Mehmet Uğur Yüksel

Hayat mı daha etkileyici, filmler mi?

4 Ocak 2020
Haftanın öne çıkan üç filmi de gerçek olaylara dayanıyor. “Oz Büyücüsü”nün Dorothy’si Judy Garland’ın son yıllarını anlatan ve Renée Zellweger’e Altın Küre adaylığı getiren drama “Judy”, WingChun dövüş tekniğinin ustası Ip Man’in hayatından esinlenen serinin son filmi “Ip Man 4: Final” ve 2003’te yaşanan politik skandalı perdeye taşıyan “Resmi Sırlar”, biyografik filmlerden hoşlananlara sesleniyor.

Judy’nin son şarkısı

JUDY

Yönetmen: Rupert Goold
Oyuncular: Renée Zellweger, Jessie Buckley, Rufus Sewell, Michael Gambon
2019-İNGİLTERE-118’
BİYOGRAFİ, DRAM, ROMANTİK

İLK BAKIŞTA: 1939’da “Oz Büyücüsü”nde canlandırdığı Dorothy rolüyle büyük üne kavuşan ve sonrasında hayal kırıklıklarıyla örülü bir hayat süren oyuncu ve şarkıcı Judy Garland’ın son zamanlarına odaklanan filmin başrolünde Renée Zellweger var. Altın Küre’ye de aday olan oyuncunun Oscar adaylığına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Yazının Devamını Oku

HAFTANIN FİLMLERİ

28 Eylül 2019
Natalie Portman’ın bir pop yıldızına hayat ve performasıyla övüldüğü “Vox Lux”, haftanın en iyi seçimi. Ansel Elgort hayranlarına “Saka Kuşu” ve animasyon severler için de “Yeti Efsanesi” haftanın diğer seçenekleri…

VOX LUX

Yönetmen: Brady Corbet
Oyuncular: Natalie Portman, Jude Law, Stacy Martin, Jennifer Ehle
2019-ABD-114’
DRAM, MÜZİK

İLK BAKIŞTA: “The Chilhood of a Leader” ile yönetmenliği de deneyen Amerikalı oyuncu Brady Corbet’ın ikinci filminde Natalie Portman, bir pop yıldızına hayat veriyor.
NE ANLATIYOR: Celeste, 1999’da Amerika’da bir lisede silahlı bir saldırganın rehin aldığı sınıftadır ve ülkenin canlı yayında izlediği katliamdan sağ kurtulan tek öğrenci olur. Anma töreninde söylediği şarkıyla bir fenomene dönüşen Celeste, şöhret basamaklarını tırmanarak, dünyaca ünlü bir yıldıza dönüşecektir.

Yazının Devamını Oku

Haftanın filmleri

20 Eylül 2019
Geçen hafta prömiyerini yaptığı Venedik’te eleştirmenlerin yere göğe sığdıramadıkları, yılın merakla beklenen yapımlarından “Yıldızlara Doğru”, Brad Pitt başta olmak üzere yıldız kadroyla da ışıldayan bir bilimkurgu. Yerli sinema tutkunlarına “Görülmüştür” ve “Annem”, Rambo’nun beşinci sinema filmi “Rambo: Son Kan” haftanın diğer seçenekleri...

YILDIZLARA DOĞRU/AD ASTRA
Yönetmen: James Gray
Oyuncular: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Liv Tyler
2019-ABD, ÇİN, BREZİLYA-122’
MACERA, BİLİMKURGU, GERİLİM

İLK BAKIŞTA: “The Immigrant/Bir Zamanlar New York”, “The Lost City of Z/Kayıp Şehir Z” filmleriyle tanıdığımız James Gray’in ilk bilimkurgusu da olan filmde Brad Pitt başrolde. Geçtiğimiz hafta galasını yaptığı Venedik Film Festivali’nde olumlu eleştiriler alan film, Pitt dışındaki yıldız kadrosuyla da iştah uyandırıyor.

Yazının Devamını Oku

Şeytan markayı geceleri giyer

16 Ağustos 2019
Nisha Ganatra’nın senaryosunu yazdığı ve Emma Thompson ile başrolünü paylaştığı “Gece Kuşu”, yılın en iyi komedilerinden. 9 yıl sonra gelen devam filmiyle “Küçük Beyaz Yalanlar”, romantik komedi arayanlara çok satan roman uyarlaması “Sır Tutabilir misin?” ve animasyon severlere “Angry Birds Filmi 2”, haftanın diğer seçenekleri…

GECE KUŞU / LATE NIGHT

Yönetmen: Nisha Ganatra
Oyuncular: Emma Thompson, Mindy Kaling, Max Casella, Hugh Dancy
2019-ABD-129’
AKSİYON, MACERA, BİLİMKURGU, DRAM, ANİMASYON

İLK BAKIŞTA: Kanadalı kadın yönetmen Nisha Ganatra’nın yönettiği filmin eleştirmenlerce övülen senaryosu, filmin başrolünde de izleyeceğimiz Mindy Kaling’e ait. Emma Thompson’ın Meryl Streep’in “Şeytan Marka Giyer”deki Miranda’sını andıran Katherine rolüne katkısı filmin bir başka övgüsü.

