Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

“Bir Parça Müzik” ile gerçeğe dönüşen bir hayal…

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

Hemen herkesin gerçekleşmesini umutla beklediği bir hayali vardır. Kimileri yalnız kendisini ilgilendiren hayaller kurar, kimileri ise başkalarını da alır hayallerinin içine. Kimileri bir mucize bekler hayalinin gerçeğe dönüşmesi için, kimileri ise çaba verir./images/100/0x0/55eb521bf018fbb8f8b9b51b

Timur Soyoğuz, hayallerini gerçekleştirebilmek için çaba verenlerden. Onu, çabalarının sonucunu gördüğü; bir başka deyişle en büyük hayalini gerçekleştirdiği gece tanıdım. Önce, nasıl olup ta bu güzel gecenin parçası olabildiğimi anlatayım sizlere.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Tomurcuk Vakfı Sanat Danışmanı Günsu Saraçoğlu’dan “Genç Sanatçı'dan Tomurcuk Vakfı Zihinsel Engelli Çocuklarına Destek Konseri” başlıklı bir e-posta aldım.  "Genç sanatçı Timur Soyoğuz ve müzisyen arkadaşları; Türkçe Pop ve Klasik Türk Müziği repertuarından oluşan “Bir Parça Müzik / a piece of music” isimli konserlerinin bilet satışlarından elde edilecek geliri, zihinsel engelli çocuklara destek veren Tomurcuk Vakfı’na  bağışlayacaklar." deniliyordu bu e-postada. Önce konserin gerçekleştirileceği mekân olan Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni, ardından Tomurcuk Vakfı’nı arayarak konser biletine nasıl erişebileceğimi öğrendim. Ardından, bana verilen banka hesap numarasına havale yaparak kendim ve iki arkadaşım için bilet ayırttım. Tüm bunları yaparken Timur Soyoğuz’un müziği ile en küçük bir fikrim bile yoktu. Bir enstrüman mı çalıyordu, ses sanatçısı mıydı?.. İnanın hiç bilmiyordum… Zaten benim için önemli de değildi bu. Önemli olan, genç bir sanatçının engelli çocukları düşünüyor ve onlar için bir şeyler yapmak istiyor oluşuydu.

Haberin Devamı

Konser gecesi sahne alıncaya kadar öğrenmedim Timur Soyoğuz’un müzik kariyerinin hangi dalda olduğunu. Ve o gece, engelli çocuklar için sahneye çıkan bu genç sanatçı olağanüstü sesi ile büyüledi beni. Söylediği ilk şarkının ardından, “Benim bir hayalim vardı, bu gece o hayal gerçek oldu.” dedi bizlere. Sonra da, bir buçuk saat boyunca, hayranı olduğu Sezen Aksu şarkılarından derlenmiş bir repertuarla birlikte oldu bizlerle. Ve bu bir buçuk saatin sonunda, yine Sezen Aksu’nun “Yarim İstanbul” şarkısı ile bitirdi konserinin ilk yarısını.

Haberin Devamı

Konserin ikinci yarısı Tomurcuk Vakfı Perküsyon Grubu’nun dinletisi ile başladı. Grup, genç müzik öğretmenlerinin şefliğinde harika bir performans sergiledi. Perküsyon Grubu’nun ardından tekrar sahneye çıkan Timur Soyoğuz ve arkadaşları bu kez Türk Sanat Müziği'nin ölümsüz eserlerini seslendirdiler. Konser, genç sanatçının Tomurcuk Vakfı Perküsyon Grubu üyeleri ile birlikte seslendirdiği bir parça ile sona erdi.

Müziğin aslında mesleği değil hobisi olduğunu öğrendim o gece, henüz 25 yaşındaki bu genç sanatçının. Halen özel bir bankada çalışıyor kendisi. Hafta sonları ise, bazı özel mekânlarda sahne alarak tatmin ediyor müzik tutkusunu. Tomurcuk Vakfı ile, bu vakfın gönüllü resim öğretmeni olan ablası sayesinde kesişmiş yolları. Bu kesişme Timur’un en büyük hayalinin gerçekleşmesi yolundaki ilk adım olmuş.

Haberin Devamı

O gece, Tomurcuk Vakfı’nın çocukları başta olmak üzere, hepimiz çok eğlendik. Oraya bir gazeteciden çok bir dinleyici olarak gitmiş bulunduğumdan yazıma ekleyecek bir kayıt alamadım ne yazık ki. Arzu edenleriniz aşağıda verdiğim linklerden youtube’a girerek Timur Soyoğuz‘dan sözü geçen konserde kaydedilmiş iki Sezen Aksu şarkısını dinleyebilirler.


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Hqwq15LV2F4#at=19
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UNxfyGvUoVk


“Bir Parça Müzik” ile gerçeğe dönüşen bir hayal…

Biraz da konserin gerçekleştiği mekân olan Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nden söz etmek isterim. Ben o gece ilk kez gittim bu merkeze. Girişinde oldukça düzgün bir rampa bulunan, asansörleri yeterince geniş bir kültür merkezi burası. Ancak konser salonunda bedensel engelliler hiçbir şekilde düşünülmemiş. Belediye görevlileri beni görünce eksiklerini fark ettiler ve yaz aylarında bunu telafi edeceklerini ifade ettiler. Bu da gösteriyor ki; biz engelliler sokağa çıkmalı ve kendimizi göstermeliyiz. Biz kendimizi göstermedikçe, bu eksikler tamamlanamayacak.

Haberin Devamı

Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...


 

Yazarın Tüm Yazıları