Ankara'ya üç saat

Ankara’da en çok sarf ettiğimiz ve duyduğumuz cümlelerden biridir, “Gidecek yer yok.” Yeni bir renk yaratmaz, şehrin saklı güzelliklerinin peşine düşmez, nelerden keyif aldığımızı bile bilmez, koltuğumuzdan kalkmadan bir nefeste söyleyiveririz...

Haberin Devamı

Bu durumun farkında olan ‘Ankaraya3saat’, kentte ve Ankara’ya üç saatlik mesafede keşfettiği, keyif aldığı yerleri, tanıştığı insanları ve hikayeleri kaleme alıyor. ankaraya3saat.com internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebileceğiniz kimliği saklı yazar, kente bakışını şu cümlelerle anlatıyor:

KOCAMAN BİR KIRAATHANE

“Benim şimdilik durağım, Ankara. Enteresan bir şehir. En sevdiğim tanımını birileri zamanında yapmış: ‘Kocaman bir kıraathane gibi…’ Seçenekler hep duvarlar arkasında. Bu şehir, her şeyin ortasında ama her şeyden bir o kadar uzak. Mahremiyeti var, mahrumiyeti var. İyi niyeti bol ama heyecanı biraz eksik. Görünüşüne karar veremeyip, biraz oradan biraz buradan şekil yapmaya çalışan ergenlere benziyor. Şehrin özünü bulabileceğin yerlerin sayısı sınırlı olsa da bulduklarının sağlam karakteri Ankara’yı sevdirmeye yetiyor.”
Sevdiği mekanlar ile dükkanları da takipçileriyle paylaşan Ankaraya3saat, kentin sınırlı sayıdaki güzelliklerini yaşatmak içinse şu öneride bulunuyor:

Haberin Devamı

ESNAFIN KAPISINI ÇAL

“Esnaftan alınanla, bir aile geçindirirsin, bir hayali gerçekleştirirsin, şehrin kültürünün devamlılığını sağlarsın. Nesilden nesile geçecek anılar yaratırsın. Onlardan sadece bir mal almazsın; bir sohbet, bir hikaye, bir ders, bir zevk, bir duruş alırsın. Ankara’da ister oturduğun, ister dolaştığın mahalledeki esnafların kapısını çal. Senin de uğrak bir fırının, manavın, terzin olsun.”
Artık akan suları durduran “Gidecek yer yok” mazeretine sığınmaktan vazgeçelim. Önce kapının, sonra alışkanlıklarımızın dışına çıkarsak, bir sokak müzisyeniyle, bir parkla, bir hayat hikayesiyle, sanatla, yaşamla tanış olacağız. Sesi duyulmayanları, bilinmeyenleri, parlayamayanları ise hiç sapmadığımız o sokaklarda bulacağız...

Ankaraya üç saat

PARAYLA DEĞİL ‘TAKAS’LA

Ankara’nın iki güzide rengi Lavarla ve Kakule Kahve, kentlinin yoğun ilgi gösterdiği takas pazarlarının üçüncüsünü bugün gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl ekim ve kasım ayında etkinliğe kapılarını açan Kakule Kahve, bir kez daha “Parayla değil Takas’la” diyecek. Önceki etkinliklerde kimi katılımcı bir sosyal medya beğenisine bir dilim kek vermiş, kimi fal bakma becerisini bir montla takas etmiş, bir başka katılımcı ise bornoz verip kitap almıştı.
2012 yılında yola koyulan ve kilometreleri aşıp binlerce çocuğa ulaşan Kitap Bankosu da etkinlikte yer alacak. Oluşum, takaslamak için çocuk kitapları bekliyor. Bugün 12.00’de başlayacak ve 19.00’a kadar devam edecek bu renkli etkinliği kaçırmayın.

Yazarın Tüm Yazıları