Bölgesel yağları yok etmenin yeni yolu Soğutmak...

Bölgesel incelme konusuna son yıllarda epey kafa yoruluyor. Nitekim konuyla ilgili bugüne dek birçok teknik geliştirildi. Son olarak geliştirilen yöntemin adı ise Zeltiq. Bu sistem, düşük ısı yardımıyla yağ hücrelerini kontrollü ve kalıcı biçimde yok etmeye yarıyor.

Boston General Hospital Hastanesi’nden Dr. Dieter Manstein ile Dr. R. Rox Anderson, jokeylerin bacaklarını ve fazla buzlu dondurma yiyen çocukların yanaklarını incelten “cold panniculitis” hastalığından yola çıkarak, düşük ısının kontrollü biçimde verildiği takdirde bölgesel incelme yaratıp yaratmayacağı üzerinde çalışmaya karar verdi. Ve sonunda özel bir yöntem geliştirdi. Biz de Prof. Dr. Onur Erol’dan Türkiye’de de uygulanmaya başlanan Zeltiq adlı bu yöntemle ilgili bilgi aldık.

Zeltiq nasıl uygulanıyor?
- Sistem; vücudun göbek, yan bölge, sezaryen doğum sonrasında oluşan alt karın ve sırt gibi bölgelerinde oluşan yağ birikimlerinin yüzde 20 ile yüzde 40 oranında azalmasını sağlıyor. ışlemin uygulanacağı bölge ya da bölgeler doktor tarafından belirlendikten sonra cildin korunması için vücudun ilgili bölgesi ıslak mendil benzeri koruyucu malzemeyle kaplanıyor. Daha sonra cihazın uygulama başlığı belirlenen bölgeye yaklaştırılıyor. Cihaz hafif bir vakum ile otomatik olarak ilgili bölgeyi haznesinin içine çekiyor ve yaklaşık bir saat sürecek tedavi başlıyor. ışlem yapılan bölge 4-5 dereceye kadar soğuyor.

Sonrasında yağ hücreleri vücuttan nasıl atılıyor?
- Bu sistem dolaşımı etkilemeden ve diğer dokulara zarar vermeden direkt olarak yağ hücrelerine etki ediyor. Yağ hücreleri soğukta yaşayamadıkları için uygulama yapıldıktan sonra yavaş yavaş eriyerek karaciğer yardımıyla vücuttan atılımı sağlanıyor.

Sonuçları ne zaman görülmeye başlanıyor?
- Uygulamanın hemen ardından bölgede belirgin bir farklılık gözlenmiyor. Uygulama öncesinde kişinin çeşitli açılardan fotoğrafları çekiliyor, ardından uygulama yapılacak bölgelerdeki yağ oranı belirleniyor. Ortalama 2-4 aylık bir sürecin sonunda da gözle görülür farklılıklar oluşmaya başlıyor.

Zeltiq’in diğer bölgesel incelme sistemlerinden farkı ne?
- Var olan diğer bölgesel incelme sistemleri; dolaşımı hızlandırma ve yağları eritme prensibiyle çalışırken, Zeltiq dolaşımı etkilemeden ve diğer dokulara zarar vermeden, direkt olarak yağlı bölgeye uygulanıyor. Uygulama sırasında kullanılan başlığın amacı, yağ fazlalığını vakum ile çekerek soğutmak... Uygulanan soğuk sadece yağ hücrelerini etkilediğinden diğer dokulara zarar verilmesi mümkün değil.

VÜCUDUN HANGİ BÖLGELERİNE UYGULANIYOR

* Göbek çevresi, kollar, üst ve alt karın, bacaklar, kalça, sırt (sutyen altı katmanları) uygulamanın en çok tercih edilen ve sonuç alınan bölgeleri.
* Gıdı ve göğüs üzerindeki etkisi hakkında AR-GE çalışmaları devam ediyor.
* Uygulama alanında çivi, platin bulunması Zeltiq’in çalışmasını engellemiyor ve uygulanan kişiye herhangi bir zarar vermiyor.
* Öncesinde herhangi bir anestezi işlemi yapılmıyor ve kişinin uyması gereken diyet ya da egzersiz listesi verilmiyor. Uygulama esnasında kişi bilgisayarıyla çalışabiliyor, telefonla konuşabiliyor ve sonrasında yürüyerek çıkabiliyor.
* Özel bir dinlenme süresine, korse vb. kıyafete, diyet, masaj ya da egzersize ihtiyaç duyulmuyor.

EDİTÖRDEN...

Artık Türkiye’de...
Grace&Cole markası, sağlık ve güzellik alanında günlük kullanımdan butik hediyelik ürünlere kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Bu yelpazede kadın, erkek, çocuk kategorilerinde birçok banyo ve güzellik ürünü yer alıyor. Grace&Cole ürünleri Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Rusya, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan sonra şimdi de Türkiye’de, Tekin Acar Cosmetics mağazalarında satışa sunuluyor.

