Bebeğimin cinsiyetini öğrenince şok yaşadım

Sevgili ablacığım, ben 23 yaşında genç bir kadınım.

Yakında bebeğim olacak, yani hamileyim. Hamileliğimin başından beri bebeğimin zaman zaman kız olduğunu zaman zaman ise erkek olduğunu düşünüp, hayaller kuruyor ve çok mutlu oluyordum. Bundan bir buçuk ay kadar önce, doktora kontrole gittiğimde bebeğimin cinsiyetini gösterebileceğini söyledi. Ben de o anda düşünmeden kabul ettim. Doktor bebeğimin erkek olacağını söylediğinde ise tüm hayallerim sönüverdi. Birden bir şok yaşadım sanki. Kısacası bebeğimin cinsiyetini öğrenmekten hiç hoşlanmadım. Onun erkek ya da kız olması önemli değildi. Ama ben hamileliğim süresince onun cinsiyetiyle ilgili çeşitli tahminler yürütürken, meğerse çok mutluymuşum. Şimdi onun bir erkek bebek olacağını bilmek bu hayallerimi yok etti. Bundan rahatsızlık duyuyorum. Keşke hiç öğrenmeseymişim... Bu normal mi?

RUMUZ: BEBEĞİM ERKEKMİŞ

Canım kızım, önce bebeğinin sağlıklı ve iyi huylu bir bebek olması için dua et. Bugüne kadar her şeyin normal gitmesine de... Bundan sonra bebeğinin cinsiyetiyle ilgili kurduğun hayallerin sona ermesinden duyduğun sıkıntıyı düşünelim. Bir anne olarak senin için önemli bir noktayı doktor bir anda kesip atıvermiş. Ancak madem bebeğinin cinsiyetini öğrenmek seni bu kadar huzursuz edecekti, doktora söyleyebilirdin. Cinsiyetini sana söylemezdi. Bugün bazı çiftler bebeği cinsiyetini bir an önce öğrenmek için sabırsızlanırken, bazıları da senin gibi önceden bilmek istemiyorlar. Bunu da doktora söyleyince, doktor ultrasonografide bebeğin cinsiyetini gördüğü halde anne ve babaya açıklamıyor.

Ama şu anda bu açıdan yapabileceğin bir şey yok. O halde, hayallerine yeni bir yön verebilirsin. Bundan sonra, düşüncelerini bir erkek bebeğin olacağı üzerine yoğunlaştırarak hayaller kurarsın. Onunla yaşayacağın güzellikleri düşünür hatta ileride yakışıklı bir oğlun olacağını bilerek bunun keyfini çıkarabilirsin. Ama acaba asıl seni üzen, gerçekte bir kız bebek beklerken, oğlun olacağı gerçeği mi? Bana sorarsan erkek ya da kız, her çocuğun değişik ve çok tatlı yönleri vardır... Önemli olan onu tüm sevginle sarabilmendir. Eğer çok kız istiyorsan, bir sonraki hamileliğine sakla bu hevesini, belki o kız olur... Allah sağlıklı, hayırlı, uzun ömürlü bir çocuk versin. Bu tür sorunlarla hamilelik dönemini stresli geçirmemelisin, yoksa bebeğin de huysuz ve sinirli bir bebek olur, çok çekersin bak karışmam...

