Beyaz kıyafetler, muska ve ölüm vedası

RUMUZ: BURÇ Birkaç gün önce çok etkilendiğim bir rüya gördüm. Havuza

girmek için yürürken yolda koluma kolluk takıyorum, sonra kolluklar sıkıyor ve yolda atıyorum. Tanımadığım iki adam onları çöpe atıyordu. Bu sırada, her zaman taşıdığım muska ıslanmasın diye çıkartıp kırmızı bir arabanın üstüne koyuyorum, ama araba o an hareket edip gidiyor, ben havuza gidiyorum. Üstümde beyaz bir mayo var, havuza girmeden beyaz bir terlik giriyorum. Sonra su soğuk olduğu için, havuzdan çıkıp arkama bakıyorum ve bulanık bir deniz oluyor. Denize de giriyorum ama çıkmakta zorlanıyorum.

Ayaklarım kumlara yapışıyor, o an iskeleye tutunarak zar zor çıkıyorum. Yolda bir pankart görüyorum, abimin öldüğünü yazıyor. Hemen annemi arıyorum ve haberin doğru olduğunu, babamın kalp krizi geçirdiğini, bunu duyan abimin de öldüğünü söylüyor. Hemen eve gidiyorum, yolda üç tane, kısa saçlı uzun burunlu birbirine benzer beyaz pantolonlu kadın görüyorum. Eve giriyorum, anneme sarılıyorum, sakin olmasını söylüyorum. O sırada, evde mevlüt okunduğunu anlıyorum. O anda, kapı çalıyor ve abimle babam geliyorlar, bir saatleri olduğunu, vedalaşmak için geldiklerini belirtiyorlar ve ikisinde de beyaz giysiler bulunuyor. Yalnız abimin kot pantolonunu net hatırlıyorum, ben onlara dua ettikçe abimin pantolonunun rengi açılıyor ve oda beyazlaşıyordu. Sonra ikisi de kalkıyor ve tam kapıdan çıkarken kapının eşiğinden dönüyorlardı.


Yorum: Deniz, kum, kolluklar ve havuz, içinde bulunduğumuz yaz sezonu nedeniyle yapılan günlük planların(tatille veya yakında bulunan bir havuzla ilgili) ve medyada görülen sahnelerin rüyanıza yansıması, yani rastlantısal bir rüya. Rüyanızda babanızın kalp krizi geçirmesi ve bunu duyan abinizin yaşamını yitirmesi ise, son günlerde, gerçek yaşamınızda, özellikle ailenin erkeklerini ilgilendiren, endişe verici, stresli olaylar yaşandığına işaret ediyor. Rüyada görülen pantolon, özgürlük sembolüdür, dolayısıyla, rüyanızda abinizin pantolon renginin açılması, gerçek yaşamdaki endişe veren olayların, abinizin özgürlüğünün kısıtlanması veya onun özgürlüğü kısıtlanıyormuş gibi hissetmesiyle ilgili olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları