Anne adaylarına ücretsiz eğitim

Aralık Derneği, ocak ve şubat ayları boyunca Cadbury Kent sponsorluğunda "Anne ve Çocuk" eğitim programları düzenleyecek.

Derneğin kurucuları Elif Dürüst ile Şirin Yalçın, bu ücretsiz eğitimle ilgili şunları söylüyor: "Anne adayları bebeklerinin doğumunu beklerken fiziksel çevreyi ve koşullarını ailelerine katılan bu yeni bireye göre hazırlamaya çalışırlar. Bu süreçte pek çok güzel hayalin yanı sıra zaman zaman olumsuz, karabasanlı ve endişeli düşünceler de belirebilir. ’Anne ve Çocuk’ eğitim programlarında bu süreci en sorunsuz şekilde yaşama, doğru anne-bebek ilişkileri kurma, 0-3 yaş arası bebeklerin ruhsal gelişimlerini ve ihtiyaçlarını öğrenme gibi konular hakkında bilgiler verilecek. İnteraktif bir sohbet formatında yapılacak programın eğitmeni ise Uzm. Psikolojik Danışman Pınar Kılıçer..." Ocak ayında perşembe veya cuma günleri saat 11:00-13:00 arası, şubat ayında ise sadece cuma günleri saat 11:00-13:00 arası ücretsiz olarak verilecek olan bu dört haftalık programa katılmak için (0212) 258 69 65 numaralı telefondan Aralık Derneği’ne kaydınızı yaptırmanız gerekiyor.

Münir Özkul’a saygı gecesi

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen "Ustalara Saygı" etkinlikleri, önceki akşam Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde yapılan "Münir Özkul Gecesi" ile sürdü. İsmini Türk sinema tarihine "Hababam Sınıfı"nın Mahmut Hoca’sı olarak yazdıran Özkul’un gecesine sanatçının kızı Güner Özkul ve yakın dostları katıldı. Usta oyuncu ise doktorunun "Hava çok soğuk" uyarısını dikkate aldığı için gecede bulunamadı. Güner Özkul, babasına gösterilen saygıdan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Bayram Şile’de yılbaşı Prag’da

Güler Yiğit ile hayat arkadaşı Halil Değer, geçtiğimiz hafta sonu Şeb-i Arus törenlerini izlemek üzere Konya’ya gitmişti. Çift, önceki gün İstanbul’a döndü. Dört günlük bayram tatilini Şile’deki çiftlik evinde geçireceklerini söyleyen Yiğit ve Değer, yeni yıla ise Prag’da gireceklermiş.

Dostlara özel yeni yıl partisi

Tuvana Büyükçınar, Selim Demir ve Arda Can’ın sahibi oldukları A46 Organizasyon, Seyrantepe showroom’larında sınırlı sayıda kişinin davetli olduğu alternatif bir yılbaşı partisi verecek. Bu parti, halka açık olmayacak ve sadece davetliler kendi arkadaşlarını çağırabilecek. Öğrendiğime göre partide birçok çılgın şov ve dört DJ’in yanı sıra sürpriz bir isim de solistlik yapacakmış. Öte yandan, düzenlediği sıra dışı partilerle ünlü Melisa Çakarlar da bu parti organizyonu için A46 ekibine destek veriyormuş.

Gündüz kokteyl akşam defile

Zen Diamond Girne mağazasının açılışı, önceki gün iş ve sosyal hayatın ünlü isimlerinin katıldığı bir kokteylle gerçekleşti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ferdi Sabit Soyer’in de katıldığı bu açılışın ardından, akşam da Jasmine Court Hotel’de özel bir davet verildi. Bu özel gecede Elif Ece Uzun, Çiğdem Çavaş, Nadejda Özçelik, Serpil Özkol ve Cennet Erol’un görev aldığı bir mini defileyle mücevher koleksiyonu tanıtıldı.

AVRUPA’YI DOLAŞACAK

Özlem Özbay, Ankara ve Antalya’dan sonra üçüncü mağazasını İstanbul-Teşvikiye’de geçtiğimiz ay açtı. Oksijen adlı mağazada abiyeden günlük kıyafete ve aksesuvara kadar pek çok ürün çeşidini satışa sunan, müşterileri arasında Özlem Önal, Elif Dürüst, Şirin Yalçın ve Aylin Tahincioğlu’nun da bulunduğu Özlem Hanım’ın keyfine diyecek yok. Mağazanın gördüğü ilgiden çok memnun kalan Özbay, kendini ödüllendirmek için bayram tatilini fırsat bilip, Avrupa turuna çıkmış duyduğuma göre...

2008’i erken karşıladılar

Hakan Yangın’ın sahibi olduğu WMC Reklam ve İletişim Grubu, yeni yılı erken karşıladı. WMC müşterileri ile çalışanları, geçtiğimiz akşam WMC Cafe Bar’da verilen yeni yıl partisinde bir araya geldi. Kurulan ışık sistemi ile bambaşka bir ambiyansın yaratıldığı mekán, ENBE Orkestrası’nın müzikleriyle hareketlendi. Sonrasında ise konuklar, DJ Tuluğ’un seçtiği müziklerle geç saatlere kadar eğlenceye devam etti.

Başkanın müthiş değişimi

Fenerbahçe Spor Kulübü 100. Yıl Spor ve Bilim Kongresi, geçtiğimiz hafta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. "Spor ve Yerel Yönetimler" başlıklı kongrenin ilk gününde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan ve Ortakent-Yahşi Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon sunumlarını yapmak üzere kürsüye çıktı. Bu arada Kocadon’daki değişim de gözümden kaçmadı. İki ay öncesine oranla görünümü epey farklı, daha doğrusu dinamikti... Saçlarını uzatan, spor kıyafetler seçen Kocadon, alışılmış klasik başkan modelinden çok farklıydı.

Bayramda caz keyfi

Antalya-Lara’daki Club Hotel Sera, Kurban Bayramı’nda konukları için özel bir program hazırladı. Kerem Görsev Trio ve Dolapdere Big Gang’in sahne alacağı programda, sıra dışı içki sunumuyla ünlenen Alcoholoco’nun dünya şampiyonu barmenleri de şov yapacak. Bodrum-Türkbükü’nün ünlü DJ’i Tulu ise bayram boyunca müzikleriyle konukları coşturacak.
Yazarın Tüm Yazıları