Bebeğimin ölümüne neden olanlar beraat etti

Eşimin doğum yaptığı hastane, bebeğimin ölümüne neden oldu. Tabipler Odası ve İl Sağlık Müdürlüğü hastane personelini hatalı bulmasına rağmen mahkemeden beraat kararı çıktı.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, bu, değerli köşene üçüncü yazışım. İlk yazımda eşime senin aracılığınla evlenme teklif etmiştim. İkincisinde ise çok acı bir olayı; evladımın doğum anında ölümünü anlatmıştım sana. 31 Mart 2010 tarihinde bu acı olayı okuyucularınla paylaşmıştın.
O yazımda çocuğumu hastanedeki personel hatasından nasıl kaybettiğimi anlatmış ve senin aracılığınla bana bu konuda yardımcı olabilecek insanlara ulaşmak istemiştim.
Yazıma köşende yer verdiğin gün sayısız telefon ve başsağlığı mesajı aldım. Beni çeşitli hastanelerden insanlar aradı. En önemlisi, Tabipler Odası bana ulaştı.
Tabipler Odası ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne yaptığım şikâyet başvurusu sonucu her iki kuruluş da çocuğumun vefatı olayını incelemeye aldı. Yetkili doktorlar, hastane personeliyle görüştü ve çeşitli incelemeler yaptı.
Tabipler Odası, çocuğumun doğumunu gerçekleştiren doktoru bir ay meslekten men etti. İl Sağlık Müdürlüğü ise hastanenin altyapı ve personel eksikliğinden ve organizasyon aksaklığı nedeniyle çocuğun ölümüne neden olunduğuna karar verdi.
Açılan davada her şey benim anlattıklarım ve yetkili kuruluşların aldıkları karar doğrultusunda ilerliyordu. Ama maalesef dava, hakim beyin hastane doktoru ve personeli hakkında vermiş olduğu beraat kararıyla sonuçlandı.
Bu karar, iki gün sonra kalp ameliyatı olacak babamı çok üzdü, eşimin günlerce gözyaşı durmadı, benim de adalete olan inancım sarsıldı.
Kendi kendimize, böyle karar alınıyorsa o zaman İl Sağlık Kurumları ve Tabipler Odası neden var diye düşünüyoruz. Fakat bir türlü cevap bulamıyoruz.
Ben evladımı kaybettim, davamı sonuna kadar sürdürmek, benim durumumdaki insanların sözcüsü olmak istiyorum.
Sizin köşeniz, gerçekten çok etkili. Yazımın köşenizde yayınlanmasını ve sizin aracılığınızla bu konuda bize ciddi yardımları olabilecek TV programları, gazete ve her türlü yayına çıkıp mahkemede ulaşamadığımız haklarımıza kavuşmak istiyoruz.
Amacımız, söz konusu hastanenin bizden sonraki hastalar için gerekli önlemleri almasını sağlamak, insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını anlatabilmek. Mahkemede beraat edebilirler ama vicdanen rahat edebiliyorlar mı, bunun vicdani sorgusunu yapmalarını sağlamak.
Her ne kadar beraat etmiş olsalar da onlara hakkımızı asla helal etmiyoruz. Gerçekler bir gün mutlaka su yüzüne çıkacak.
Köşenizde telefon numaramızı ve e-posta adresimizi yayınlarsanız, bize ulaşmak isteyenlere yol göstermiş olacaksınız ve bizi çok sevindireceksiniz.
Yardımlarınız için ailem adına sonsuz teşekkür ederim...
- Gebze’den Adem
0506 572 03 35
karbeyaz_53@hotmail.com

Haberin Devamı

Seni çok iyi hatırlıyorum, sevgili oğlum. Köşem aracılığıyla eşinle mutlu bir evlilik yapmıştınız.
Talihsiz bir hastane ve doktor hatası sonrası evladını kaybetmen beni de çok üzmüştü. Daha sonraki gelişmeler, Güzin Abla köşesinin etkisini çok güzel anlatıyor. Herkes senin için seferber olmuş baksana.
Ne yazık ki zaman zaman böyle üzücü olaylar meydana gelebiliyor. Adalet sisteminde, bizim nedenini bilemediğimiz bazı hatalar yapılabiliyor, haksız görünen kararlar alınabiliyor.
Davanı temyize taşıyabilirsin, karara itiraz edebilirsin sanırım. Bunu avukatlarla görüşmelisin.
Dilediğin gibi mail adresini telefonunu veriyorum, belki sana ulaşmak ve yardımcı olmak isteyenler çıkar. Tekrar başın sağ olsun oğlum.

Yazarın Tüm Yazıları