var. Ve daha da kötüsü bazı insanlar şoför adaylarına hiç saygı duymadan, yanlarından onları sıkıştırarak geçiyorlar. Yetmiyor, korna çalıp heyecanlandırıyorlar. İki hafta önce gene oradaydım, ama en azından yol çalışmaları yoktu. Şimdi bir de yol çalışması başlamış, araçların nereden gideceği bile belli değildi. Keçiören Belediyesi oraya yol yapacak başka zaman mı bulamadı? Zaten olduça heyecanlı olan sürücü adayları bu durum altında daha da heyecanlandı ve kaza tehlikesi arttı. Ve kaza da oldu. Ben o bölgeden ayrılırken bir sürücü adayının yoldan çıkıp tarlaya girip durmuş olduğunu gördüm.
Yıllardır ehliyet alacaklarla ilgili yasanın değişeceğini söyleyip duruyorlar. Yaklaşık 10 yıl oldu ama bir adım dahi atılmadı. Eğer bir adım atılacaksa, buna sınav yapılacak trafiğe kapalı alanların yapılması da eklenmeli.
A.Emre ÇETİNER

Haberin Devamı

Sakın ola politikacının oyununa gelmeyin gençler

Hükümet yetkililerinin bazılarının olaylar hakkında, halka olumlu cevap verirken, bazılarının olumsuz yanıtlar vermesi, bir vatandaş olarak beni büyük endişe ve huzursuzluğa sevk etmiştir.
Bu ülkenin gençleri; sakın ola politikacıların oyununa gelmeyin. Gençler, hangi görüşten olursanız olun. Kırmadan, dökmeden, öldürmeden meydanla da özgürce fikirlerinizi ifade edin. Taş, sopa, bıçak ve silah yerine birbirlerinize çiçekle cevap verin. 21. asrın gençleri böyle olmalıdır.
Ülkemiz çevresindeki komşu devletlerde olan olaylardan bütün vatandaşlarımız ders çıkarmalıdır. Bir olayda, ok yaydan çıktı mı olayların önüne geçilmesi çok zor oluyor. Irak devletindeki olayları görüyoruz. Irak’ta halen kardeş kardeşi ve ülke insanları birbirini öldürüyor.
Suriye’deki savaşta ise, insanlar birbirlerini acımasızca çocuk, kadın ve Yaşlı demeden öldürüyor. Bu ülkelerde barışı getirmek çok zorlaştı.
Bu ülkenin gençleri ve vatandaşları barışın sağlanması için yüz defa düşünün doğru yolu bulun. Bizi yöneten hükümet yetkilileri ve kuruluşları halkın haklı taleplerini dikkate alın bin defa düşünün, barış yönünde adımlarınızı atınız. Yoksa, bu ülkenin düşmanlarının ekmeğine yağ sürer, düşmanlarımızı çok sevindirirsiniz.
Burhan DURDU

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- Türk-Japon Vakfı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)’nun düzenledikleri ücretsiz “İpek Yolu Opera Yıldızları Gecesi” konseri bugün 20.00’de
Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde...

Yazarın Tüm Yazıları