Basından haber özetleri!

DİDİM’de yaşayan İngilizler, devlet hastanesine yardım toplamak amacıyla bir gece düzenledi. Hastanenin başhekimi, yapılan çağrıyı reddetti ve şöyle dedi: "Ben içki içmiyorum. İçkili yerde bulunmam, içki içilen yere doktorlarımı da göndermem."

Hiçbir hastane doktorunun katılmadığı gecede hastane için 4700 YTL toplandı.

Yılbaşından itibaren net 403 YTL olan asgari ücretle Türkiye yine Avrupa ülkelerinin çok gerisinde kaldı. Türkiye 2007 yılı için çalışanlara 2l5 Euro asgari ücret ödeyecek. Asgari ücret Lüksemburg’da 1503, İrlanda’da 1293, Hollanda’da 1273, İngiltere’de 1269 Euro.

Ankara’da tam bir rezalete dönüşen Atatürk Bulvarı ve Cinnah Kavşağı projesi diplomatik krize neden oldu. Polonya Büyükelçisi Grzegorz Michalski altgeçit yapılan yerde büyükelçilik binasına ve arazisine araçla giriş çıkış olanağı kalmadığını bildirdi. Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı’na üç kez nota verdi. Notalara yanıt alamayan büyükelçi, bunun üzerine Varşova’da kendi hükümetine başvuruda bulundu ve Türk hükümeti nezdinde girişimde bulunulmasını istedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, devlet hastanelerinin sosyal güvenlik kurumlarından 4 milyar YTL (4 katrilyon lira) alacağı bulunduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, üniversite hastanesinde SSK’dan sevk edilen hastalara hizmet vermeyi durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Üniversite hastanesinin devletten alacağının 10 trilyon liraya ulaştığını bildiren rektör şunları söyledi: "Hasta kendi ücretini öderse bakacağız. Bu koşullar altında hastane hizmeti verilemez. Malzeme aldığımız firmalara altı aydır para veremiyoruz. Öğretim üyesi hocalarımıza sekiz aydan beri performans kredisi ücretlerini ödeyemiyoruz."

Para bulamayan Ankara Üniversitesi arazisini satıyor. Üniversite, inşaatına başladığı yeni yerleşkeyi verilen ödeneklerle bitiremiyor. Çare Oran’da bulunan 38 dönümlük araziyi satmakta bulundu. Rektör Prof. Dr. Nusret Aras, "Altı yıl önce rektör olduğumda 5.5 milyon YTL ödenek vardı, şimdi bu parayı 3 milyon YTL’nin altına düşürdüler" dedi ve araziyi bu nedenle satışa çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi.

* * *

Bazıları ısrarla soruyor... "Hiç mi iyi haber yok?.." Elbette var. Örneğin, AKP ve iktidar yağcısı gazeteler manşet atıyor: "En alttaki fakir fukara kesimi ilk kez artıya geçti. Gelir dağılımı, adaletsizlikten adalete döndü. Orta ve alt gelir grupları zenginleşiyor!" Yaaa...

Size çok sevindirici bir haber daha vereyim.

Başkentin göbeğinde bulunan bizim Hürriyet Ankara Bürosu’nun, çevremizdeki konutların, bankaların, işyerlerinin ve büyükelçiliklerin elektriği belki bir yıldan beri ilk kez -dün bu yazıyı yazdığım saat 16.00’ya kadar- kesilmedi.

Daha güzel ve olumlu bir haber olamaz. 21. yüzyılda bunu başaranları kutluyorum!


THY AÇIKLAMASI

AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik’in şikáyeti üzerine görevine son verilen Selçuk Kaplan’la ilgili olarak önceki akşam geç saatlerde gönderilen THY açıklamasını özetliyorum:

"Eski çalışanımız Selçuk Kaplan hakkında yapılan tüm işlemler hukuka uygundur. Kendisine 1995-2003 yılları arasında çeşitli zamanlarda çeşitli davranışları nedeniyle uyarı, ikaz, ücret kesim cezaları verilmiştir.

Son olarak annesini yolcu etmeye gelen bir milletvekili
(Ömer Çelik) ile fazla bagaj nedeniyle gerginlik yaşanmasına neden olduğu, personelin görevi esnasında yolcuya karşı kullandığı terminoloji ve olumsuz davranışın, görevinin gerektirdiği incelik, sabır, nezaket, hoşgörü ve ağırbaşlılığı sergileyemediği hususları tespit edilmiştir. Çalışma düzeni, işindeki ve davranışlarındaki olumsuzluk ve değişik yıllarda birkaç kez çeşitli disiplin cezaları almış olduğu değerlendirilerek, işe iadesine ilişkin karar (mahkeme kararı) aynı kararda hükmedilen tazminatlar ödenmek suretiyle uygulanmamıştır.

THY hakkında kamuoyunda oluşabilecek yanlış anlamaların giderilmesi için bu açıklamamızı yayınlamanızı rica ederiz."


Teşekkür ederim. Ancak personelin geçmişte disiplin cezaları almış olması, ne yazık ki bir milletvekilinin annesini uğurlarken yaptığı şikáyet nedeniyle kovulmuş olmasına gerekçe oluşturmuyor.
Yazarın Tüm Yazıları