Hassas göz çevresi
La Colline’in “Cellular Gentle Eye Make-up Remover” ürünü, göz çevresini ve suya dayanıklı makyajı hızlı, etkili bir şekilde ve nazikçe temizliyor. ıçeriğindeki CMA Complex ile hücresel metabolizmayı harekete geçirmeye yardımcı olan ürün, yaşlanma izleriyle de savaşıyor. Ayrıca içeriğindeki peygamberçiçeği, ebegümeci ve papatya çiçeği suları ile cildi yatıştırıyor, rahatlatıyor, tıkanıklıkları önlüyor.

Aydınlık ciltlerin sırrı
Transvital’in cildi aydınlatıcı ve arındırıcı maskesi “Whitening Pure” sayesinde cildiniz artık çok daha sağlıklı ve pürüzsüz olacak. ıçinde bulunan Transvital’e özel beyazlatıcı fito kompleks, Çin tıbbında da kullanılan dut, taşkıran çiçeği, takke çiçeği ve üzümden oluşuyor. Bu kompleks sayesinde melanin üretimi kontrol altına alınıyor, yeni lekelerin oluşumu önleniyor.

Doğal antioksidan: KAHVE

Dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olan kahve, içerdiği antioksidan miktarıyla vücudumuzla dost olan içeceklerin başında geliyor.

Bilimsel araştırmalar, kırmızı şaraptan sonra en yüksek antioksidan oranına sahip kahvenin sağlığa faydaı olduğunu, günü keyifli ve canlı bir biçimde geçirmeyi sağladığını ortaya koyuyor. Her gün orta düzeyde (2-3 fincan) kahve tüketimi, kısa süreli hafıza, düşünme ve odaklanma gibi bilişsel yeteneklerin etkinliğine de yardımcı oluyor.
Ayrıca araştırmalar kahvenin kadınların korkulu rüyası olan selülite neden olmadığını da kanıtladı. Tam tersine, çalışmalar kahvenin yağı ayrıştıran enzimleri harekete geçirdiğini ve lenf akışını kolaylaştırdığını gösteriyor.
ıçinde sadece iki küçük kahve çekirdeği bulunan her bir kahve meyvesi, sahip olduğu yüksek antioksidan özelliğiyle aslında büyük bir mucizeyi de barındırıyor. Serbest radikallerin vücut üzerindeki zararlı etkilerini azaltarak hücreleri korumaya yardım eden antioksidanlardan biri olan polifenolün en çok bulunduğu gıdaların başında gelen kahve, kavrulduğunda da bu özelliğini yitirmiyor.

Cildin gençlik kaynağı

Clinique EMEA Bölgesi Bilim Direktörü Emmanuelle Moirand, markanın yeni ürünü “Repairwear Laser Focus”u anlattı.

Anti-aging, dermatoloji alanında hızla önem kazanmış bir konu... Çünkü lazer, enjeksiyon, botoks gibi teknolojiler çok hızlı gelişiyor. Özellikle de lazer...
Emmanuelle Moirand, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Bilim adamları artık DNA hücrelerinin dış etkenler sonucu nasıl tahrip olduğunu çok iyi biliyor. Dolayısıyla Clinique araştırma laboratuvarlarındaki çalışmalarımız sonucunda bu zarar görmüş DNA hücrelerini antioksidanlarla nasıl onarabileceğimizi gördük. Ürünlerimizi geliştirirken en iyi kombinasyonları bir araya getirdik. Ve sonuçta hücrenin tam kalbine gidebilen bir lipozom teknolojisi geliştirdik. Yeni ürünümüz olan Laser Focus’la lazerin cilt üzerinde verdiği etkiyi yaratmayı amaçladık.”

ŞİŞEDEKİ LAZER BAKIMI

Clinique’in yeni ürünü “Repairwear Laser Focus” kırışık ve UV hasarı silici bir serum. Bu ürün çizgilerin, kırışıkların ve UV ışınlarının hasarını, dermatolojik lazer tedavisinin sonuçlarına yakın biçimde onarmak, azaltmak ve önlemek üzere formüle edilmiş. Günde iki defa, 12 hafta boyunca 3’er damla olmak üzere kullanıldığı takdirde kırışıkları azaltmada lazer tedavisinin yüzde 63’üne denk gelen oranda sonuç veriyor.

KATILIN, KAZANIN

“Ciltte meydana gelen erken yaşlanma belirtilerinin en önemli nedeni nedir?” sorusunun cevabı ile birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50’nci kişiye “Repairwear Laser Focus Wrinkle & UV Damage Corrector” hediye verilecek. Bu uygulama web sitesinde 26-28 Kasım tarihleri arasında aktif olacak. Hediyelerimiz 10 adet ile sınırlı.
Yazarın Tüm Yazıları