Ankara’da çay İstanbul suyuyla pişiriliyormuş

HAFTA Sonu ailemle Dikmen Vadisi’ne gittim. Biraz dolaşıp çay içmek için büfe bahçesine otorduk ve çay istedik.

Çayı içip hesabı ödemek istediğimde bir bardak çayın 2 TL olduğunu öğrenince tabiri caizse afalladım.
Neden pahalı olduğunu sorunca bana; çayın suyunun İstanbul’dan geldiğini ve de belediyenin aşırı kira aldığından bu fiyattan verdiklerini söylediler.
Halka açık bir yerde bu çok saçmadır.
Hilton Oteli’nde çayı bu fiyata içsem böyle zoruma gitmezdi.
Çok yazık çok Avrupa’dan ödül alan belediyeye!..
Yavuz ÖZKAPTAN

Hani bana telefonla geri dönecektiniz


ÖVEÇLEER 1. Cadde’de oturmaktayım. Ağustos ayının sonlarına doğru kızımın ÖSS’ye hazırlanırken kullandığı kitap ve defterleri ayırdım ve geri dönüşüme vermek üzere gazeteler biriktirdim. Yolda gördüğüm bir geri dönüşüm kamyonundan telefonlarını aldım ve gelip almaları için aradım. Bugün dahil haftada 2-3 kere telefon ediyorum ve bana söyledikleri şey hep aynı: “Cumartesi 17.30’a kadar bekleyin araç göndereceğiz.” 3 haftadır bekliyorum ve hala gelen giden yok. Telefonu açan Tarkan Bey’e sordum oranın Çankaya Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu Simad diye bir şirket olduğunu söyledi. Telefonları 373 44 30. Ayrıca Muhtar Bey’e de ilettim bunu ve onlarla iletişime geçeceğini ve bana geri döneceğini söyledi.
Ben bir vatandaş olarak kendime göre bir şeyler yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Seçim zamanı hem Belediye Başkan adayları hem de Muhtarımız Behçet Bey kapımızı aşındırdı ve bir sürü vaatlerde bulundular. Mahallemizdeki köpekleri bile toplatamıyorlar ve bu köpekler her gün birini kovalıyor. U.O.

Yolun bir şeriti otopark yapıldı


YENİŞEHİR Pazarı ile TED Koleji arasındaki Aksu Caddesinden her akşamüstü geçiyorum. Bu cadde üzerinde çok katlı otopark olmasına ve de her adımda bir ‘park yasağı’ tabelası bulunmasına karşın, ne yazık ki yasak park yapan araçlar 3 şeritli yolun bir şeridini tamamen trafiğe kapatıyor ve trafiği arapsaçına döndürüyorlar!
En kötüsü de bu kural tanımaz şöförlerin araçlarına herhangi bir ceza kesilmiyor ve bu ters durumun devam ediyor. O kısa mesafeyi bile ancak yarım saatte alabilen bir vatandaş olarak, trafik polislerinden bu durumu gözden kaçırmamalarını ve gerekli cezayı uygulamalarını rica ediyorum.

Devre-mülk kandırmacası

KIZILCAHAMAM’daki Akasya Termal otel yetkilileri, devre-mülk satmak için eşim ve beni tesislerine ulaşım dahil yatmalı ve yemekli olarak davet ettiler. 14 ekimde tahsis ettikleri servis aracı ile tesise ulaştık.
Tanıtımdan sonra devremülk satışı hakkında konuşuldu.
Bazı konularda ikna olmadık ve almadık. O gece otelde konakladık, sabah kahvaltıdan sonra yetkili kişi devre-mülk almadığımız için bizi Ankara’ya servisleri ile götürmeyeceklerini, kendi imkanlarımızla gitmemizi söyleyerek bizi hem aşağıladı hemde rencide etti. Biz itiraz edince tartaklamaya kalkıştılar. Olay karakolluk oldu.
Devre-mülk almak isteyenler dikkatli olsun.
Ramazan EROĞLU

KISA...


- ÇEVRE ve Orman Bakanlığıile İngiltere Hükümetinin düzenledikleri “Su ve Çevre Sektörü” konulu seminer bugün 9.00’da Ankara Hilton Oteli’nde.
Yazarın Tüm Yazıları