Bu dünyada gerçek aşk yok, her şey kirlenmiş

Ablam... Sana muhtacım, yardım et desem biliyorum ki beni yalnız bırakmazsın...

Abla sorunum bence çok büyük. Yaklaşık 11 aydır bir gençle beraberim. O çok sinirli biri, çok kıskanç. Onu seviyor muyum, sevmiyor muyum anlamadım gitti.

Yanımda yokken özlüyorum, yanımdayken tiksiniyor, nefret ediyorum. Kendisinin geçmişi pek iç açıcı değilmiş, tabii ki anlattığına göre... "Senin için değiştim" dese de ben korkuyorum.

Onun iş ortamını sevmiyorum çünkü akşamları barda çalışıyor ve her an aldatır diye korkuyorum ama şunu da biliyorum ki içinde varsa nerede olursa olsun yapar.

Güven olmayınca insan sevemiyor, kendimi boş yere harap ediyorum. Onu hep ben ararım, o günde bir defa arar. Neymiş, telefonda konuşmayı sevmezmiş. Ama benim de sevgiye ihtiyacım var. Ancak, telefonunu karıştırırken eski sevgilisinden ve tanımadığım bir başka kızdan "Kocacığım ben de seni özledim" gibi mesajlar okudum ve kriz geçirdim. Görüştüğümde, kendisine sordum.

"Bana güvenmemenden bıktım, eğer öyle bir şey olsaydı, silerdim, kanıt bırakmazdım. Üstelik biliyorsun ki ben eğer başka biriyle olsam, sana söylerim. Ben senin için üç kızı birden terk ettim" dedi.

"Al işte kızların numarası burada, ara ama onlara inanacaksan bir daha beni göremezsin. Bana inan, güven; seni hiç aldatmadım. Aldatsaydım söylerdim. Hiçbir zaman da aldatmam. Yani bile bile aldatmam. Seni seviyorum, kaybetmek istemiyorum. Senden aynı şeyi görmek istemediğim için de özellikle yapmam" dedi bana. Bir de "İstersen o kızlara gidip konuşalım. Ama eğer sana, ’Biz ayrıldık’ derlerse o zaman seni terk ederim. Bana 11 aydır hálá güvenmedin" diye konuştu.

Ama ben yine de korkuyorum. Üstelik herkes "Sen daha iyilerine layıksın" diyor. Abla o kadar yakışıklı olmamasına rağmen, yine de çok havalı biri..

Zamana bırakayım üstüne varmayayım, elbet aldatıyorsa bir gün nasılsa bir açık verir diyorum ama içim rahat değil.

Ne yapsam, nasıl anlasam, ben de mi aldatsam? Korkuyorum başka kızlara gider diye. Bana "Etraf senden güzel kızlarla dolu, önemli olan sevmek" diyor.

Sonradan üzülmek, onsuz kalmak da istemiyorum ama aldatılmak da istemem. Yeter ki arkamdan vurmasın. Abla her şeyine katlandım, tokatlarına, hakaretlerine her şeye... Karşılığı eğer ihanetse ben ne yapayım böyle sevgiyi. Zaten dünyada sevgi denen şey kalmamış, gerçek aşk yok, her şey kirlenmiş. Dizilere aşk senaryoları yazmasınlar boşuna...

RUMUZ: ESMER DELİ KIZ

Tamam kızım, tespitlerinde haklısın da, sen de çelişkiler içinde değil misin? Bir yandan bu delikanlıyı sevdiğini söylüyorsun, onu özlüyormuşsun. Bir yandan da nefret ediyormuşsun.

Bunun nedeni elbette ona olan güvensizliğin ve aldatılma korkusu... Bir yandan da ondan dayak yediğini, hakaretler işittiğini anlatıyorsun.

Bu nasıl bir sevgi? Bu nasıl bir beraberlik? Karşındaki insanın oldukça bilmiş, zeki ve seni parmağında oynatacak tipte biri olduğundan eminim. Çalıştığı ortam ve buraya aktardığın sözleri, beni bu konuda ikna etmeye yetti. Senin saflığından yararlanmaya çalışıyor olmalı.

Umarım bu gençle ilişkiniz cinsellik sınırlarını aşmamıştır. Sana çok dikkatli olmanı, ihanete uğramaktan korkuyorsan ondan uzak durmanı önerebilirim.

Üstelik dayak yemek, hakaret işitmek genç bir kız için ne derecede hoş, sorarım sana. Bu gençle bir geleceğin olabileceğini mi düşünüyorsun yoksa?

Son çarem sensin, beni bu çıkmazdan kurtar

Sevgili Güzin Abla; uzun süreden beri seni takip ediyorum. 33 yaşındayım, 1.88 boyundayım. Eşimden boşanmak üzereyim. Çevremdekilerin baskısı yüzünden, düzelir diye beklememden dolayı boşanma hep ertelendi. "Sen çok iyisin, idare et" deseler de tahammülüm kalmadı. Ayrılma kararı aldık. Kıskançlık ve bencillik neredeyse eşimin diğer adları. Hemen hemen tüm kadınları kıskanır. Yanında hiç kimse hakkında olumlu bir şey konuşamam. Kısacası mutlu olmayı bilmiyor. Ona bir psikoloğa gitmeyi önerdim, kıyametleri kopardı. Ancak siz bana yardım ederseniz bu durumdan kurtulabileceğime inanıyorum.

Çıkış yeri arıyorum. Benim hayalim mutlu, huzurlu bir evlilikti, olmadı. Çok üzgünüm. Yeniden evlenmeyi düşünüyorum. Ben yurtta yetişmiş bir insanım. Sosyal kişiliğim gelişkin...

Yurtdışında benim yaşlarımda hayatta yalnız yaşamak istemeyen birileri mutlaka vardır, değil mi?

RUMUZ: EGE


Sevgili oğlum, seni mutsuz eden, hatta eşini de huzursuz eden bu evliliği sürdürmenin anlamı yok elbette. Boşanma kararını saygıyla karşılıyorum. Elbette sana daha uygun birileri çıkacaktır karşına... Yine de bu defa seçimini dikkatli yapmalısın.
Yazarın Tüm Yazıları