Yazının Devamını Oku

Gölgede aşk ve intikam

11 Mayıs 2019
Çin sinemasının ustalarından Zhang Yimou’nun görsel şölene dönüşen son filmi “Gölge Savaşçı”, epik filmlerden hoşlananların özellikle perdede kaçırmaması gereken bir film. Mel Gibson ve Vince Vaughn’lu suç filmi “Adaletsiz”, korku arayanlara “Temizlikçi”, Emre Yeksan’ın ikinci filmi “Yuva” ve Pokémon hayranlarına “Pokemon Dedektif Pikachu”, haftanın diğer seçenekleri.

GÖLGE SAVAŞÇI/SHADOW
IMDB: 7.1 METACRITIC: 8.1 HÜRRİYET: 7
Yönetmen: Zhang Yimou
Oyuncular: Chao Deng, Li Sun, Ryan Zheng
2018-ÇİN, HONG KONG-116’
AKSİYON, DRAM, SAVAŞ

İLK BAKIŞTA: 2000’lerde çektiği “Kahraman” (2002) ve “Parlayan Hançerler” (2004) gibi filmlerle adını uluslararası alanda duyuran Zhang Yimou’nun ülkesi Çin’de ödüllere boğulan son filmi, yönetmenin köklerine dönüşünü müjdeliyor.

Yazının Devamını Oku

Juliette Binoche haftası

3 Mayıs 2019
Fransız sinemasının efsanevi aktrislerinden Juliette Binoche, bu hafta iki filmiyle birden karşımızda. Claire Denis’nin nefes kesici bilimkurgusu “High Life” ve Olivier Assayas komedisi “Çifte Hayatlar”da izleyeceğimiz oyuncu, her iki filmde de harika! İspanyol komedisi “Şampiyonlar” ve iflah olmaz aksiyon tutkunlarına “Suikastçı”, haftanın diğer seçenekleri…

Yaşam başka yerde
IMDB: 6,1 METACRITIC: 75 HÜRRİYET: 9
Yönetmen: Claire Denis
Oyuncular: Robert Pattinson, Juliette Binoche, Mia Goth
2018-İNGİLTERE, FRANSA, ALMANYA, POLONYA-113’
MACERA, DRAM, BİLİMKURGU

İLK BAKIŞTA: Yaşayan en iyi yönetmenlerden Claire Denis’nin ilk bilimkurgusu, senaryosunu da kadim ortak yazarı Jean-Pol Fargeau ile birlikte yazdılar. Tüm oyuncuların, çekimlerin yapıldığı Köln’deki Avrupa Uzay Ajansı’nda astronot eğitimi aldığını da not düşelim.

Yazının Devamını Oku

Bu takıntılar nereye kadar

19 Nisan 2019
Nicole Kidman’a Altın Küre adaylığı getiren Karyn Kusama filmi “Destroyer” ve Mads Mikkelsen’in tek kişilik şovuna dönüşen “Arctic”, haftanın en iyi seçenekleri…

GRETA
IMDB: 6.2 METACRITIC: 54 HÜRRİYET: 5
Yönetmen: Neil Jordan
Oyuncular: Isabelle Huppert, Chloe Grace Moretz, Maika Monroe
2018-İRLANDA, ABD-98’
DRAM, GİZEM, GERİLİM

İLK BAKIŞTA: Isabelle Huppert’i “The Piano Teacher / Piyanist”ten sonra yeniden piyanist rolünde izleyeceğimiz filmde, Chloe Grace Moretz Huppert’in takıntılı hayranı rolünde.

Yazının Devamını Oku

Haftanın filmleri

5 Nisan 2019
80’lerin meşhur korku filmlerinden “Hayvan Mezarlığı”, 20 yıl sonra yeniden perdede. Robert Redford’un performansıyla öne çıkan “İhtiyar Adam ve Silah”, Tim Burton’ın Disney uyarlaması “Dumbo” ve yılın süper kahraman filmlerinden “Shazam: 6 Güç”, haftanın diğer seçenekleri...

HAYVANLARIN RUHU HEP YAŞAYACAK
HAYVAN MEZARLIĞI / PET SEMATARY
IMDB: 7,1 METACRITIC: 7,1 HÜRRİYET: 6,5

Yönetmen: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer
Oyuncular: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow
2019-ABD-116’
KORKU, GERİLİM

İLK BAKIŞTA:

Yazının Devamını Oku