Haftanın filmleri

80’lerin meşhur korku filmlerinden “Hayvan Mezarlığı”, 20 yıl sonra yeniden perdede. Robert Redford’un performansıyla öne çıkan “İhtiyar Adam ve Silah”, Tim Burton’ın Disney uyarlaması “Dumbo” ve yılın süper kahraman filmlerinden “Shazam: 6 Güç”, haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

HAYVANLARIN RUHU HEP YAŞAYACAK
HAYVAN MEZARLIĞI / PET SEMATARY
IMDB: 7,1 METACRITIC: 7,1 HÜRRİYET: 6,5

Yönetmen: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer
Oyuncular: Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow
2019-ABD-116’
KORKU, GERİLİM

İLK BAKIŞTA: Stephen King’in en önemli romanlarından biri olan “Hayvan Mezarlığı” 20 yıl sonra yeniden perdede. Yılın beklenen korku yapımlarından biri olan film, 2009’da çektikleri “Absence” ve “Starry Eyes / Şeytanın Gözleri” (2011) filmleriyle tanıdığımız ikili Kevin Kölsch ile Dennis Widmyer’a emanet.
NE ANLATIYOR: Karısı Rachel ve iki küçük çocuğuyla birlikte Boston’dan kırsal Maine’e taşınan Dr. Louis Creed, ailesiyle evinin yakınındaki ormanın derinliklerinde gizemli bir mezarlığı keşfeder. Louis, yaşadığı bir trajediden sonra garip komşusu Jud Crandall’a gider ve korkunç sonuçlara yol açacak bilinmez bir kötülüğü serbest bırakarak tehlikeli bir zincir reaksiyonu başlatır.
SON KARAR: 80’lerin meşhur korku filmini günümüze uyarlayan ve ilk versiyona göre daha fazla korku ve kara mizah barındıran film, türün tutkunlarına iyi gelecek.

Haberin Devamı

ESKİ USUL SUÇLAR
İHTİYAR ADAM VE SİLAH / THE OLD MAN & THE GUN
IMDB: 6,8 METACRITIC: 8 HÜRRİYET: 6,5

Yönetmen: David Lowery
Oyuncular: Robert Redford, Sissy Spacek, Casey Affleck
2018-ABD-93’
SUÇ, KOMEDİ, BİYOGRAFİ

İLK BAKIŞTA: “Ain’t Them Bodies Saints” (2013) ve “A Ghost Story” (2017) ile yakından tanıdığımız bağımsız yönetmen David Lowery’nin David Grann’ın 2003 yılında The New Yorker dergisinde yayınlanan makalesinden uyarlayıp yönettiği film, sayısız kere hapisten kaçan ve 70 yaşında son soygununa çıkan Forrest Tucker’ın gerçek yaşam hikâyesinden esinleniyor.
NE ANLATIYOR: Tucker, 70 yaşına kadar tam 18 kez hapishaneden kaçıp bir dizi banka soygununa imza atmış bir soyguncudur. Amerika’nın çeşitli kentlerinde soygunlara devam ederken, kamuoyunun desteğini de almıştır. Bu esnada dedektif John Hunt çeteyi çökertmeyi kafasına koymuştur.
SON KARAR: Altın Küre adaylığı dışında ödül sezonunda görmezden gelinse de Robert Redford’un performansı çok iyi. Elisabeth Moss, Tom Waits, Danny Glover gibi isimlerin de yer aldığı film, eski usul suç hikâyelerini özleyenleri mutlu edecek.

Haberin Devamı

GÜÇ BENDE ARTIK!
SHAZAM: 6 GÜÇ / SHAZAM
IMDB: 8,3 METACRITIC: 7,5 HÜRRİYET: 6

Yönetmen: David F. Sandberg
Oyuncular: Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer
2019-ABD-132’
KOMEDİ, BİLİMKURGU, MACERA

İLK BAKIŞTA: DC çizgi romanlarının 1939 yılında yaratılan süper kahramanı Shazam, nihayet perdede. Yönetmen koltuğunda ise “Lights Out / Işıklar Sönünce” ve “Annabelle: Creation / Annabelle: Kötülüğün Doğuşu” gibi korku filmleriyle tanıdığımız David F. Sandberg var.
NE ANLATIYOR: 14 yaşındaki Billy Batson, Shazam diye bağırdığı zaman, eski zamanlardan kalan bir büyücü sayesinde, yetişkin süper kahraman Shazam’a dönüşür.
SON KARAR: Eleştirmenler de, gişedeki başarısına bakılırsa seyirci de “Shazam”ın en yaratıcı süper kahraman filmlerinden biri olduğu konusunda hemfikir. Eğlenceli seçenek arayanlar için birebir.

Haberin Devamı

BURTON'IN UÇAMAYAN FİLİ
DUMBO
IMDB: 6,8 METACRITIC: 5,1 HÜRRİYET: 3
Yönetmen: J Tim Burton
Oyuncular: Colin Farrell, Eva Green, Michael Keaton, Danny DeVito
2019-ABD-112’
MACERA, AİLE, FANTASTİK

İLK BAKIŞTA: Disney’in 1941 yapımlı klasik animasyonuna Tim Burton’dan live-action yorum.
NE ANLATIYOR: Sirk sahibi Max Medici, eski yıldız Holt Farrier ile çocukları Milly ve Joe’yu, çok büyük kulakları yüzünden sirkte alay konusu olan yavru bir filin bakımı için işe alır. Ancak, Dumbo’nun uçabildiğini farketmeleriyle, büyük eğlence merkezi Dreamland için hayvanları toplayan girişimci V. A. Vandevere’nin ilgisini çeken sirk muhteşem bir dönüşüm yaşar.
SON KARAR: Burton’ın özgün sinemasının yıllar geçtikçe pazar televizyon filmlerine dönüşmesini üzülerek izleyenlerdenseniz, “Dumbo”nun da aynı hayal kırıklığını yaratacağını baştan söyleyelim. Aile filmi arıyorsanız da doğru seçim.

Haberin Devamı

BUNLAR DA VAR

HABABAM SINIFI YENİDEN Yönetmen: Doğa Can Anafarta / 2019, TÜRKİYE, KOMEDİ
Rıfat Ilgaz’ın eseri Hababam Sınıfı’ndan esinlenerek çekilen yeni Hababam Sınıfı filminde, Altan Erkekli, Toygan Avanoğlu, Hande Katipoğlu gibi isimler rol alıyor.

BENDEN HİKÂYESİ Yönetmen: Onur Barış / 2018, TÜRKİYE, BELGESEL
Sait Faik’in yaşamını kendi hikâyeleri eşliğinde anlatan belgeselde, yazarı Mert Barış canlandırıyor.

SUÇ UNSURU Yönetmen: Süleyman Arda Eminçe / 2018, TÜRKİYE, KOMEDİ-SUÇ
Birlikte yaşayan iki yakın arkadaş Celal ve Buğra’nın evine polis tarafından baskın yapılması sonrası gelişen olayları anaçtan filmde, Koray Erkök ve Bülent Çolak rol alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları