Ankara Arena’nın içler acısı durumu

2010 Ağustos ayında açılışı yapılan ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda grup maçlarına evsahipliği yapan Ankara Arena Spor Salonu’nun içler acısı durumunu görünce gerçekten çok üzüldüm.

Haberin Devamı

Geçen sene Ağustos ayında önce Efes World Cup, sonra da Türkiye’nin tüm grup maçlarına gitme şansım oldu. Hatta daha sonra İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda yarı final ve final maçlarını da seyrettim ve Ankara’da yaşayan birisi olarak Ankara Spor Salonu’nu her yönden çok daha başarılı buldum.
Tam bir yıl sonra, geçen Cuma günü 10 yaşındaki oğlumla birlikte Türk Telekom-BJK Milangaz maçına gittim. Deron Williams gibi dünyanın en iyi oyun kurucusunu eski takım arkadaşı Mehmet Okur’a karşı izlemek büyük keyif olacaktı. Maça gittiğimde gördüğüm manzara vatandaş olarak beni yaraladı. Onlarca giriş-çıkış kapısı olmasına rağmen yaklaşık 5000 seyirciyi tek bir kapıdan içeriye aldılar; daha da kötüsü maç çıkışı aynı küçük kapıdan herkesi çıkarttılar.
Normal bilet satış gişesi ve biletix gişelerinden bir tanesi açıktı! Aynı şekilde Ferrero markası ile hizmet veren Zeynel Çilli firması da Dünya Basketbol Şampiyonası’nda verdiği hizmet ve ürün çeşit ve kalitesinin çok çok uzağındaydı; sadece giriş katındaki dükkanları açıktı ve ürünler 5. sınıf büfeden farksızdı.
Dünya Basketbol Şampiyonası süresince tertemiz olan lavabolar, tuvaletler, yer zeminleri ve camlar inanılmaz derecede pis ve bakımsızdı. (muhtemelen o tarihte hizmet veren firma gitti) Dünya şampiyonasında en lüks otelin tuvaletinden daha temiz olan mekanlar gitmiş, yerine pis kokulu, kirli ve ve el sabunu dahi bulunmayan mekanlara dönüştürülmüş, rüya sona ermiş. Maalesef tesis işletmeyi bilmiyoruz. Dünya Şampiyonasında FİBA’nın belirlemiş olduğu standartları   TBF temsilcileri en iyi şekilde yerine getirmiş; organizasyondan alnımızın akı ile çıkmıştık. Şu anda işletme Türkiye Basketbol Federasyonu’nda mı, belediyede mi, GSGM’de mi bilemiyorum ama bir yılda bu kadar geriye gitmek maalesef sadece bizlere özgü!
Türk Telekom, kurum olarak bu      spora büyük yatırım yapıyor ancak maçlara girip-çıkmak neden bu kadar zor. Ayrıca neden Ankara’da kombine kart ile sezonluk satış uygulaması yapılmıyor? Bunun için herşey müsait. Seyirci organizasyonuna biraz önem verseler çok olumlu dönüşler alabilirler.
Kerem ARMAN

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

Haberin Devamı

KISA... KISA...

ÇANKAYA Belediyesi’nin,    Ayrancı Pazarı’da sebze meyvenin dışında bu çarşambadan itibaren tekstil pazarı açtığını, çok sayıda tekstil    ürününün bir arada bulunacağı pazarın Ankaralılara bayram öncesi ekonomik alışveriş imkanı sağlayacağını...

- KALDER Ankara Şubesi’nin düzenlediği ‘Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı’ bugün 9.30’da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Birlik Mahallesi hangi belediyede
 
BİRLİK Mahallesi’nde doğru dürüst çalışma göremiyoruz. Ana caddeler çukur dolu, çevre yoluna çıkan ana yolda her gün kaza yaşanıyor. Kaldırımlar bitik durumda, çok yeni dört yola trafik lambası konuldu, gerçi çalışmıyor ama konulması bile büyük bir başarı.
Asfalt deseniz yok, cadde tamamen Allah’a emanet.
Timuçin BİLGİLİ

Yazarın Tüm Yazıları