Aynadaki korkunç ses

RUMUZ: KORKUBen önceden çok dua eden biriydim. Yürürken bile içimden dua ederim.

Ama 3 ay önce staja başladım, malum iş hali, boşladım biraz. Geçen perşembe akşamı kendimi bir banyoda gördüm, ellerimi yıkayacakmışım ama okul lavabosu gibi çok büyük aynalar var. Hem de bir sürü, ama galiba o aynaların bazılarında televizyon ekranı türünde şeyler vardı. Sonra ben sessizce arkaya geçtim. Baktım bir ara var ve aradan bir koyuluk geliyor. Ama sanki yanan ateşin sisi gibi. Ben de birisi var diye düşündüm. Tam ellerimi yıkayacağım, arkamdaki aynadan birisi "Sen niye hep dua ediyorsun? Sen niye hep böylesin? Buraya gel" demeye başladı. Bir kız sesi resmen bana seslendi durdu.

Kaçmaya başladım, ama bu sefer kapıyı bulamadım. Dakikalarca kaçtım, çıkamıyorum, çığlıkta atamıyorum, ama deli gibi koşuyorum ve o ses sürekli "Gel gel" diye beni çağırıyor.

En sonunda bir çığlık attım "Anneeee" diye. Ama ne çığlık! İçeriden annem uyanmış sesime. Yarım saat kendime gelemedim. Sonradan kendime gelince, hatırladım yine o gece bir rüya daha görmüştüm. Bir mezarın üstünde bir kızla (sanki Ajda Pekkan gibi, ona benziyordu) otuyordum. Sonra o kız "Hadi gir" diyor. Ben ufak bir kapaktan mezara girmeye çalışıyorum. Ama ancak dizlerim sığdı. Ben de vazgeçtim. Aynı kız ardından bana "Bak buradan gir, baş tarafta yine kapak var, oradan çıkarsın" diyor. Girmek için kapağı açtığımda da sanki içeriden alacalı bir ışık geliyordu, düğün salonlarındaki gibi. Ama bu rüyada hiç korkmadım.

YORUM:
Gerçek hayatta dua etmeyi seven, düzenli olarak dua eden birisi olmanız, inançlı kişilik yapınızı gösteriyor. Yoğun iş yaşamınızın sizi hayatınızda önemli bir yere yerleştirdiğiniz bu eylemden uzak tutmasının bilinçaltınızda oluşturduğu olumsuz etki ve sanırım çevrenizde sizi olumsuz etkileyen veya sizin yaşam biçiminizi ters bir yönde etkilemeye hatta yönlendirmeye çalışan bir bayan sesi ile yansımış. Mezara girmemeniz veya içeri girdiğinizde gördüğünüz ışık, tüm manipülasyonlara rağmen, içine çekildiğiniz ortamdan uzak durmayı başardığınızın göstergesi. Ancak, sizi bu kadar çok üzen bir ortam ya da sizi rahatsız eden bir kişi varsa, bu kişiyi tespit edip, rahatsızlıklarınızın nedenlerini birer başlık altında kategorize etmeniz, bu rahatsızlıklarınızı çözmenize yardımcı olacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları