Bitez dondurması İstanbul'da

Bodrum’u sevenler, fırsat buldukça Bodrum’a gidenler bilirler; Bitez köy meydanında bir dondurmacı vardır.

Haberin Devamı

Ünü Bitez’i, hatta Bodrum’u aşmış olan Bitez dondurması yiyenlerin damaklarında iz bırakır.
Damaklardan dillere yayılan Bitez dondurmasını sevenlere, “ah bir Bodrum’a gitsem de yesem” diyenlere bir müjdemiz var: Bu muhteşem lezzet Yeşilköy ve Şaşkınbakkal’a açılan iki şubesiyle artık İstanbul’da. Hem de Bitez dondurmasının perçinlenmiş lezzeti ve doğallığıyla.
Bitez dondurması 1995 yılından beri katkı maddesiz ve şeker ilavesiz dondurma üretiyor ve yirmiden fazla çeşidiyle dondurmanın mevsimlik değil 12 aylık bir tatlı olduğunu söylemeye çalışıyor. Dondurmalarını özel olarak yetiştirilmiş meyvelerden üreten Bitez Dondurmacısı, İstanbul’da açtığı iki şubeye de yüksek standartlarını taşımış durumda. Yüzde yüz doğal ve yüzde yüz lezzetli dondurma yemek isteyenler artık Bitez’deki bu tattan mahrum kalmayacaklar.
Üstelik dondurma içinde bulunduğumuz ramazan ayının tatlılarına da renk ve lezzet katabilir. İster tek başına, ister güllacın yanında ikram edebileceğiniz Bitez dondurması “ramazanda hafif tatlılar tüketin” diyen uzmanların tavsiyelerine de çok uygun. Lezzetli, doğal ve serin. Üstelik diyabet hastaları için üretilmiş özel seçenekleri de var.

Haberin Devamı

Mercimekli tarhana çorbası

Toz ya da parça tarhanayı derin bir kaba aktarıp üzerine 2 su bardağı ılık suyu ekleyin. Çatal ya da tel çırpacak yarımıyla karıştırarak iyice ezip bulamaç haline getirin. Diğer taraftan, domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını orta boy bir tencerede hafifçe kızdırdıktan sonra, üzerine rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika pişirdikten sonra suda ezilmiş tarhanayı domateslerin üzerine aktarın.
Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ılık haldeki et ya da tavuk suyunu yavaş yavaş tencereye aktarın. Tel çırpacak ya da tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak tarhananın topaklanmasını engelleyin. Tuz ve karabiberi de serpin.
Tarhana çorbası kaynamaya başlar başlamaz haşlanmış mercimeği tencereye aktarın. Çorbayı kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kuru naneyi katıp karıştırın.
İsterseniz üzerine, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ya da sadece pul biber gezdirip, sıcak sıcak servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

5 tepeleme yemek kaşığı tarhana
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta
boy domates
2 tatlı kaşığı
domates salçası
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı
kuru nane
2 çay kaşığı
kırmızı pul biber
8-9 su bardağı ılık et ya da tavuk suyu

6 kişilik

Hazırlama
süresi

20 dakika

Pişirme
süresi

30 dakika

Yazarın Tüm Yazıları