Eşimin beni sevip sevmediğini nasıl anlarım

Sevgili Güzin Ablacığım; kendi ayakları üzerinde durabilen, ailesinin tek çocuğu olan bir kadınım. Bundan bir buçuk yıl önce üniversitede kendi mesleğimden olan eşimle tanışmıştım. Eşim, Doğu’da yetişmiş bir kişi. Biz daha nişanlıyken, beni eski sevgilisiyle aldattığını, öğrendim. Yine de ailem eşime çok sahip çıktığı için onunla evlenmek zorunda kaldım. Ben kendi memleketime gittiğimde o hanımla buluşmuş. Aynı zamanda bu kadın eşimin akrabası. O daha biz nişanlıyken bana telefon etti ve beraber olduklarını, eşimin beni sevmediğini, kendisini sevdiğini söyledi. Üstelik düşünün ki, bu kadın da nişanlıydı. Ben eşime durumu sorduğumda kızın kendisini tehdit ettiğini ve mecburen buluştuklarını söyledi. Eğer benimle buluşmazsan nişanlını ararım, demiş. Ben, ailem istediği için ve de eşime değer verdiğim için bir hata yapıp evlendim. Ama evlendiğim günden beri yüzüm gülmedi. Bu olayı unutamadım. Eşimin beni gerçekten sevmediğini düşünüyorum. Ve boşanmak istiyorum. O kadar mutsuzum ki. Asıl suç eşimde ama o bu olayı kafasına bile takmadı. Tek üzülen ben oldum anlayacağınız. Dilerim eşim de, o kadın da rahat yüzü görmesin. Ben ne yapayım; eşimin beni gerçekten sevip sevmediğini nasıl anlarım.

RUMUZ: ZOR DURUMDAYIM

Kızım saçmalıyorsun, eşin seni sevmese, seni almaz, onunla evlenirdi. Evlenmeden önce erkeklerin hayatına pek çok kadın girebiliyor, bilirsin. İlişki kurduğu kadınlar oluyor. Bu da onlardan biri işte. Böyle düşün... Seni asıl rahatsız eden sanırım, kadının sana telefon edip, eşinin kendisini sevdiğini söylemesi olmuş. Demek sen de eşini seviyorsun ki, bunun üzerinde bu kadar düşünüyor ve üzülüyorsun.

Belli ki kadın sizin huzurunuzu kaçırmak istemiş, belki eşinde gözü vardır, mutlu olmanızı istememiştir. Belki de gerçekten aralarında bir ilişki olmuş, ama bitmiştir...

Eşin sana karşı nasıl davranıyor? Seninle ilgili mi, seni düşünüyor mu, hastalandığında ilgileniyor mu? Seni sık sık dışarı götürüyor; istediğin bir şeyi alıyor mu? Cinsel yaşamınızda sana karşı sevgi ve şefkatli davranıyor mu?

Yoksa geceleri seni evde yalnız bırakıp, çıkıp gidiyor mu? Bu davranışları sana sevgisi hakkında yeterli bilgiyi verecektir.

Umarım dır dır yapıp onu evden uzaklaştırmıyorsundur. Eğer eşin gerçekten seni seviyorsa, bu hataya düşersen, senden uzaklaşır. Senden uzaklaşması demek ise, o kadının ekmeğine yağ sürmen demektir, unutma...

Yaşamım kábusa döndü

Bundan 8 ay önce çok ciddi dozda ilaç alıp intihara teşebbüs etmiştim. Hastanede tutanak tutması gereken güvenlik görevlisi bana henüz komaya girmek üzereyken yani kendimde değilken sorular sordu ve ben de çok saçma sapan şeyler söyledim. Kesinlikle gerçek olmayan, fakat suçlandığımı bildiğim bir konuyla ilgili aklıma ne gelirse anlattım. O günden sonra yaşamım kábusa döndü. Bu sayıklamalarım nedeniyle bir anda korkunç bir insan ilan edildim. İşimi gücümü kaybettim. Hiçbir yerde iş bulamaz oldum, o kadar abarttılar. Bunu itirafım olarak kabul ettiler... İnsanın narkozluyken ya da komaya girmek üzereyken sayıklamaları ne derece gerçek olabilir ki Güzin Abla?

RUMUZ: HAYATİ BİR KONU

Sevgili kızım, intihar nedenini yazmamışsın, ama benim bu konulardaki düşüncelerimi ve tepkimi biliyorsun. Yine de sayıkladıklarının seni neden bu derecede zor duruma düşündüğünü anlamadım. Biliyorsun, ilk ifadenin yarı koma durumunda alındığını belirtebilir, mahkemeye çıkıp, yeniden ifade vermek istediğini bildirebilirsin. Bir avukatla konuşmanı öneririm.
Yazarın Tüm Yazıları