Behzat Ç. yeniden görev başında

Yılın merakla beklenen yerli yapımlarından “Behzat Ç. Ankara Yanıyor” Behzat Ç. kitaplarında olmayan yeni bir hikâye anlatıyor. Hollywood’un gişe canavarlarından Thor da ikinci serüveni “Thor: Karanlık Dünya”da karanlıkla savaşıyor. Komedi arayanlara “Last Vegas”, çocuk izleyicilere de “Kahraman İkili” ve “Acemi Gladyatör” haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

Behzat Ç. Ankara Yanıyor
Yönetmen: Serdar Akar
2013/Türkiye/103’

Ekranların fenomen dizisi “Behzat Ç.”nin sinema serüveni devam ediyor. Çekimleri Ankara ve Kıbrıs’ta gerçekleşen filmin senaryosu aynı zamanda dizinin de senaristi olan Ercan Mehmet Erdem’e ait. Erdal Beşikçioğlu, Sanem Çelik, Nejat İşler’i buluşturan filmin konusu ise şöyle: Behzat Ç.’nin yokluğunda Cinayet Büronun başına Himmet adında bir Baş komiser atanmıştır. İçişleri Bakanının öldürülmesi teşkilatta büyük bir çalkantıya yol açınca Himmet de bunu kendi açısından bir fırsata dönüştürmeye karar verir ve ekibini Terörle Mücadeleye yardımcı olmaya yönlendirir. İçişleri Bakanı öldürülmeden önce Cinayet Büro ekibi Hakkı adında bir bakkalın ve Alman Konsolosluğunda görevli Hans adında bir Almanın cinayeti üzerinde çalışmaktadır. Alman Hükümeti, cinayete gözlemci olarak Ulrike adında bir polisini görevlendirmiştir. Baş komiser Himmet, bakkal ve Almanın cinayetlerine öncelik vermez. Tahsin de bu cinayetlere bakması için Behzat Ç.’yi geçici olarak göreve çağırmaya karar verir. Ancak Behzat Ç. kararsızdır… Dizinin tutkunları kaçırmayacaktır.

Haberin Devamı

Özgür hindiler

Kahraman İkili
Free Birds
Yönetmen: Jimmy Hayward
2013/ABD/91’

“Kayıp Balık Nemo”, “Oyuncak Hikayesi” gibi filmlerde animasyoncu olarak çalışan, 2008’de “Horton Hears a Who!/Horton”da kamera arkasına geçen Jimmy Hayward’ın ikinci animasyonu, birbirinden tamamen zıt iki hindinin yılbaşı menüsünden hindileri çıkarmak için verdikleri mücadeleyi anlatıyor.

İtalya’dan animasyon

Acemi Gladyatör
Gladiators of Rome
Yönetmen: Iginio Straffi
2012/İtalya

Haftanın bir diğer animasyonu İtalya’dan geliyor. Bir an da tüm hayatı değişen ve istemediği halde gladyatör olmaya mecbur kalan küçük Timo’nun maceralarını anlatan film, sadece çocuk izleyicilere sesleniyor.

Thor karanlıkla savaşıyor

Thor: Karanlık Dünya
Thor: The Dark World
Yönetmen: Alan Taylor
2013/ABD/120’

Çizgi roman fabrikası Marvel’in kahramanlarından Thor, 2011 yılında ilk beyazperde macerasından alnının akıyla çıkmış, yapımcıların yüzünü fazlasıyla güldürmüştü. Chris Hemsworth ve Natalie Portman’ı bir kez daha izleyeceğimiz bu devam filminde kamera arkasına “Mad Men”, “Game of Thrones” gibi kalburüstü dizilerde yönetmenlik yapmış Alan Taylor geçiyor. Filmde Thor’u dünyayı ve 9 Diyarlar’ı, yaşı kainatın yaşına eş olan karanlık bir düşmandan kurtarmak için verdiği mücadelede izliyoruz.

Haberin Devamı

Usta aktörler aynı filmde

Last Vegas
Yönetmen: Jon Turteltaub
2013/ABD/105’

Grubun müzmin bekarı, yarı yaşındaki sevgilisiyle evlenmeyi kafasına koyunca, yaşına göre davranmayı bırakıp geçmişteki parlak günlerini yeniden yaşamaya karar veren dört eski dostun hikayesini anlatan film, Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman ve Kevin Kline gibi dört usta aktörü bir araya getirmesine rağmen kötü eleştiriler almaktan kurutulamadı.

Yazarın Tüm Yazıları